Детски лагер Лъки Кидс в Банско

Изучаването на втори език в езиков лагер дава възможност на децата да се запознаят с чуждия език по автентичен, забавен и завладяващ начин, който не може да бъде възпроизведен в конвенционална учебна среда.

Едно от нещата, с които много се гордеем в апартхотел Лъки Банско е, че можем да предложим на нашите малки гости възможността да развиват чуждоезиковите си умения в Международния детски езиков лагер LuckyKids – нашата специално разработена запазена марка.

Summer camp for kids

С какво се отличава детският езиков лагер LuckyKids?

Разположен сред невероятно красивата природа на Пирин планина, в 5-звездния апартхотел Лъки Банско, LuckyKids е пълноценен аналог на лятното чуждоезиково обучение зад граница.

Цялата организация на летния лагер стъпва на стабилната основа на най-добрите световни практики и опит в провеждането на подобен тип лагери.

Комбинирането на обучението с игри, забавления, приключения и спортни активности на открито ни позволява за 7 или 14 дни да постигнем резултати, които са непостижими при традиционна организация на учебния процес.

По време на престоя си децата опознават нови места, откриват нови приятелства и развиват и обогатяват езиковите си умения по забавен, вълнуващ и непринуден начин.

С какво е популярен езиковият лагер сред децата и техните родители?

Лятното приключение в детския лагер има няколко предимства:

 • Всеки ден малките ни гости са ангажирани с разнообразни активности в планината.
 • Обучението по английски е интерактивно и е по 4 академични часа на ден.
 • Преподавателите са не само с богат опит, но и английският им е роден език.
 • По време на участието си децата са ангажирани в разнообразни игри и активности на открито, по време на които те общуват.
 • Летния езиков лагер възпитава малчуганите в ценности и добри маниери.

Смени:

 • 7 или 14-дневни смени през лятната ваканция.

За 2024 година:

 • Детският езиков лагер LuckyKids стартира от 16.06.2024 година.

Място на провеждане на лагера:

 • Апартхотел ЛЪКИ БАНСКО СПА & РЕЛАКС*****

Възраст на участниците:

 • Деца от 5 до 13,99 години

Цени на пакет:

 • 999 евро за 7 дни
 • 1699 евро за 14 дни

Отстъпки:

 • 10% при повторно участие
 • 10% за второ и трето дете от едно семейство

Допълнителна информация:

 • За една лагерна смяна (група) са необходими минимум 10 участника.
 • Деца на възраст от 5 до 7 години се приемат само с придружител.
 • Цените са за деца без придружител.
 • Отстъпките не могат да се комбинират.
За въпроси, запитвания и резервации:
тел. +359 879 111 222
имейл: res@luckybansko.bg

За кого е подходящ детският езиков лагер LuckyKids?

Международният езиков лагер е подходящ за деца на възраст от 5 до 13.99 години с различно ниво на владеене на английски език.

Към всяко дете се прилага индивидуален подход и се обръща специално внимание на процеса на адаптация към лагерните условия. Така децата, които за пръв път ще се разделят със своите родители, не усещат силно липсата им.

Както споменахме по-горе, преподавателите са с роден английски език, а ежедневната програма е разнообразна и наситена с много емоции, за да задоволи и най-взискателните предпочитания.

Summer camp for kids

Как протича обучението в лагера?

В езиковия лагер LuckyKids преподавателите използват уникална методика на преподаване, която отразява най-актуалните тенденции в обучението по английски език за деца.

Програмата е разработена на принципа на проектното обучение. Това е един изключително модерен и иновативен подход, прилаган успешно в образователните програми по света вече повече от десет години.

При този подход децата се разделят на екипи и разработват проекти по зададени интересни теми, като едновременно с това подобряват уменията си по английски език.

Проектното обучение позволява на малчуганите да придобият знания и умения не само в областта на езика, но и в други сфери на живота.

Обучението е разделено на различни нива според възрастта и нивото на умения по английски език, които притежават децата.

При обучението на по-малките и в по-ниските нива на усвояване на езика се работи предимно офлайн и на хартия, въпреки че учебните зали са напълно оборудвани с компютър и сензорен екран. Това позволява да се прилагат и интерактивни подходи, докато при двете най-високи нива силно е застъпено интерактивно обучение.

Методиките на преподаване, които се прилагат по време на чуждоезиковото обучение в Lucky Kids са Play and Talk with Echo и Jolly Phonics.

Едно от важните умения, които децата усвояват в международния езиков лагер е да изготвят презентации и да ги представят успешно и без притеснения.

Интензивното, интерактивно обучение по английски език в лагера се съчетава и разнообразява с игри на открито, спорт, екскурзии, походи в планината и много други активности.

Уроците на открито, както и ежедневният досег до заобикалящата природа, действат изключително благотворно на детската психика и усилват цялостния ефект на програмата.

