Пътуване във времето

Пътуване във времето

едно вълнуващо пътешествие през българската история

Банско е не просто популярен зимен курорт, а град-музей, където новото и старото съжителстват в перфектна хармония. В града и неговите околности има повече от 140 паметници на културата, които ще Ви поведат на едно вълнуващо пътешествие през богата българска история.

Ето защо, престоят ви в Банско може лесно да се превърне в едно приключенско опознаване на миналото. Историческите турове са сред най-популярните тиймбилдинг програми в околността, а апартхотел “Лъки Банско” има собствена версия на най-добрия начин да сплотите екипа си чрез споделени изживявания.

Тийм билдинг програма “Пътуване във времето” – едно вълнуващо пътешествие през българската история

Нашата историческа тийм билдинг програма може да премине през различен брой културни, исторически и археологически забележителности на открито и закрито.

Изживяването ви може да бъде високо персонализирано според периода на престой, броя на участниците и собствените ви цели, предпочитания и желания. Част от предложенията, които програмата включва, са следните няколко.

Посещения на исторически забележителности

Музеен комплекс Банско

Посещение с екскурзовод на къщата-музей на Никола Вапцаров, къща-музей на Неофит Рилски, Велянова къща, църквата „Св. Троица“, постоянна изложба на икони „Банска художествена школа“ и мемориала на Паисий Хилендарски – единственото място, където днес може да се види точно копие на килията, в която е написана „История Славянобългарска“.

Музеен комплекс Банско

Музеен комплекс Банско

Добърско

Посещение с екскурзовод на църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, спечелила голямата награда на Държавната агенция по туризъм за 2008г., която се присъжда за развитие на културно-историческото наследство, превърнато в туристическа атракция.

Църквата датира от 1614 г. и е под закрилата на ЮНЕСКО. Има уникални, много добре запазени стенописи, които не могат да се видят никъде другаде по света.

Белица

Освен реадаптацията и спасението на танцуващите мечки, паркът „На четири лапи“ се утвърждава и като атракция за хиляди туристи от страната и чужбина.

Белица

Байкушевата мура

Едно от най-старите дървета в България и на Балканския полуостров. Възрастта й се определя на повече от 1300 г. и впечатлява със своите величествени размери – обиколка на ствола 8 м и височина 22 м.

Огняново – Лещен – Ковачевица

Уникално съчетание на прекрасна природа и забележителна възрожденска архитектура – бели къщи с големи чардаци, просторни селски дворове и тиклени покриви, калдъръмени улички, провиращи се между високите, подобни на крепостни стени огради.

Рилски Манастир

Разположен е на 1,147 метра надморска височина сред прохладата и ухаещите иглолистни гори на Рила. Той е най-големият манастирски комплекс в България, обявен за национален исторически паметник и вписан в книгата на ЮНЕСКО за световното наследство.

Рилски манастир
Рилски манастир

Мелник и Роженски манастир

Мелник енай-малкият и един от най-уникалните градове музеи в България. Впечатляват старите мелнишки къщи с природосъобразната си архитектура, с размерите си, с богатството си, с винарските си изби, с усета на българина за практичност и красота. Роженският манастир е разположен на 5 км. oт Мелник. Намиращ се сред най-ниските, югозападни дипли на Пирин планина, той е един от най-големите манастири в България. Предлага изключителна гледка към върховете на Пирин, Беласица и до популярните мелнишки пирамиди.

Роженски манастир

Допълнителни организирани активности

Приключения, групов спорт, отдих и релакс могат да допълнят “Пътуването във времето” с пътуване отвъд собствения ритъм на живот.

Екипът на “Лъки Банско” може да ви съдейства в изготвянето на допълваща програма с активности във Банско и региона, чрез които да помогнете на екипа и служителите си да преоткрият красотата на природата и богатството на живота.

Част от популярните спортове, високоадреналинови дейности, игри и огранизирани занимания, които можем да планираме за вас са следните няколко.

Планинско колоездене

По маршрути за начинаещи, средно напреднали и напреднали, които да пасват възможно най-добре на възможностите и представите ви.

Конна езда

Със сертифицирани инструктори и в професионално лицензирани бази, където екипът ви ще бъде в пълна безопасност.

Риболов

Можем да ви осигурим цялото необходимо оборудване, съдействие с изкарване на риболовния билет и организиран спортен риболов около Банско.

Моторни шейни

През зимния сезон, екипът ви може да участва във водени турове с моторни шейни по маршрути с различна трудност по склоновете на Пирин.

Рафтинг

Изцяло безопасно, професионално организирано и 100% инструктирано спускане във водите на реките около Банско и региона.

Изпратете ни запитване сега, за да създадем персонализирано тийм билдинг изживяване за вас и вашите колеги!