Басейни и СПА център в хотел Лъки Банско СПА & Релакс

СПА център

Най-добрият СПА хотел в Банско!

Ако търсите най-добрия СПА хотел в Банско, задължително посетете Лъки Банско СПА & Релакс!

Телефон за информация:0999 222 444

Това е не просто луксозен 5-звезден хотел, а център за здраве, в който можете да намерите разрешение на здравословен проблем, поддържаща здравословна терапия или процедури за удоволствие и снемане на стреса.
Новият и ултрамодерен СПА център функционира от декември 2016 г. и предлага над 28 функционалности и модерни съоръжения:

  • Единствените в Банско био басейни за деца и възрастни с температура на водата 33 градуса, които се поддържат без използване на токсичен хлор. Водата в басейните на Лъки Банско се пречиства по абсолютно иновативна технология чрез йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол.
   • Детският басейн е с дълбочина от 50 до 55 см.
   • Басейнът за възрастни е с варираща дълбочина от 140 до 160 см и допълнителни екстри: подводна музика и хидроджет.

   Басейните отговарят на всички стандарти за безопасност, а за сигурността на ползвателите им се грижи сертифициран спасител.

  • Солен басейн – малък басейн в непосредствена близост до другите два, с температура на водата 33 градуса. Той е с висока соленост, защото във водата се добавят соли от Мъртво море, които способстват регенерирането на кожата и я правят по-жизнена и еластична.
 • Солна стая (зона за релакс), изградена с тухли от хималайска сол. Това е единствената в Банско солна стая за халотерапия – магнетично място, изградено като зона за релакс към басейна, с нежна и успокояваща фонова музика. Меката златистокафява осветеност на стаята се дължи на стените, изградени с тухли от 100% природна хималайска сол. Сухите аерозоли, които се излъчват от солта в резултат на нагряването ѝ, имат силно антисептично действие. Вдишаните фини солни частици водят до абсорбиране на течностите /слузта/ от носа и синусите и тяхното извеждане от дихателната система. Доказано е, че халотерапията има лечебен ефект при респираторни и кожни заболявания и повлиява положително психичните разстройства. Освен това солните кристали неутрализират електромагнитния смог, който се натрупва от прекомерната употреба на мобилни телефони и компютри. 50-минутна терапия в солна стая се равнява на 4-часова разходка в борова гора.
 • Джакузи, шокова вана, контрастен, приключенски и хидромасажен душ. Хидротерапията е много благоприятна за организма със своя лечебен и едновременно с това щадящ ефект за костната система и мускулите. Тя подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулатурата, дренира лимфата, успокоява ума и нервите, релаксира цялото тяло.
 • 2 финландски сауни (едната е билкова), 1 инфрачервена сауна и 2 парни бани. Освен приятни и отпускащи, тези терапии са и изключително здравословни. Сауната е за хора със здрави сърца, тъй като температурата достига 80 – 100 градуса, а въздухът е сух.
  • Финландската сауна повишава сърдечния ритъм (съизмеримо с ходенето пеш), стимулира кръвообращението и извежда токсините от тялото чрез изпотяване.
  • Парната баня е по-щадяща за организма, защото температурата в помещението достига максимум 55 градуса, а въздухът е влажен. Пречиства дихателните пътища чрез вдишване на въздух с впръскани ароматни масла, отваря порите, действа отпускащо на нервната система, извежда отровите от тялото, овлажнява кожата и ѝ придава еластичност.
  • Инфрачервената сауна се препоръчва за хора със сърдечни проблеми, артрит, екземи и хронична умора.
 • Хамам и расул за индивидуални терапии
   • Турската баня (хамам) започва със затопляне на тялото, следва изплакване с вода, изпотяване върху затоплено каменно легло, сапунисване и изтъркване с кесе (пилинг ръкавица), изплакване и почивка. При желание може да се комбинира с парната баня. Терапията има силен детоксикиращ, почистващ и общооздравяващ ефект за организма.
   • Расулът е традиционна арабска терапия, при която върху цялото тяло се нанася лечебна кал или глина. Почиства великолепно кожата, като оставя усещане за чистота и покой. Препоръчително е преди расула да постоите 10 – 15 минути в парната баня, за да се отпуснете.

