170 cm Снежна покривка

Меню

Пристигане
Напускане
2 нощувки
2 Възрастни · 0 Деца 2 нощувки

2 нощувки

2 нощувки

Спортните клубове в Банско

Спортните клубове в Банско

Тези от вас, които вече са посетили Банско сигурно вече са се убедили, че курортът предлага за всекиго по нещо. Банско е един от най-популярните български зимни курорти, който освен красива природа и разнообразие от забележителности, предлага имножество развлечения за деца и възрастнипрез всеки сезон.

Банско предлага разнообразни условия за практикуване на различни спортни дисциплини за малки и големи. Планинското градче разполага с отлична база, където деца, а също и възрастни, могат да практикуват своя любим спорт или да научат нов.

Спортните клубове в Банско

Несъмнено Банско е с пълен спортен календар през цялата година, така че не е чудно, че именно тук се раждат един от най-добрите български шампиони в различни дисциплини. В курорта се намират множество спортни клубове с отлична база и всички пособия, необходими за тренировка. Ако обичате спорта, то в Банско определено ще ви хареса.

Тук ще откриете множество спортни клубове с професионални инструктори. А какво по-хубаво от практикуването на спорт на чист въздух? Банско разполага и с двете. Затова не пропускайте да посетите този прекрасен български курорт и да поспортувате със своето дете.

Нека разгледаме какви спортни клубове предлага Банско:

Информация и любопитни факти за спортните клубове в Банско:

Тенис клуб “Еделвайс”

Спортните клубове в Банско

Ако децата ви харесват тенис, Тенис клуб “Еделвайс” еедно отлично място, където да запишем децата си да поиграят интересен спорт. Провеждането на тренировките по тенис е на спортната площадка на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров”. Няма проблем, ако децата ви нямат ракети, тъй като те се осигуряват от клуба.

Спортните клубове в Банско

Тенис Клуб Еделвайс е сдружение с нестопанска цел, развиващо спортна дейност. Създадено през 2013 г. сдружението има за цел да подпомогне развитието на този спорт в региона и да реализира участието на отбора по тенис в турнири и първенства. Благодарение на дейността на клуба се развива детско-юношеският тенис.

Спортните клубове в Банско

 Ски клуб – Банско

Спортните клубове в Банско

За всички , които обичат ските, Банско е може би най-доброто място, където да практикуват своя обичан спорт. Ски клуб Банско е отлично място човек да се научи да кара ски или да доразвие вече съществуващи умения в съответната ски дисциплина. Ски клубът предлага различни направления:

  • направление “Ски алпийски дисциплини”
  • направление “Биатлон”
  • “Ски бягане”

Всяко едно от направленията работи с деца от различни възрастови групи, които се явяват на различни състезания. Например през зимен сезон 2018 състезателите на Ски Клуб  Банско печелят 6 златни, 10 сребърни, 11 бронзови медала, а също така и имат 52 класирания в призовата шестица.

Спортните клубове в Банско

Направление “Ски алпийски дисциплини”

Направлението работи с деца, които се разделят на три възрастови групи:

  • Начинаещи – записва се деца след 6 годишна възраст
  • Подготвителна група – деца от 6-12 г, които участват в състезания от спортния календар на БФСки
  • Картотекирани състезатели –  деца от 14-16 г., които участват в състезания от спортния календар на БФСки 
Спортните клубове в Банско

Тренировките по ски се провеждат през цялата година като през зимния сезон тренировките са на ски пистите на Ски зона Банско. През останалото  време се набляга върху развиване на различни физически качества като сила, бързина, издръжливост, ловкост.

Този тип тренировки се провеждат обикновено на градския стадион и парка. Освен ски тренировки клубът организира също така походи, различни интересни игри, класове по колоездене и плуване.

Спортните клубове в Банско

Направление “Биатлон”

Отборът по биатлон към Ски клуб – Банско е разделен на 3 групи – начинаещи, подрастващи и професионални състезатели. Организират се тренировки с деца на 8 годишна възраст, по време на които децата се научават на различни умения. Освен че се научават да карат ски, децата също така получават умението да боравят с въздушно оръжие.

Спортните клубове в Банско

Клубът за ски към Банско има една от най-добрите бази за ски подготовка. Децата, които са записани към клуба, вземат редовно участие в състезанията от програмата от национални спортни събития   на федерация „Биатлон”.

Редица професионални състезатели на клуба представят страната ни на Европейски и Световни първенства, а също и на Олимпийски игри. Това са известните имена: Михаил Клечоров, Димитър Парталов, Даниела Кадева и Дафинка Коева. Те са някои от основните състезатели в националния отбор на България.

Участници в Ски клуб – Банско са взели участие в Зимни Олимпийски игри от далечната 1988 г. в Калгари до Сочи 2014 г.

Направление “Ски бягане” към СК – Банско

Спортните клубове в Банско

Разбираемо е, че ски бягането има традиции в град Банско. В това направление към ски клуба на Банско могат да се запишат да спортуват деца от 7 до 15 годишна възраст. Тренировките се водят на Бъндеришка поляна, ролбана, стадиона, както и на други места. Направлението работи през цялата година. Ски заниманията, ски екипировката, както и използването на съоръженията са напълно безплатни.

