Басейни и СПА център в хотел Лъки Банско & СПА

СПА център

най-добрият СПА хотел в Банско

Ако търсите най-добрия СПА хотел в Банско, задължително посетете апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс!

Телефон за информация: 0999 222 444

Това е не просто луксозен 5-звезден хотел, а център за здраве, в който можете да намерите разрешение на здравословен проблем, поддържаща здравословна терапия или процедури за удоволствие и снемане на стреса.
Новият и ултрамодерен СПА център функционира от декември 2016 г. и предлага над 28 функционалности и модерни съоръжения, като:

  • Единствените в Банско био басейни за деца и възрастни, с температура на водата 33 градуса, които се пречистват без използване на токсичен хлор. Водата в басейните на Лъки Банско се пречиства по абсолютно иновативна технология без хлор, чрез йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол.
   • Детският басейн е с дълбочина от 50 до 55 см.
   • Басейнът за възрастни – с варираща дълбочина от 140-160 см. Басейнът за възрастни е с допълнителни екстри: подводна музика и хидроджет.

   Басейните са изпълнени съобразно всички стандарти за безопасност, а за сигурността на къпещите се грижи сертифициран спасител.

  • Солен басейн – малък басейн в непосредствена близост до другите два басейна, с температура на водата 33 градуса С. Той е с висока соленост, защото във водата се добавят соли от Мъртво море, които способстват за регенерацията на кожата, правейки я по-жизнена и еластична.
 • Солна стая (зона за релакс), изградена с тухли от хималайска сол. Това е единствената в Банско солна стая за халотерапия – магнетично място, изградено като зона за релакс към басейна, с нежна и успокояваща фонова музика. Златисто-кафявата мека осветеност в солната стая се дължи на стените, изградена с тухли от 100% природна хималайска сол. Сухите аерозоли, които се излъчват от хималайската сол в резултат на нагряването им, имат силно антисептично действие. Вдишаните фини солни частици водят до абсорбция на течностите/слузта/ от носа и синусите и извеждането им от дихателната система. Доказано е, че халотерапията има лечебен ефект при респираторни и кожни заболявания и повлиява положително психическите разстройства. Освен това солните кристали неутрализират електромагнитния смог, който ежедневно се натрупва от прекомерната ежедневна употреба на мобилни телефони и компютри. 50-минутна терапия в солна стая се равнява на 4-часова разходка в борова гора.
 • Джакузи, шокова вана, контрастен, приключенски и хидромасажен душ – Хидротерапията е много благоприятна за организма, с лечебен, но едновременно щадящ ефект за костната система и мускулите. Тя подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулите, дренира лимфата, успокоява ума и нервите, релаксира тялото като цяло.
 • 2 финландски сауни (едната е билкова), 1 инфрачервена сауна и 2 парни бани – Това са терапии, приемани най-вече като приятни и отпускащи, но те са и изключително здравсловни. Сауната е за хора със здрави сърца, защото температурата стига до 80-100 градуса С, а въздухът е сух.
  • Финландската сауна повишава сърдечния ритъм, което се равнява на ходене пеш, стимулира кръвообращението, извежда токсините от тялото чрез изпотяване.
  • Парната баня е по-щадяща за организма, защото максималната температура в нея е до 55 градуса С, а въздухът е влажен. Пречиства дихателните пътища чрез вдишване на въздух с впръскани ароматни масла, отваря порите, действа отпускащо за нервната система, извежда отровите от тялото, овлажнява кожата и и придава еластичност.
  • Инфрачервената сауна се препоръчва при хора, страдащи от сърдечни проблеми, артрит, екземи, хронична умора.
 • Хамам и Расул за индивидуални терапии
   • Турската баня/хамам/ започва със затопляне на тялото, следва изплакване с вода, потене върху затопленото каменно легло, сапунисване и изтъркване с „кесе“ (пилинг-ръкавица), изплакване, почивка. Турската баня/хамам/ започва със затопляне на тялото, следва изплакване с вода, потене върху затопленото каменно легло, сапунисване и изтъркване с „кесе“ (пилинг-ръкавица), изплакване, почивка. При желание се комбинира с парната зала. Терапията има силен детоксикиращ, почистващ и общооздравяващ ефект за организма.
   • Расулът е традиционна арабска терапия, която почиства кожата великолепно и дарява усещане за чистота и покой. Препоръчително е преди ползването на расула, да престоите 10-15 мин. в парната баня, за да се отпуснете, след което в расула се нанасят лечебна кал или глина върху цялото тяло.

