Голф в Банско

Голфът е ваша страст или мечтаете да направите първите си стъпки в този спорт, докато се наслаждавате на почивката си в Банско?

Разположен само на около 4.5 км от най-голямото и популярно планинско голф игрище в България, хотел Лъки Банско може да ви предложи както незабравимо СПА изживяване, така и разнообразни активности, сред които е и аристократичната игра, наречена голф.

Golf

Къде може да се практикува голф в Банско?

В близост до Банско и до апартхотел Лъки Банско се намират две изключително модерни голф игрища от планински тип, които могат да задоволят и най-взискателните голф играчи сред вас.

Към игрищата работи и една от най-внушителните голф академии в Централна и Източна Европа, в която можете да практикувате и усъвършенствате ударите си под погледа на сертифицирани голф инструктори. Академията е изцяло оборудвана с най-модерна видео техника за тренировки (Scope; S&M Putt).

Видове голф игрища

Голф игрищата, от които можете да се възползвате, докато сте гости на СПА хотел Лъки Банско са планински тип и са разположени на обща площ от 115 хектара.

Голф игрище Ian Woosnam

Ian Woosnam е игрище за голф от шампионски тип с 18 дупки (пар 72).

Разположено е върху площ от 900 декара, разполага с игрална дължина от 6210 метра, а дизайна на трасето от 18 дупки е проектирано от Ian Woosnam – капитан на европейския отбор за Ryder Cup 2006.

Дизайнът на трасето е в хармония с естествените дадености на района, а дупките са разположени на атрактивни места сред красива растителност, изкуствени езера и край реката.

Голф игрището е подходящо както за опитни голфъри и професионалисти, така и за напълно начинаещи в този уникален спорт.

Голф игрище Pirin Pine

Пирин Пайн е игрище за голф с 5 дупки и е второто игрище, на което можете да усъвършенствате играта си.

Макар и с по-малко на брой дупки, Пирин Пайн е истинско предизвикателство както за опитни играчи, така и за начинаещи голфъри.

Необходимо оборудване и възможности за наем

За да играете голф ви е необходимо подходящото оборудване, но ако не разполагате с лично такова, имате различни опции за наем.

Стандартното оборудване за практикуване на този спорт включва:

  • Стикове за голф: Стиковете се използват за изпълнение на различни удари. Обикновено един комплект се състои от 14 броя стикове, като всеки от стиковете е проектиран специално да осигурява различни степени и траектории на ударите.
  • Топки за голф: Изработени от синтетични материали, топките за голф са проектирани да могат да осигуряват по-добра аеродинамика и да улесняват издигането и въртенето на топката след удара.
  • Маркери: Представляват тънки, кръгли предмети, изработени от метал или пластмаса. Тяхната задача е да маркират точното място, до което е достигнала голф топката.
  • Тийчета: Обикновено са изработени от дърво или пластмаса и имат заострена долна част и кръгла глава в горната. Забиват се в земята, за да повдигнат позицията на топката при първоначалния удар.
  • Инструмент за поправка: Използват се от играчите за коригиране на следите, оставени от топката.
  • Ръкавици: Ръкавиците помагат на голфърите да постигнат по-добро сцепление с голф стика. Обикновено се носи една ръкавица на недоминиращата ръка, но има играчи, които играят с ръкавици и на двете ръце.

Що се отнася до подходящото голф облекло, то включва:

  • Тениска за голф: Този вид тениски най-често са с къс ръкав и яка. Над тениската, преметнат на раменете може да се носи удобен пуловер, с който да се облечете, ако захладнее.
  • Панталони: Подходящите панталони за игра на голф са дългите спортни панталони в стил каки без карго джобове. Допускат се къси панталони с дължина малко под коляното. Дамите могат да играят голф както с дълги или къси панталони в подходящата дължина, така и с голф поли.
  • Обувки: Обувките за голф могат да бъдат както с меки шипове, така и без шипове. Добре е да знаете, че ако не притежавате специални голф обувки можете да вземете такива под наем, заедно с останалото голф оборудване. А можете да играете и без специални обувки, а с вашите, стига те да са подходящи и да са ви удобни.
Golf

Услуги, предлагани от хотел Лъки Банско

За нас е важно да можем да предложим на нашите гости както луксозна обстановка и безупречно обслужване, така различни активности и услуги, които да направят престоя им неповторим.

В тази връзка, ако желанието ви е поиграете голф Банско, докато сте гости на града, от Лъки Банско можем да ви осигурим транспорт срещу доплащане до и от голф игрищата.

Можем да ви съдействаме и ако решите, че искате да посещавате голф училище или академия.

Освен подкрепа за посещението ви на голф игрищата край Банско, от Лъки Банско осигуряваме различни развлечения, в зависимост от интересите ви.

Нашият хотел е идеалното място, на което да се насладите на истинска почивка, точно както сте си я представяли.

Тук ви очаква луксозна база за настаняване, обслужване от висок клас, безплатно ползване на редица активности и услуги в нашия модерен СПА център и безброй развлечения според интересите на семейството ви.

Често задавани въпроси

Как да посетя голф игрищата в близост до хотела?

От апартхотел Лъки Банско предлагаме транспорт до и от голф игрищата, срещу доплащане. Необходимо е единствено да ни информирате, ако планирате да играете голф и се нуждаете от транспорт.

Мога ли да поискам индивидуален урок по голф?

Разбира се. Стига това да е желанието ви, всички голф клубове предлагат и индивидуални курсове по голф.

Как да се възползвам от изгодни пакетни оферти за почивка, предлагани от апартхотел Лъки Банско?

Достатъчно е просто да следите регулярно офертите, които предлагаме в сайта на хотела – те са най-изгодни като цена и услуги. Ако някоя от офертите за почивка ви допадне, проверете условията за настаняване, какво включва конкретната оферта, какво се изисква от вас като гост и резервирайте.

Резервацията можете да направите директно през резервационната форма, като посочите дата на пристигане и заминаване, тип студио или апартамент и брой гости. Можете да направите резервация и на телефон +359 879 111 222, или на имейл res@luckybansko.bg.