  Лечебната кал, която ползваме в СПА центъра, е добита от Кюстендилското торфено находище. Тя е ценен природен продукт, богат на химични и биологични съставки: йони, киселини, витамини. Използва се при лечение на заболявания, свързани с опорно-двигателния апарат, гинекологични и кожни заболявания, болести на периферната и централната нервна система. Калните апликации имат комплексно лечебно въздействие: подобряват обменните процеси, повишават защитните сили на организма и трофиката на тъканите, снижават кръвната захар и холестерола.
  В расула предлагаме и терапия с глина. Лечебната глина има изключителната способност да извлича излишния себум, натрупаните токсини и замърсявания, благодарение на което кожата се ревитализира и възстановява, става гладка и стегната.

 • Ледена стая с минусова температура (до –18 градуса) и полепващи по тялото снежинки. Това е иновативно преживяване, което можете да намерите само в модерните СПА центрове. Ползва се след сауна, но за разлика от контрастните басейни и душове, охлаждащият ефект в ледената стая е много по-щадящ за организма. Причината: въздухът е сух и студът не се усеща. Има силен енергизиращ ефект върху тялото, като същевременно освежава и освобождава психиката. Не се препоръчва за хора със сърдечни проблеми.
 • Солариум за тен дори през зимата. Вертикалният солариум Ergoline е от най-висок клас и осигурява на кожата равномерен шоколадов тен дори през зимата.
  Апаратът е със сериозни защити и допуска до тялото само полезните алфа-лъчи, които предизвикват потъмняване на кожата.
  • Фиш масаж с гара руфа – сертифицирани рибки, използвани за масаж на краката.
   Това са необикновени топлолюбиви рибки, чиито лечебни свойства са познати от векове. Живеят при температура на водата до 35 градуса, а отглеждани в аквариум, достигат максимален размер 12 – 15 см.
   Хранят се с мъртва и болна тъкан, като по този начин извършват естествен пилинг и стимулират регенерацията на кожата.
   При допир с тялото гара руфа отделят ензима дитранол, който действа оздравяващо на кожата.
   Усещането по време на фиш масажа е приятно и успокояващо, като при галене с много леко пощипване, а крайният резултат – мека и нежна кожа.
  • Фитнес център. Уредите, използвани в нашия фитнес център, са с марката TechnoGym – световен лидер в производството на фитнес оборудване.
   Разполагаме с 2 бягащи пътеки и 1 кростренажор за кардиотренировка, 2 лежанки за гръбни и коремни преси и 1 за тренировка с дъмбели, шведска стена и едностранен кросоувър.
   Кардиотренировката подобрява здравето на сърцето, увеличава издръжливостта, ускорява метаболизма, намалява стреса и балансира хормоните.
   Лежанката за коремни преси е най-използваният уред за развиване на коремните мускули, които спомагат за изграждането на силен, устойчив, силово балансиран и функционален коремен пояс.
   Лежанката за гръбни преси има за цел да укрепи мускулите по цялата задната част на тялото и да възстанови баланса между коремната мускулатура и тази на гърба и кръста.
   Лежанката за тренировка с дъмбели позволява да тренирате всяка страна на тялото поотделно. Спомага за изгаряне на калориите и изграждане на мускули и увеличава издръжливостта.
   Шведската стена повишава чувството за баланс, сила и гъвкавост.
   Едностранният кросоувър (fitness crossover, или регулируема макара) се използва за разнообразяване на упражненията за трицепс, екстензия, бицепсово сгъване, аддукция/абдукция.
  • Терапевтична вана за хидротерапия от най-ново поколение, предлагаща 15 програми с комбинация от перлен, вихров и тангенторен подводен масаж. Ползвайки ваната, тялото Ви се разделя условно на четири зони, като за всяка от тях може да се прилага процедура от различен вид и интензитет, допълнена от цвето- (хромо) ефект.