  Лечебната кал, която ползваме в СПА центъра, е от Кюстендилското торфено находище. Тя е ценен природен продукт, богат на химични и биологични съставки: йони, киселини, витамини. Използва се при лечение на заболявания, свързани с опорно-двигателния апарат, гинекологични и кожни заболявания, болести на периферната и централна нервна система. Калните апликации оказват комплексно лечебно влияние върху организма, защото подобряват обменните процеси, повишават защитните сили на организма, трофиката на тъканите, снижава кръвната захар и холестерола.
  В расула предлагаме и терапия с глина. Лечебната глина е с изключителната способност да извлича излишния себум, натрупаните токсини и замърсявания, благодарение на което кожата се ревитализира и възстановява, става гладка и стегната.

 • Ледена стая с минусова температура до (-) 18 градуса, и полепващи по тялото снежинки. Това е иновативно изживяване, което можете да намерите само в модерните СПА центрове. Ползва се след сауна, но за разлика от контрастните басейни и душове, охлаждащият ефект в ледената стая е много по-щадящ за здравето. Причината е в това, че въздухът е сух и студът не се усеща. Има силен енергизиращ ефект върху тялото, освежава и освобождава психиката. Не се препоръчва на хора със сърдечни проблеми.
 • Солариум за тен дори през зимата – Вертикалният солариум Ergoline е от най-висок клас, който осигурява равномерен шоколадов тен на кожата дори и през зимата.
  Апаратът е със сериозни защити и допуска до тялото само полезните алфа лъчи, които предизвикват потъмняване на кожата.
  • Масаж със сертифицираните рибки Гарра Руфа – Рибките, използвани за фиш масаж на краката, са със специален сертификат.
   Това са необикновени топлолюбиви рибки, които достигат максимален размер в аквариум до 12-15 см., живеят при температура на водата до 35 градуса С, а лечебните им качества са познати от векове.
   Те се хранят с мъртва и болна тъкан, като по този начин извършват естествен пилинг и регенерация на кожата.
   При допир с тялото, те отделят ензима дитранол, който въздейства оздравяващо върху кожата.
   След фиш масаж, кожата става мека и нежна, а усещането по време на масажа е приятно и успокояващо, като при галене с много леко пощипване.
  • Фитнес център – Уредите, използвани във фитнес центъра ни, са на TechnoGym.
   Разполагаме с 2 бягащи пътеки и 1 кростренажор за кардио тренировка, 2 лежанки за гръбна и коремна преса, и 1 за тренировка с дъмбели, шведска стена и едностранен Кросоувър.
   Кардио тренировката подобрява здравето на сърцето, увеличава издръжливостта,
   ускорява метаболизма, намалява стреса и балансира хормоните.
   Лежанката за коремна преса е най-използваното упражнение за развиване на коремните мускули, които спомагат за изграждането на силен, устойчив, силово балансиран и функционален коремен пояс.
   Лежанката за гръбна преса има за цел да укрепи често отслабените мускулите по цялата задната част на тялото и да възстанови баланса между коремната мускулатура и тази на гърба и кръста.
   Лежанката за тренировка с дъмбели позволява да тренирате всяка една страна от тялото поотделно, Спомага за изгарянето на калории, изграждане на мускули и увеличаване на издръжливостта.
   Шведската стена повишава чувството за баланс, сила и гъвкавост.
   Едностранният кросоувър (Fitness crossover или регулируема макара) се използва за разнообразяване на упражнения за трицепс, екстензия, бицепсово сгъване, аддукция/абдукция.
  • Терапевтична вана за хидротерапия от най-ново поколение, предлагаща 15 програми, в комбинация на перлен, вихров и тангенторен подводен масаж. Ползвайки ваната, тялото Ви се разделя условно на 4 зони и за всяка от тях може да се прилага процедура с различен интензитет и вид. Като допълнение има и цвето/хромо/ ефект.