 Таекуон-до клуб „Хоук– Банско”

Спортните клубове в Банско

Търсите спорт за децата си, който да развие редица техни способности? Таекуон – до е идеалният спорт за децата. Неговата популярност продължава да расте в България и той вече се наложил като състезателна дисциплина. Практикуването на таекуон-до е интересно и предлага едно вълнуващо спортно преживяване от нов тип.

Много атрактивен спорт за малките деца, тъй като чрез него те  изразходват голяма част от енергията си и се зареждат с позитивни емоции при тренировката. В Банско Таекуон-до клуб „Хоук– Банско” е чудесно място за усвояването на този спорт. Тренировките се провеждат в залата на клуба.

Спортните клубове в Банско

Таекуон – до е вид спорт, който се отличава с редица ползи за психологическото и физическото здраве. Той носи емоционален заряд и в същото време оказва положителен ефект върху двигателната система и допринася за развитието на морални и волеви качества.

Като спортна дисциплина таекуон-до включва спаринг, който е основна част от тренировката на състезателите в бойните спортове. Таекуон-до включва също изпълнение на специални техники включващи скокове, серии от ефективни удари и разнообразие в техниките, изпълнявани  с краката.

Тренировките по таекуон-до се провеждат в залата на клуба. Тя е  оборудвана с всички необходими спортни принадлежности за този спорт: добоци, лапи, протектори и други.

  Спортен клуб – Джангал Банско

Спортните клубове в Банско

Този клуб е още едно супер място, където детето ви да се научи да играе тенис на маса и у него да се възпита любов към спорта. На пръв поглед тенисът на маса не изглежда като доста активен спорт, но всъщност може да бъде много забавен и  интересен за деца от всички възрасти. Той също развива редица умения.

Спортен клуб – Джангал Банско представлява сдружение с нестопанска цел. Клубът има присъствие в различни спортни мероприятия и формати, както и организира спортни прояви.

Спортните клубове в Банско

Основан е през 30 май 2005 г. и дейността му е свързана с подготовка и координация на различни проекти, свързани с развитието на спорта. Те са на местно, регионално и международно ниво. Всички записани в клуба имат възможност да участват в национални и международни състезания.

Клубът има различни зададени цели. Една от основните му цели  е развиването на различни видове спорт в региона на Банско, следвайки изискванията на Министерството на младежта и спорта, БСФС, както и на отделните федерации. Също така се старае да дава своя принос в реализирането на нови програми.

Спортните клубове в Банско

Спортен клуб Джангал цели да предостави на деца, ученици и работещи хора в разнообразни сфери добри условия за полезно здравословно прекарване на свободното време. Основният спорт, който клубът развива сега, е тенис на маса. Подготвят се ученици до 4 –ти клас, от 5-ти до 7-ми клас и ученици от 8-ми до 12-ти клас от  професионалните гимназии.

Спортният клуб предлага  напълно безплатно използване на спортни съоръжения:

  • спортна зала (400 м2) със санитарен възел
  • 2 професионални тенис маси и 4 любителски
  • халки
  • топчета за тенис на маса

Благодарение на в Банско са проведени състезания във всички възрастови групи. Състезанията се осъществяват главно между състезатели не само от Банско, но и от  Разлог, Белица, Якоруда и други градове.

Рекордът по класирания принадлежи на състезанието по случай 1 юни – Деня на детето през 2016 г. Добрите спортни постижения са постигнати от деца, младежи и работници от Банско. Събитието е организирано от Спортен клуб – Джангал и подпомогнато от Ротари клуб Банско – Разлог.

Понастоящем основният фокус на екипа на  Спортен клуб – Джангал към Банско е върху наболелия проблем с агресията между децата в училище.  Именно тенисът на маса е един от главните начини за подтикване на интерес към спорта у децата, затова и клубът насочва усилия към неговото развитие.

Кик бокс клуб „Нестор” – Банско

Спортните клубове в Банско

Кикбоксът е боен спорт, който се базира на ударите с ръце и крака, които се прилагат и при бойни изкуства като карате, бокс, муай тай. Ако  детето ви го влече кик бокса, то Банско е подходящо място за неговото практикуване. Община Банско подкрепя развитието на кик бокса. Ако вашите деца мечтаят да станат състезатели някой ден, то кик бокс клубът на Банско ще им помогне да развият своите умения и да станат шампиони.

Спортните клубове в Банско

 Кик бокс клуб „Нестор”- Банско е основан през 2007 г. Причина за това е повишеният интерес на младежите към този спорт в град Банско и неговия регион. Тренировките по кик бокс се провеждат в модерната спортна база на хотел „Олимп”. По вид тренировките по кик бокс са сравнително интензивни и носят добри резултати.

Спортните клубове в Банско

Записаните децата има възможност да станат състезатели. Клубът подготвя състезатели, които могат да представят клуба на държавни първенства, като негови представители всяка година участват в традиционни турнири и лагери и са извоювали медали и отличия. Някои от известните състезатели са: Владимир Тренчев, Тодор Тренчев, Иван Ковачев, Мартин Русков, Константин Керанджиев.