Спортните площадки в Банско

В Банско сте и си изкарвате страхотно. Отмаряте активно, разглеждате забележителности, опитвате от местната кухня и дори сте направили един – два похода в планината.

Иска ви се обаче, докато сте на почивка да поиграете с приятели волейбол, футбол, а може би и тенис.

Е, в Банско няма да имате никакъв проблем да продължите да практикувате любимия си спорт, тъй като града разполага с няколко страхотни и много добре оборудвани модерни спортни площадки.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Площадките в Банско, на които можете да спортувате, докато сте гости на града

Спортна площадка в квартал Център

Тази общинска площадка за спорт на открито се намира в централната част на града (между улиците “Димитър Талев” и “България”).

Площадката е много модерна, покрита е с подходяща настилка за тенис на корт, има много добро нощно осветление и е обезопасена с висока ограда.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Спортната площадка разполага с два корта с размери 18 на 36 метра и както и сами се досещате е много подходяща, ако обичате тениса и ви се иска да изиграете един – два мача, докато сте в Банско.

Към площадката от община Банско са обособили и място за забавление на децата, което разполага с катерушки, люлки и други игри и забавления за малките.

Казано иначе, ако сте с малки деца, можете спокойно да вземете цялото семейство с вас и докато вие играете тенис, малките да си играят спокойно на детската площадка в близост до корта.

Спортната площадка в кв. Центъра в Банско е безплатна и със свободен достъп, но за да ползвате тенис кортовете трябва предварително да направите резервация за ден и час. Резервацията можете да направите като влезете на официалния сайт на община Банско.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: bansko.bg

Спортна площадка в квартал Глазне

Площадката в кв. Глазне е с размери 18 на 36 метра и е подходяща за спортни игри като мини футбол, волейбол, баскетбол или други отборни игри.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Също като останалите спортни площадки и тази в Глазне е много модерно оборудвана и разполага както с подходящата настилка за практикуване на спорт, така и с осветление, с места за почивка и е обезопасена с висока ограда.

Спортното съоръжение се намира на ъгъла на ул. “Стефан Караджа” и ул. “Рила”, а достъпът до него е напълно свободен.

Дали трябва да направите предварителна резервация за използването на площадката към момента нямаме информация. Затова ви съветваме, преди да се отправите към спортното съоръжение да попитате на рецепцията на хотела, в който сте отседнали или да влезете на сайта на община Банско и да потърсите информация.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: bansko.bg

Спортна площадка в квартал Костей Блата

Съоръжението за спортни активности в този квартал е със същите размери като площадката в кв. Газей (18 на 36 метра) и е оборудвано по същия начин.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: bansko.bg

Площадката се намира в между улиците “Захари Стоянов”, “Пирот” и “Княз Борис I”. Обородувана е с всичко необходимо за волейбол, футбол, баскетбол и други спортни игри на открито.

Достъпът и до тази спортна площадка е свободен, а дали трябва да правите резервация вече си знаете.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: portal.bansko.bg

Спортна площадка на улица България

Ако хотелът ви е в долната част на града, тази площадка ще ви е много удобна. Тя се намира в двора на детската градина на ул. “България” и преди да си помислите, че е просто открито пространство в двора на градината ще ви кажем, че грешите.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Защото от община Банско са се погрижили площадката да е оборудвана също като останалите спортни площадки модерно, с осветление и висока ограда. И това не е всичко.

Към спортното съоръжение има поставени беседка и детски съоръжения за игри. Площадката разполага и с удобен, немного голям терен, на който можете да играете мини футбол, волейбол или баскетбол.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: banskocity.bg

Спортна площадка на улица Драма

Съоръжението се намира на ъгъла на ул. ”Драма” и ул. “Неофит Рилски” и разполага с два тенис корта и игрище, на което може да се играе футбол, баскетбол, волейбол или други спортни игри.

Съвсем близо до спортната площадка има и детска площадка, която е оборудвана с различни съоръжения за забавление на децата.

И тази площадка е със свободен достъп, модерно оборудвана и е много подходяща както за практикуване на любимия ви спорт на открито, така и ако децата ви искат да се позабавляват на детските съоръжения.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: banskocity.bg

Спортна площадка в Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”

През 2020 година от община Банско започнаха изграждането на нова модерна спортна площадка на територията на Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Площадката разполага с :

  • два тенис корта с размери 18 на 36 метра 
  • две футболни игрища 
  • зона за фитнес на открито 
  • зона за игра на тенис на маса 

Към спортната площадка както на корт 1, така и на корт 2 има изградени малки трибуни за посетители, а около тях пространството е облагородено, като са поставени пейки, беседки, има велоалея с велостоянки и много, много зеленина.

Модерното съоръжение за спорт на открито се намира както вече споменахме в двора на Горския техникум, който пък е с адрес: ул. “България” 31.

Достъпът на тенис кортовете е свободен, но за да ги използвате трябва да направите предварителна резервация за ден и час в сайта на община Банско.

Спортните площадки в Банско

Източник снимка: bansko.bg

Спортни площадки в близост до Банско

Ако сте отседнали извън Банско или искате да пробвате всички спортни площадки в града и близките населени места, в Добринище и в село Места има две спортни площадки, които са подходящи за баскетбол, футбол, волейбол или други спортни игри.

И двете площадки извън Банско са осъвременени и оборудвани с всичко необходимо, за да практикувате любимия си спорт. Адреси не посочваме, тъй както спортната площадка в Добринище, така и тази в село Места се намират в двора на училищата на съответните населени места.

Освен общинските спортни площадки, на които можете да тренирате без проблем, доста от хотелите в Банско разполагат със собствени спортни съоръжения и много добре оборудвани фитнес зали, които можете да използвате, докато сте гости на града. Просто, преди да направите резервацията си трябва да се поинтересувате дали вашият хотел разполага със спортна площадка.

Но дори и да няма такава, както и сами видяхте, в Банско има достатъчно спортни площадки на открито със свободен достъп, от които можете да се възползвате, за да играете тенис, футбол, баскетбол или волейбол.