   Перлената вана е изключителна нежна, успокоява сетивата и снема напрежението от цялото тяло.
   При вихровия масаж усещате лекота и съвършенство с последователно включване на водни струи в четири зони, а хидромасажът резорбира отоците и има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект.
   Тангенторният масаж е изключително ефикасен и щадящ ставите метод за „разбиване“ на целулит.
   Топлинното въздействие на водата, насочена под налягане от опитен терапевт към проблемните зони на тялото ще въздействат в дълбочина върху натрупаните мастни депа и ще спомогнат за разбиване на целулита и заглаждане на кожата, без натоварване върху костната система.
  • Водно легло, комбинирано с парна баня и душ „Виши“ – В СПА центъра на хотела можете да ползвате водно легло, което е с 6 функционалности: водно легло, хромотерапия в 6 цвята, индивидуална парна баня, душ Виши, апликации с микронизирани водорасли и за първи път в Банско – апликации с лечебна торфена кал от Кюстендил. Особено полезно е за хора със заболявания на опорно-двигателния апарат, но и за снемане на стреса, детоксикация или просто за удоволствие.
 • Козметични терапии – СПА центърът ни предлага изключително професионална грижа за Вашето лице с различни козметични терапии: Intraseuticals, радиочестотни и ултразвукови терапии:
  • Intraseuticals – безиглена /неинвазивна/ мезотерапия с видим резултат след първата процедура. Тя има мощно антиоксидантно действие. Представлява интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95 % чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Технологията е изцяло нова и позволява третиране върху долния и горния клепач, както и плътно в околоочния контур. Терапията, покорила Холивуд, се ползва ежедневно от Мадонна и Виктория Бекъм.
  • Thalgo – безспорен експерт в морската козметология, с над 50 години опит в грижата за кожата.
  • Academie ежегодно създават нови продукти, богати на активни елементи,отговарящи на Вашите индивидуални потребности, които ще Ви донесат видими резултати. За максимален ефект можете да комбинирате всяка терапия от козметиката на Thalgo и Аcademie с линията апарати Overline на италианската фирма Tecnology.
  • Ултразвуков пилинг лице – премахва горния слой мъртви клетки и минимизира белезите на стареенето – пигментните петна, бръчките и дехидратацията.
  • Радиочестотен лифтинг за лице – регенерира и стяга отпуснатата кожа, с бърз и видим ефект на различни проблемни зони.
 • Козметично студио за маникюр и педикюр – В студиото предлагаме маникюр и педикюр с продуктите на „CND“ . Това е иновативен продукт, който подобрява състоянието на нокътната повърхност и изглажда неравностите за перфектен вид на естествения нокът.
  Процедурите, от които можете да се възползвате в студиото са: класически маникюр/ педикюр, детски маникюр/педикюр, полиране на стъпала с електрическа пила, заздравител за нокти.
  Предлагаме също така маникюр и педикюр с шилак /технология, която комбинира удобството на лака и трайността на гела/. За да направите кожата на ръцете/краката си меки и гладки, може да си направите парафиновата терапия, която стимулира кръвообращението. Съставките на парафина включват витамин, колаген и екстракти за избелване на кожата, изглажда бръчките.
 • Терапии за деца – В СПА центъра на хотела се предлагат лечебни и релаксиращи масажи и терапии за деца. При част от децата те са здравословна необходимост, а при други целят създаване на полезни навици и грижа за тялото.

Работно време:

Пролет, лято, есен: от 8:00 ч.до 21:00 ч.

