Бъндеришки езера – супер място за приятна разходка в Ценрален Пирин

08.01.2019 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Муратово езеро - Разположено е в подножието на вр.Муратов

Пирин е отличителна планина със спираща дъха красива природа. Тя винаги ни изненадва с безкрай прекрасни кътчета и предлага ново преживяване за всеки търсещ красивото пътешественик . Едно от тези места са Бъндеришките езера.

Летен музикален фестивал Банско Бийт

15.12.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Банско Бийт ежегоден фест | Lucky Bansko

Ако сте от хората, които търсят забавления и се наслаждават на всеки миг от лятната си почивка, тогава Банско е идеалното място за вас. Курортното градче предлага не само изключително много развлечения за любителите на планинския, кулинарния и историческия туризъм, но през последните години се превърна в столица на летните музикални фестивали.

Църквата „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ – Добърско

17.11.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Църква "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат"

На 21 км. от Банско и на 18 км. от Разлог, удобно настанило се в полите на Рила и отправило взор към изумително красивите върхове на Пирин планина се намира едно от най-интересните и красиви села – Добърско.

Село Добърско

08.11.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko

Каквото и да сте чели или гледали за село Добърско, не го ли посетите и видите с очите си – нищо не сте видели. Защото Добърско е едно онези малки и красивите селца, които омагьосват с природа, древна история, забележителности и изумително вкусна кухня.

Разлог

28.10.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko

Уютно разположено в Разложката котловина, грижливо пазено от три от най-красивите и живописни планини в страната – Рила, Родопи и Пирин, Разлог е едно истинско райско кътче, което може да предложи на своите гости и красиви гледки, и история, и забележителности, и гостоприемство.

Връх Мусала

20.10.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Връх Мусала снимки | Lucky Bansko

В Рила планина се намира най-високият връх не само в България, но и на Балканите. Със своите 2925,4 метра, връх Мусала е и седми по височина сред европейските първенци.

Национален парк Пирин

05.10.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Национален парк пирин | Lucky Bansko

Страната ни има три Национални парка, с които се гордеем – Рила, Централен Балкан и Пирин.

Кабинков лифт Банско

29.09.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Забележителности около кабинков лифт

Най-популярният ни ски курорт Банско разполага с удобни и безопасни лифтове, от които гостите на града могат да се възползват през цялата година. На разположение на жителите и гостите на курорта са два шестседалкови, 6 четириседалкови, два двуседалкови лифта и един кабинков лифт, който е и най-атрактивния и предпочитан лифт в Банско.

Празници на банските традиции

22.09.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Коледари в Банско | Lucky Bansko

Освен, че е най-популярният ни ски курорт, Банско е град, в който традициите са важна част от живота на хората. Гордите балканджии пазят живи банските традиции, предават ги от поколение на поколение и с удоволствие ги споделят с гостите на града.

Тодевата/Буйновата старинна къща

15.09.2018 Категория: Блог Автор: Lucky Bansko
Тодева къща в Банско | Lucky Bansko

Ако сте на почивка в Банско и все още не се посетили някоя от възрожденските къщи, много сте сгрешили. Казваме ви това, тъй като само тук и единствено тук, можете да се запознаете отблизо с уникалната архитектура на укрепената възрожденска банска къща.