Солариум в апартхотел Лъки Банско

Искате да се приберете у дома с красив и равномерен тен на цялото тяло от почивката на планина през зимата?

От апартхотел Лъки Банско ви предлагаме да посетите солариума в нашия СПА център.

Какво е солариум?

Солариумът е апарат, оборудван с ултравиолетови лампи за изкуствена светлина, които успешно имитират естествената слънчева светлина.

Принципът на действие на солариумите се основава на въздействието на естествените слънчеви лъчи върху различните слоеве на кожата, под влияние на които започва да се произвежда пигментът меланин.

През последните години тези апарати станаха изключително популярни, тъй като предлагат бърз, лесен и ефективен начин за поддържане на равномерен тен и шоколадов загар през цялата година.

Solarium

Технологии и безопасност на солариума на Лъки Банско

В СПА центъра на Лъки Банско разполагаме с най-ново поколение вертикален апарат Ergoline, който осигурява бързо, ефективно и безопасно третиране на кожата, съответстващо на утвърдените световни стандарти.

Солариумът разполага с надеждна защита и допуска до тялото само полезните алфа-лъчи, които придават на кожата равномерен шоколадов тен.

За разлика от хоризонталните солариуми, вертикалният апарат позволява по-голяма свобода на движенията, което е предпоставка за по-равномерен тен.

Освен това апаратът осигурява възможност да не се докосвате до никакви повърхности, тъй като стоите прави, макар че след всяко ползване солариумът се дезинфекцира.

Начин на използване

Преди началото на процедурата е добре да ексфолирате тялото си, за да отстраните мъртвите кожни клетки.

Отстранете грима, парфюма и козметичните продукти, които използвате в ежедневието си, тъй като е възможно да реагират на UV лъчите в солариума и да причинят фоточувствителност, алергии или други кожни проблеми.

Свалете и всички бижута (обеци, колиета, гривни, часовници) и контактни лещи, ако носите такива.

Преди влизането в солариума ви препоръчваме да използвате специална козметика за използване в апарати за изкуствен тен. Тези козметични продукти съдържат полезни съставки и витамини и имат за задача както да засилят процеса на придобиване на тен, така и да поддържат кожата ви добре хидратирана.

Влизането в солариума става по бански и задължително със защитни очила. Казваме го, тъй като клепачите са твърде тънки, за да предпазят очите ви от ултравиолетовите лъчи, дори и през цялото време да ги държите затворени.

След като сте напълно готови, просто влезте в солариума и се насладете на престоя си там. Съветваме ви да се позиционирате централно във вертикалния ни солариум, за да придобиете по-равномерен и цялостен тен.

Престоят в апарата за изкуствен загар зависи както от вашият тип кожа, така и от това дали го посещавате за пръв или за пореден път.

След края на процедурата ви препоръчваме да нанесете овлажняващ крем, за да избегнете изсушаването на кожата, причинено от UV лъчите и топлината в солариума.

Solarium

Ползи от посещението в солариум

Ползите от солариума не се изчерпват единствено до шоколадовия загар.

Синтез на витамин D

Не само посещението на плажа, но и посещението в солариума ускорява усвояването на витамин D.

Този витамин е много важен за поддържането на здрави кости, силна имунна система и мускулатура.

Подобрява настроението

Отдавна е известно, че слънчевата светлина влияе на настроението. Когато времето е мрачно ние се чувстваме по-раздразнителни, нервни и без настроение. И обратното – ако навън слънцето грее сме позитивно настроени и заредени с енергия.

Изследванията показват, че по време на престой в солариум организмът ни произвежда и отделя ендорфини (хормон на щастието), точно както го прави, когато сме навън и слънцето грее.

В този ред на мисли, процедурата в солариум намалява тревогата, безпокойството и се справя с лошото настроение и негативните мисли.

Поддържа здравето

UV светлината оказва еднакво въздействие върху биологичните процеси, без значение дали идва от естествена или изкуствен източник.

Така посещението на солариум не само осигурява необходимия витамин D и повишава настроението и самочувствието, но и подобрява състоянието на кожата, понижава кръвното налягане и повишава имунитета.

Solarium

Противопоказания за използване на солариум

Посещението на солариум не се препоръчва при следните случаи:

  • Бременност;
  • Кърмене;
  • Хипертония;
  • Заболявания на сърдечно-съдовата система;
  • Чернодробни и бъбречни заболявания;
  • Силна пигментация на кожата или изобилие от бенки и папиломи;
  • Туберкулоза;
  • За деца под 18 години.

Ако се спазват правилата, солариумите са напълно безопасни.

Все пак, нашият съвет е, преди посещението да се консултирате и с нашите специалисти както за продължителността на престоя ви в апарата, така и за правилата, които трябва да спазвате, докато сте в солариума.

Често задавани въпроси

Колко време трябва да е първото посещение на солариум?

Времето за престой се преценява от наш специалист в зависимост от вашия тип кожа и какви ефекти искате да постигнете. Но обикновено, първото ви посещение не бива да е повече от 5 до 10 минути.

Колко често мога да използвам солариума?

Ако не постигнете желания ефект от една сесия, може да повторите след 72 часа отново. Според специалистите, за да се поздравите с хубав и равномерен тен са необходими до 3 процедури седмично за период от 1 до 2 седмици. След това се препоръчва честотата на посещенията да се намали.

Важно е да не бързате и в никакъв случай да не прекалявате нито с броя сесии, нито с престоя си в солариума.

Мога ли да изкъпя веднага след процедурата в солариум?

Не препоръчваме да се къпете веднага след като излезете от кабината. Изчакайте 2-3 часа преди да си вземете душ, тъй като тена се нуждае от време, за да попие и “прилегне” върху кожата.

Ако чувствате кожата си суха, може да се хидратирате като пиете повече вода и използвате овлажняващи козметични продукти.