Зима: от 8:00 ч до 22:00 ч.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс***** комбинира луксозна почивка с лечебен ефект.
Ако сте гост на хотела, ще можете да ползвате абсолютно безплатно басейните, солната стая, ледената стая, сауните и парните бани, приключенските душове, джакузито, фитнес центъра.

През пролетта, лятото и есента всички гости на хотела ползват 20% отстъпка от зимните цени за платените терапии и процедури.

Хотелът е прекрасен избор за Вашата луксозна почивка и сигурна инвестиция в здравето Ви!

СПА цени и процедури

80лв.
50мин.
КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ
90лв.
50мин.
АРОМА МАСАЖ
90лв.
50мин.
ДЪЛБОКОТЪКАНЕН МАСАЖ
80лв.
50мин.
АЮРВЕДИЧЕН МАСАЖ
110лв.
75мин.
МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ
140лв.
90мин.
АКТИВНО ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ТЕРАПИЯ ВАЛЕНТИ
45лв.
30мин.
ПИЛИНГ НА ТЯЛО
140лв.
90мин.
СПЕЦИАЛНА РЕЛАКСИРАЩА СПА ТЕРАПИЯ INDOCEANE
120лв.
45мин.
РЕЛАКСИРАЩ СПА РИТУАЛ ПОЛИНЕЗИЯ
45лв.
25мин.
АФТЪР СКИ СТРЕЧИНГ
45лв.
25мин.
ЛИЦЕ И СКАЛП
45лв.
25мин.
МАСАЖНА ЯКА – ВРАТ И РАМЕНЕ
50лв.
30мин.
МАСАЖ НА ГРЪБ И КРАКА
45лв.
25мин.
МАСАЖ НА ГРЪБ
45лв.
25мин.
РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ
110лв.
80мин.
ПРЕЗАРЕЖДАНЕ (комбинация от ориенталски пилинг Кесе, класически масаж и маска за лице)
110лв.
80мин.
АНТИСТРЕС (комбинация от перлено-вихров масаж, класически масаж и маска за лице)
80лв.
50мин.
МАЛКАТА ПРИНЦЕСА (комбинация от детски масаж, маникюр и педикюр)
30лв.
20мин.
ПЕРЛЕНО-ВИХРОВ МАСАЖ
30лв.
20мин.
ИНТЕНЗИВЕН РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ
35лв.
25мин.
ИНТЕНЗИВЕН ЛИМФЕН МАСАЖ
35лв.
25мин.
АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ
50лв.
25мин.
ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ КЕСЕ
60лв.
25мин.
ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С МЕД И КАФЕ
160лв.
90мин.
ОРИЕНТАЛСКА ПРИКАЗКА
95лв.
55мин.
ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ С ПЕНЕН МАСАЖ
95лв.
25мин.
СУЛТАН МАСАЖ (масаж на 4 ръце в турската баня с глина)
50лв.
40мин.
TЕРАПИЯ С ЛЕЧЕБНА КАЛ
50лв.
40мин.
ТЕРАПИЯ С ГЛИНА
45лв.
30мин.

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ТЯЛО (една зона по избор)

Пакет от 5 процедури: 180 лв.

55лв.
40мин.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Пакет от 5 процедури: 200 лв.

90лв.
55мин.
МАНУАЛЕН МАСАЖ ПОД ДУШ ВИШИ И ХРОМОТЕРАПИЯ
95лв.
55мин.
ОБВИВАНЕ С МИКРОНИЗИРАНИ ВОДОРАСЛИ
95лв.
55мин.
ОБВИВАНЕ С КАЛ ОТ МЪРТВО МОРЕ И ЕКСФОЛИАЦИЯ С МОРСКИ СОЛИ
95лв.
55мин.
ОБВИВАНЕ С ЛЕЧЕБНА ТОРФЕНА КАЛ