Освен че усвояват езика и се забавляват в здравословна среда, в LuckyKids децата усъвършенстват своите социални умения и се учат на толерантност, търпимост, взаимопомощ, доброта, смелост, щедрост, честност и постоянство.

Summer camp for kids

Какво включва пакетът за участие?

Специалните пакетни цени за участие в международния езиков лагер LuckyKids са в евро и са за едно дете на пълен пансион.

Пакетът включва:

 • Квалифицирано обучение: Ежедневно висококвалифицирано обучение и общуване на английски език в групи до 10 деца и съотношение между обучаващи и лагерници 1 към 5.
 • Настаняване в луксозно обзаведени стаи: Лагерниците се настаняват в студиа Стандарт (по трима) или апартаменти Стандарт Плюс (по четирима) в апартхотел Лъки Банско. От помещенията, в които се настаняват децата са премахнати всички остри и режещи предмети, които крият риск от нараняване. В стаите се настаняват заедно деца от един и същи пол, независимо дали имат роднинска връзка помежду си.
 • Хранене на пълен пансион: По време на участието в детските лагери на малките се предлагат храна и трапезна вода в основния ресторант на Лъки Банско – Ле Бистро. При нас храненето е 5-кратно и менюто съответства на всички изисквания за здравословно детско хранене.
 • Безплатна вода за дейностите на открито: За походите в планината осигуряваме бутилирана слабоминерализирана вода.
 • Организиране на разнообразни дейности: Конна езда, плуване, планинско колоездене, екскурзии, пикници, пейнтбол, йога, готварство, екипни игри и състезания, тематични вечери.

По време на престоя си в езиковия лагер LuckyKids децата могат да използват безплатно:

 • Отопляеми вътрешни био басейни за деца с температура на водата 33 градуса;
 • Открита детска площадка с катерушки, люлки, пързалка и др.;
 • Детски кът с много игри и забавления за деца от 3 до 6 години (от 8.00 до 22.00 часа);
 • Детски клуб за деца над 7 години (от 8.00 до 22.00 часа);
 • 2 изцяло оборудвани компютърни зони и безжичен интернет в целия хотел;
 • Детски TV канали;
 • Лицензиран транспорт от София до Банско и обратно;
 • Планинската застраховка и 9% ДДС.

Пакетната цена НЕ ВКЛЮЧВА ползване на автоматите за електронни игри в хотела. Те работят с жетони срещу заплащане.

Summer camp for kids

Грижа за здравето и безопасността на децата

Ние отделяме специално внимание на здравето и безопасността на малчуганите.

В тази връзка, от Лъки Банско осигуряваме следното:

 • 24-часова медицинска грижа и задължително присъствие на медицинско лице по време на всички дейности извън хотела;
 • Заниманията в басейна протичат под наблюдението на лицензиран спасител;
 • Спортните и развлекателните дейности се ръководят от опитни инструктори, специалисти в своята област.
За въпроси, запитвания и резервации:
тел. +359 879 111 222
имейл: res@luckybansko.bg

Предимства на детския езиков лагер LuckyKids

Ползите от детските лагери и в частност от Lucky Kids са следните:

 • Изучаване на нов език: Най-очевидната полза от изпращането на детето на детски лагер е изучаването на английски език по иновативен и забавен метод на обучение;
 • Запознанство с нови приятели: Децата, които участват в подобни лагери идват от различни краища на страна и света, което дава фантастична възможност на малките да открият нови приятели;
 • Насърчава независимостта на децата: Отсъствието от дома за седмица или две може да научи детето да бъде по-независимо и уверено да взима решения.
 • Развива основни житейски умения: Освен да повишава знанията си по чуждия език детето/децата се включват с удоволствие в различни дейности, което на практика развива у тях социални, комуникационни и други основни житейски умения.

Не на последно място, в лагера се възпитава любов към природата. Дейностите и приключенията на открито насърчават децата да открият природата около себе си чрез подходящи за възрастта им игри и дейности.

Често задавани въпроси

Как да получа повече информация за лагерите, организирани от LuckyKids?

Ако се нуждаете от повече информация или имате допълнителни въпроси можете да го направите, като посетите https://www.luckykids.bg или позвъните на телефон +359 879 111 222.

Резервация може да направите на reserv@luckykids.bg.

Мога ли да удължа престоя на детето си лагера?

Не са малко родителите, които по настояване на децата удължават престоя им в детския лагер до три седмици.

В тази връзка, ако и вашето дете има желание да удължи престоя си в LuckyKids, то той може не само да бъде удължен, но и при повторна резервация вие ще получите 10% отстъпка от цената на пакета.

Каква е цената на лагера, ако искам да да придружа детето си?

Ако детето ви е на възраст от 5 до 7 години и искате да го придружите на лагера, можете да позвъните на телефон +359 879 111 222. Нашите служители ще ви информират каква е цената за придружител за 7 или 14-дневен престой.

За въпроси, запитвания и резервации:
тел. +359 879 111 222
имейл: res@luckybansko.bg