   Перлената вана е изключителна нежна, успокоява сетивата и снема напрежението от цялото тяло.
   Чрез последователно включване на водни струи в четири зони вихровият масаж Ви носи чувство на лекота, а хидромасажът резорбира отоците и има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект.
   Тангенторният масаж е изключително ефикасен и щадящ ставите метод за „разбиване“ на целулит.
   Топлинното въздействие на водата под налягане, насочена от опитен терапевт към проблемните зони на тялото, ще въздейства в дълбочина върху натрупаните мастни депа и ще спомогне за разбиването на целулита и заглаждането на кожата, без натоварване на костната система.
  • Водно легло, комбинирано с парна баня и душ Виши. В СПА центъра на хотела можете да ползвате водно легло, което е с 6 функционалности: водно легло, хромотерапия в 6 цвята, индивидуална парна баня, душ Виши, апликации с микронизирани водорасли и за първи път в Банско – апликации с лечебна торфена кал от Кюстендил. Особено полезно е за хора със заболявания на опорно-двигателния апарат, но и за снемане на стреса, детоксикация или просто за удоволствие.
 • Козметични терапии. В нашия СПА център ще получите професионална грижа за Вашето лице. Предлагаме Ви разнообразие от козметични терапии:
  • Intraseuticals – безиглена (неинвазивна) мезотерапия с антиоксидантно действие и видим резултат още след първата процедура. Представлява интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95% чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Технологията е изцяло нова и позволява третиране върху долния и горния клепач, както и плътно в околоочния контур. Терапията, покорила Холивуд, се ползва ежедневно от Мадона и Виктория Бекъм.
  • Thalgo – безспорен лидер в морската козметология с повече от 50 години опит в грижата за кожата.
  • Academie ежегодно създава нови продукти, богати на активни елементи, които отговарят на Вашите индивидуални потребности и Ви гарантират видими резултати. За максимален ефект можете да комбинирате всяка терапия от козметиката на Thalgo и Аcademie с линията апарати Overline на италианската фирма Technology.
  • Ултразвуков пилинг на лице – премахва горния слой мъртви клетки и минимизира белезите на стареене: пигментните петна, бръчките и дехидратацията.
  • Радиочестотен лифтинг на лице – регенерира и стяга отпуснатата кожа, с бърз и видим ефект в различни проблемни зони.
 • Козметично студио. Предлагаме Ви маникюр и педикюр с продуктите на CND – иновативен продукт, който подобрява състоянието на нокътната повърхност и изглажда неравностите за перфектен вид на естествения нокът.
  Процедурите в студиото, от които можете да се възползвате, са: класически маникюр/педикюр, детски маникюр/педикюр, полиране на стъпала с електрическа пила, заздравител за нокти.
  Предлагаме също така маникюр и педикюр с шилак (технология, която комбинира удобството на лака с трайността на гела). Ако искате кожата на ръцете и краката Ви да бъде мека и гладка, можете да си направите парафиновата терапия, която стимулира кръвообращението. Съставките на парафина включват витамин, колаген и екстракти за избелване на кожата и изглаждане на бръчките.
 • Терапии за деца. В СПА центъра на хотела предлагаме лечебни и релаксиращи масажи и терапии за най-малките ни гости. При част от децата те са здравословна необходимост, а при други имат за цел да създадат полезни навици за грижа за тялото.

Работно време:

Пролет, лято, есен: от 8:00 до 21:00 ч.

Зима: от 8:00 до 22:00 ч.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс***** комбинира луксозна почивка с лечебен ефект.
Ако сте гост на хотела, ще можете да ползвате абсолютно безплатно басейните, солната стая, ледената стая, сауните и парните бани, приключенските душове, джакузито, фитнес центъра.