Свали PDF брушура | Свали PDF брушура

70лв.
50мин.
ХРОНО-ДЕТОКС
75лв.
55мин.
ХИДРАТИРАЩА И РЕМИНЕ-РАЛИЗИРАЩА ТЕРАПИЯ С МАСКА ОТ МИКРОНИЗИРАНИ ВОДОРАСЛИ
85лв.
55мин.
ХИДРАТИРАЩ РИТУАЛ
100лв.
55мин.
ПРОГРАМА КОЛАГЕН
130лв.
75мин.
ПРОГРАМА СИЛИЦИЙ
180лв.
55мин.
REJUVENATE – ПРОЦЕДУРА ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДМЛАДЯВАНЕ
190лв.
55мин.
OPULENCE – ИЗБЕЛВАЩА ТЕРАПИЯ
180лв.
55мин.
ATOXELENE – УНИКАЛНА ЛИФТИНГ ТЕРАПИЯ
180лв.
55мин.
ВИТАМИН А + БУСТЕР -РЕГЕНЕРИРАЩА ТЕРАПИЯ
180лв.
55мин.
ВИТАМИН С + БУСТЕР -ЗАЩИТАВАЩА КОЖАТА ТЕРАПИЯ
180лв.
55мин.
КОЛАГЕН + БУСТЕР -ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ
180лв.
55мин.
АНТИОКСИДАНТ + БУСТЕР -БАЛАНСИРАЩА ТЕРАПИЯ
50лв.
30мин.
ТЕРАПИЯ НА ОКОЛООЧЕН КОНТУР ПРОТИВ БРЪЧКИ
90лв.
55мин.
БАЗОВА ТЕРАПИЯ С МАНУАЛНО ПОЧИСТВАНЕ
90лв.
55мин.
ПРОГРАМА ХИАЛУРОН
90лв.
55мин.
ТЕРАПИЯ ПРОТИВ БРЪЧКИ
90лв.
55мин.
ТЕРАПИЯ ЗА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДХРАНВАНЕ
90лв.
55мин.
ТЕРАПИЯ ЗА МЪЖЕ
95лв.
55мин.
ПРОГРАМА ХИДРАТАЦИЯ + РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ
35лв.
20мин.
УЛТРАЗВУКОВ ПИЛИНГ НА ЛИЦЕ
45лв.
25мин.
РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ
470лв.
3 процедури
АНГЕЛСКО ЛИЦЕ
495лв.
3 процедури
ЧИСТА КРАСОТА
595лв.
4 процедури
НОВ ЖИВОТ
745лв.
5 процедури
ФЕНИКС
40лв.
30мин.
МОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
35лв.
25мин.
СЛАДЪК СЪН
22лв.
15мин.
КРАТКА ВАКАНЦИЯ – МАСАЖ НА ГРЪБ
24лв.
20мин.
ФИШ СПА
25лв.
40мин.
ДЕТЕНЗОР ТЕРАПИЯ
12лв.
4мин.
СОЛАРИУМ
100лв.
40мин.

ХИДРОКОЛОН ТЕРАПИЯ

Пакет от 2 процедури: 170 лв.

Пакет от 3 процедури: 220 лв.

Свали PDF брушура | Свали PDF брушура

АКВА КОМПЛЕКС “ЛЕОНАРДО” С ВЪНШЕН БАСЕЙН

Аква парк „Леонардо“ предлага два външни басейна, единият от които е подходящ за деца на възраст до 6 години и е с водна пързалка.

Водата бива отоплявана непрекъснато като в комплекса има и нает спасител.

Намира се в гр. Банско, в непосредствена близост с апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс

Аква комплексът е неделима част от италианския ресторант Леонардо.

На Ваше разположение са удобни шезлонги от тиково дърво, масичка, както и луксозни шатри.

Има професионално озвучаване, като имате възможност да слушате музиката дори под водата.

Тук можете да си поръчате разнообразни коктейли, вкусна храна и вино, които могат да се консумират на шезлонга.

Аква комплексът е всеки ден от понеделник до петък, от 10.00 до 20.00 ч., от юни до септември.

През делничните дни, след 16.00 часа, ползвате 50% отстъпка.

Повече за аква комплекс “ЛЕОНАРДО”

Направи видео тур на Лъки Банско