Джакузи в апартхотел Лъки Банско

Хотел Лъки Банско разполага с един от най-големите, модерни и луксозни СПА центрове в Банско, в който можете да се насладите на широка гама от СПА процедури, масажи и терапии.

Сред изключително многото СПА съоръжения и функционалности в СПА центъра на нашия хотел е джакузито. То е сред най-предпочитаните места за отмора и релакс от всички наши гости.

Jacuzzi

Размер и технически характеристики

Хидромасажната вана, с която разполагаме и която всички познаваме и под името “джакузи” е с размери от 230 см. в диаметър и е подходяща за до 6 човека.

СПА съоръжението е модел от най-ново поколение и е със следните функции и технически характеристики:

  • Удобни седалки за сядане: Седалките са проектирани така, че да следват контурите на тялото.
  • 28 дюзи разположени по стените и пода: Те осигуряват регулируем хидромасаж с висок поток и ниско налягане, използвайки ефекта на Вентури за създаване на идеалния баланс на въздух и вода за постигане на пълна релаксация.
  • Контролен панел със сензорен екран за управление на функциите на СПА съоръжението.

Начин на използване на джакузито

За да се насладите пълноценно на престоя си в нашето джакузи е силно препоръчително да сте облечени в подходящо облекло (бански), да не сте употребили алкохол и да сте взели предварително душ.

Преди да влезете в хидромасажната вана, проверете температурата и се уверете, че дюзите са настроени.

Щом всичко е готово, просто влизате в топлата вана и се оставяте на бълбукащите стуи на водата да отмият умората, болките и натрупания стрес.

Jacuzzi

Ползи от използването на джакузи

Сред основните ползи от джакузита за здравето са:

  • Подобрява циркулацията на кръвта: Хидромасажните струи на SPA съоръжението подобряват циркулацията на кръвта и лимфата в тялото. Това помага за по-ефективното насищане с кислород на кръвоносната система и позволява на кръвта по-бързо да се придвижи към онези части на тялото, които имат най-много нужда. Освен това, приятната топла вода действа отпускащо и релаксиращо след дългия ден в планината или просто натрупана през деня умора.
  • Намалява нивото на стрес и напрежение: Стресът може да нанесе големи щети на организма. А един от най-добрите начини да се преборите с него е да се потопите в приятно топла вана. Топлината на водата, съчетана с подводноструйния масаж, отпускат тялото и едновременно с това намаляват нивото на стреса и повишават тонуса.
  • Действа детоксикиращо на цялото тяло: Топлата вода, в комбинация с подводния масаж,, подобряват циркулацията на кръвта и лимфата. Това, от своя страна, повишава температурата на тялото и го кара да се поти и да изхвърля натрупаните токсини извън организма.
  • Успокоява и облекчава болките: Едно от най-добрите средства за намаляване на умората, отпускане на мускулите и облекчаване на болките в ставите е релаксиращ престой в джакузито. Насочените струи вода предразполагат не само към релакс, но и носят облекчение, особено ако цял ден сте изкарали на пистите над Банско.
  • Облекчава хроничната болка: Струйният подводен масаж в джакузито облекчава напрежението, като същевременно стимулира кръвообращението към увредените мускули и стави. Това от своя страна намалява подуването и възпалението, което пък помага при болки от артрит, фибромиалгия, ишиас и други хронични заболявания.
Jacuzzi

Противопоказания за използване на джакузи

Релаксиращ ефект от потапянето в хидромасажни вани е наистина огромен и е много приятно да се насладите индивидуално или с приятели в топлата, бълбукаща вода. Но има хора, за които използването на джакузи за релакс е противопоказно.

Използването на това СПА съоръжение не е препоръчително за хора с висока температура, страдащи от множествена склероза или лупус еритематозус, както и от хора с тежки сърдечни заболявания, високо кръвно и епилепсия.

Престой в джакузи не се препоръчва и за бременни, тъй като топлината на водата може да причини преждевременни контракции.

Други хидромасажни съоръжения, от които можете да се възползвате

Освен от джакузито и ултрамодерната комбинирана хидромасажна вана за перлен, вихров или подводен хидромасаж, нашите гости могат да се възползва и от хидромасажните панели, монтирани в биобасейна и соления басейн на хотел Лъки Банско.

Хидромасажният панел, монтиран в соления басейн е с 10 вградени в пода дюзи, които стимулират рефлекторните точки на стъпалата.

Хидромасажният панел, монтиран в биобасейна, е подходящ за до 24 души едновременно. Той разполага с вградени 20 двойни хидромасажни дюзи за крака и гръб и 4 настенни дюзи за подобряване на тонуса.

На хидромасажните панели можете да се насладите напълно безплатно като гости на апартхотел Лъки Банско.

Често задавани въпроси

Мога ли да използвам джакузи в СПА центъра на Лъки Банско безплатно?

Да. Като гости на нашия апартхотел, можете да използвате широка гама от СПА съоръженията и функционалностите на СПА центъра, включително джакузито и хидромасажните панели напълно безплатно.

Престоя в джакузи помага ли при болки и ставите?

Топлата вода, съчетана с подводен масаж, помага при състояния като артрит, ишиас и други ставни заболявания.

Трябва ли предварително да си запиша час за джакузи?

Не е необходимо да запазвате час за използване предварително. Просто трябва да спазвате правилата на нашия СПА център и да изчакате реда си на използване.