Пътуване във времето

Банско е не просто популярен зимен курорт, а град-музей, където новото и старото съжителстват в перфектна хармония. В града и неговите околности има повече от 140 паметници на културата, които ще ви поведат на едно вълнуващо пътешествие през богата българска история.

Ето защо, престоят ви в Банско може лесно да се превърне в едно приключенско опознаване на миналото.

Историческите турове са сред най-популярните тиймбилдинг програми в околността, а апартхотел Лъки Банско има собствена версия на най-добрия начин да сплотите екипа си чрез споделени изживявания.

Тиймбилдинг програма “Пътуване във времето” – едно вълнуващо пътешествие през българската история

Нашата историческа тиймбилдинг програма може да премине през различен брой културни, исторически и археологически забележителности на открито и закрито.

Изживяването ви може да бъде високо персонализирано според периода на престой, броя на участниците и собствените ви цели, предпочитания и желания.

С част от предложенията, които програмата включва, ще ви запознаем сега.

Посещения на исторически забележителности

Историческите забележителности в Банско и района са изключително много, но от апартхотел Лъки Банско сме подбрали някой от най-популярните сред тях.

Музеен комплекс Банско

Програмата, която ви предлагаме включва посещение с екскурзовод на някой от най-популярните исторически обекти в Банско.

Сред тях са:

 • Къща-музей на Никола Вапцаров;
 • Къща-музей на Неофит Рилски;
 • Велянова къща;
 • Църквата „Св. Троица“;
 • Постоянна изложба на икони „Банска художествена школа“
 • Мемориала на Паисий Хилендарски – единственото място, където днес може да се види точно копие на килията, в която е написана „История Славянобългарска“.
Музеен комплекс Банско

Музеен комплекс Банско

Добърско

Посещението на едно от най-красивите села в близост до Банско включв разходка из тихите улички на селцето и посещение с екскурзовод на църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“.

Църквата в Добърско датира от 1614 г. и е под закрилата на ЮНЕСКО. Има уникални, много добре запазени стенописи, които не могат да се видят никъде другаде по света.

Средновековният храм е спечелил голямата награда на Държавната агенция по туризъм за 2008г., която се присъжда за развитие на културно-историческото наследство, превърнато в туристическа атракция.

Белица

Освен ре-адаптацията и спасението на танцуващите мечки, паркът „На четири лапи“ се утвърждава и като атракция за хиляди туристи от страната и чужбина.

Белица

Байкушевата мура

Байкушевата мура е едно от най-старите дървета в България и на Балканския полуостров.

Възрастта му се определя на повече от 1300 г. и впечатлява със своите величествени размери – обиколка на ствола 8 м и височина 22 м.

Огняново – Лещен – Ковачевица

При посещението си до тези красиви села ще се насладите уникалното съчетание на прекрасна природа и забележителна възрожденска архитектура.

Разхождайки се по тихите, тесни калдъръмени улички, провиращи се между високите, подобни на крепостни стени огради, ще имате усещането, че се връщате назад във времето.

Рилски Манастир

Рилският манастир е разположен е на 1 147 метра надморска височина сред прохладата и ухаещите иглолистни гори на Рила.

Той е най-големият манастирски комплекс в България, обявен за национален исторически паметник и вписан в книгата на ЮНЕСКО за световното наследство.

Рилски манастир
Рилски манастир

Мелник и Роженски манастир

Мелник е най-малкият и един от най-уникалните градове музеи в България. Впечатляват старите мелнишки къщи с природосъобразната си архитектура, с размерите си, с богатството си, с винарските си изби, с усета на българина за практичност и красота.

Роженският манастир е разположен на 5 км. oт Мелник. Намиращ се сред най-ниските, югозападни дипли на Пирин планина, той е един от най-големите манастири в България.

Предлага изключителна гледка към върховете на Пирин, Беласица и до популярните мелнишки пирамиди.

Роженски манастир

Допълнителни организирани активности

Приключения, групов спорт, отдих и релакс могат да допълнятПътуването във времето” с пътуване отвъд собствения ритъм на живот.

От апартхотел Лъки Банско можем да ви съдействаме в изготвянето на допълваща програма с активности в Банско и региона, чрез които да помогнете на екипа и служителите си да преоткрият красотата на природата и богатството на живота.

Част от популярните спортове, високоадреналинови дейности, игри и огранизирани занимания, които можем да планираме за вас са следните няколко:

 • Планинско колоездене: По маршрути за начинаещи, средно напреднали и напреднали, които да пасват възможно най-добре на възможностите и представите ви.
 • Конна езда: Конната езда се провежда под грижите на сертифицирани инструктори и в професионално лицензирани бази, където екипът ви ще бъде в пълна безопасност.
 • Риболов: Можем да ви осигурим необходимото съдействие за организиран спортен риболов около Банско.
 • Моторни шейни: През зимния сезон, екипът ви може да участва в турове с моторни шейни по маршрути по склоновете на Пирин.
 • Рафтинг: Изцяло безопасно, професионално организирано и 100% инструктирано спускане във водите на реките около Банско и региона.

Изпратете ни запитване сега, за да създадем персонализирано тиймбилдинг изживяване за вас и вашите колеги!

Често задавани въпроси

Как да се възползвам от предлаганата от хотел Лъки Банско тиймбилдинг програма “Пътуване във времето”?

Единственото, което трябва да направите е да се обърнете към екипа ни на рецепцията на хотела и да заявите желанието си.

Мога ли да съчетая разходката до историческите забележителности с някои от организираните групови активности?

Разбира се. Тиймбилдинг програма за вашия екип може да бъда организираната според вашите желания и да включва както посещение на избрани забележителности, така и участие в различни допълнителни организирани активности.

В конната езда могат ли да се включат напълно начинаещи?

Да. От конната база, с която си партнираме, провеждат не само пълен инструктаж, но и сертифицирани и изключително опитни инструктори са неотлъчно до вас и екипа ви.