През пролетта, лятото и есента всички гости на хотела ползват 20% отстъпка от зимните цени за терапии и процедури.

Хотелът е прекрасен избор за луксозна почивка и сигурна инвестиция във Вашето здраве!

СПА – ЦЕНИ И ПРОЦЕДУРИ

80 лв.
50 мин
КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ
90 лв.
50 мин
АРОМА МАСАЖ
90 лв.
50 мин
ДЪЛБОКОТЪКАНЕН МАСАЖ
80 лв.
50 мин
АЮРВЕДИЧЕН МАСАЖ
110 лв.
75 мин
МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ
140 лв.
90 мин
АКТИВНО ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ТЕРАПИЯ ВАЛЕНТИ
45 лв.
30 мин
ПИЛИНГ НА ТЯЛО
140 лв.
90 мин
СПЕЦИАЛНА РЕЛАКСИРАЩА СПА ТЕРАПИЯ INDOCEANE
120 лв.
45 мин
РЕЛАКСИРАЩ СПА РИТУАЛ ПОЛИНЕЗИЯ
45 лв.
25 мин
АФТЪР СКИ СТРЕЧИНГ
45 лв.
25 мин
ЛИЦЕ И СКАЛП
45 лв.
25 мин
МАСАЖНА ЯКА – ВРАТ И РАМЕНЕ
50 лв.
30 мин
МАСАЖ НА ГРЪБ И КРАКА
45 лв.
25 мин
МАСАЖ НА ГРЪБ
45 лв.
25 мин
РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ
110 лв.
80 мин
ПРЕЗАРЕЖДАНЕ (комбинация от ориенталски пилинг Кесе, класически масаж и маска за лице)
110 лв.
80 мин
АНТИСТРЕС (комбинация от перлено-вихров масаж, класически масаж и маска за лице)
80 лв.
50 мин
МАЛКАТА ПРИНЦЕСА (комбинация от детски масаж, маникюр и педикюр)
30 лв.
20 мин
ПЕРЛЕНО-ВИХРОВ МАСАЖ
30 лв.
20 мин
ИНТЕНЗИВЕН РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ
35 лв.
25 мин
ИНТЕНЗИВЕН ЛИМФЕН МАСАЖ
35 лв.
25 мин
АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ
50 лв.
25 мин
ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ КЕСЕ
60 лв.
25 мин
ПИЛИНГ НА ТЯЛО С МЕД И КАФЕ
160 лв.
90 мин
ОРИЕНТАЛСКА ПРИКАЗКА
95 лв.
55 мин
ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ С ПЕНЕН МАСАЖ
95 лв.
25 мин
СУЛТАН МАСАЖ (масаж на 4 ръце в турската баня с глина)
50 лв.
40 мин
TЕРАПИЯ С ЛЕЧЕБНА КАЛ
50 лв.
40 мин
ТЕРАПИЯ С ГЛИНА
45 лв.
30 мин

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ТЯЛО (една зона по избор)

Пакет от 5 процедури: 180 лв.

55 лв.
40 мин

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Пакет от 5 процедури: 200 лв.

90 лв.
55 мин
МАНУАЛЕН МАСАЖ ПОД ДУШ ВИШИ И ХРОМОТЕРАПИЯ
95 лв.
55 мин
ОБВИВАНЕ С МИКРОНИЗИРАНИ ВОДОРАСЛИ
95 лв.
55 мин
ОБВИВАНЕ С КАЛ ОТ МЪРТВО МОРЕ И ЕКСФОЛИАЦИЯ С МОРСКИ СОЛИ
95 лв.
55 мин
ОБВИВАНЕ С ЛЕЧЕБНА ТОРФЕНА КАЛ

Свали PDF брошура | Свали PDF брошура

70 лв.
50 мин
ХРОНО-ДЕТОКС
75 лв.
55 мин
ХИДРАТИРАЩА И РЕМИНЕРАЛИЗИРАЩА ТЕРАПИЯ С МАСКА ОТ МИКРОНИЗИРАНИ ВОДОРАСЛИ
85 лв.
55 мин
ХИДРАТИРАЩ РИТУАЛ
100 лв.
55 мин
ПРОГРАМА КОЛАГЕН
130 лв.
75 мин
ПРОГРАМА СИЛИЦИЙ
180 лв.
55 мин
REJUVENATE – ПРОЦЕДУРА ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДМЛАДЯВАНЕ
190 лв.
55 мин
OPULENCE – ИЗБЕЛВАЩА ТЕРАПИЯ
180 лв.
55 мин
ATOXELENE – УНИКАЛНА ЛИФТИНГ ТЕРАПИЯ
180 лв.
55 мин
ВИТАМИН А + БУСТЕР – РЕГЕНЕРИРАЩА ТЕРАПИЯ
180 лв.
55 мин
ВИТАМИН С + БУСТЕР – ЗАЩИТАВАЩА КОЖАТА ТЕРАПИЯ
180 лв.
55 мин
КОЛАГЕН + БУСТЕР -ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ
180 лв.
55 мин
АНТИОКСИДАНТ + БУСТЕР – БАЛАНСИРАЩА ТЕРАПИЯ
50 лв.
30 мин
ТЕРАПИЯ НА ОКОЛООЧЕН КОНТУР ПРОТИВ БРЪЧКИ
90 лв.
55 мин
БАЗОВА ТЕРАПИЯ С МАНУАЛНО ПОЧИСТВАНЕ
90 лв.
55 мин
ПРОГРАМА ХИАЛУРОН
90 лв.
55 мин
ТЕРАПИЯ ПРОТИВ БРЪЧКИ
90 лв.
55 мин
ТЕРАПИЯ ЗА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДХРАНВАНЕ
90 лв.
55 мин
ТЕРАПИЯ ЗА МЪЖЕ
95 лв.
55 мин
ПРОГРАМА ХИДРАТАЦИЯ + РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ
35 лв.
20 мин
УЛТРАЗВУКОВ ПИЛИНГ НА ЛИЦЕ
45 лв.
25 мин
РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ
470 лв.
3 процедури
АНГЕЛСКО ЛИЦЕ
495 лв.
3 процедури
ЧИСТА КРАСОТА
595 лв.
4 процедури
НОВ ЖИВОТ
745 лв.
5 процедури
ФЕНИКС
40 лв.
30 мин
МОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
35 лв.
25 мин
СЛАДЪК СЪН
22 лв.
15 мин
КРАТКА ВАКАНЦИЯ – МАСАЖ НА ГРЪБ
24 лв.
20 мин
ФИШ СПА
25 лв.
40 мин
ДЕТЕНЗОР ТЕРАПИЯ
12 лв.
4 мин
СОЛАРИУМ
100 лв.
40 мин

ХИДРОКОЛОНТЕРАПИЯ

Пакет от 2 процедури: 170 лв.

Пакет от 3 процедури: 220 лв.

Свали PDF брошура | Свали PDF брошура

АКВАКОМПЛЕКС ЛЕОНАРДО С ВЪНШЕН БАСЕЙН

Аквакомплекс Леонардо предлага два външни басейна, единият от които е с водна пързалка и е подходящ за деца на възраст до 6 години.

Водата се подгрява постоянно; осигурен е и спасител.

Намира се в гр. Банско, в непосредствена близост до апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Аквакомплексът е неделима част от италианския ресторант Леонардо.

На Ваше разположение са удобни шезлонги от тиково дърво, масичка, както и луксозни шатри.

Озвучаването на комплекса е професионално, като музиката се чува дори под водата.

Тук можете да си поръчате вкусни коктейли, изстудено вино и храна, подходяща за хапване на шезлонга.

Аквакомплексът е на разположение на гостите всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. през месеците от юни до септември.

В делничните дни след 16:00 ч. ползвате 50% отстъпка.


Повече за аквакомплекс ЛЕОНАРДО

 

Направи видео тур на Лъки Банско