Блог

Веляновата къщата е един от най-ярките представители на Банските къщи – крепости, строени по време на Възраждането и е едно от най-уникалните творения на прочутия майстор резбар и зограф от Дебърската художествена школа – Уста Велян Огнев.

Като популярен ски курорт, Банско привлича хиляди любители на зимните спортове всяка зима. Курортът е популярен и предпочитан не само от родните туристи, но и от туристи от цял свят, които нямат търпение да се открие ски сезонът, за да се насладят на белите му писти.

Лукс, комфорт, уют, спокойствие. И многобройни възможности за релакс, забавления, спорт. Това е хотел „Лъки Банско“, което го прави идеален за почивка за двама.

Вариантите за настаняване са разнообразни. Могат да се изберат Лукс студиа до 25 кв. м, апартаменти Лукс, Делукс,  Екзекютив, Лукс плюс и  Екзекютив плюс. Квадратурите им са съответно до 35, 55, 65, 83 кв.м.

Вече е традиция всеки ски сезон в Банско да привлича скиори от цял свят. При това не тава дума само за елитни спортисти и екипите им за световните първенства, които се провеждат тук, а и за силно развит за масов туризъм. Идеалните условия  – и в ски комплекса, и за настаняване в курорта, са международно извести от години.

Като един от най-популярните ни курорти, Банско е предпочитано място за почивка както през зимата, така и през всички останали сезони. Предполагаме и вие вече сте посещавали града, било за да карате ски, било за да изкарате една страхотна почивка в Банскo.

Разположеният в подножието на прекрасната Пирин планина град Банско привлича все повече туристи от България и цял свят. С течение на годините Банско се превърна в един от най-популярните зимни курорти не само в нашата страна, но и в региона и не само през деня, а и в нощният си живот.

Ако обичате зимните спортове или пък търсите перфектното място, където да посрещнете коледните и новогодишни празници, то най-вероятно вече сте се насочили към най-популярния ни зимен курорт – Банско.

Има толкова много празници на Банско, че градът и гостите му всъщност празнуват целогодишно, при това много атрактивно. Като се започне още от 1 януари със зрелищното кукерско гонене на злото, тук постоянно се редуват фестивали, конкурси, тематични дни и седмици до самите Коледни и Новогодишни празници.

Наближава Коледа и най-вероятно вече сте избрали къде ще изкарате коледните и новогодишни празници. Но ако още не сте, ние ви предлагаме да помислите за една коледна почивка в Банско 2017 и да резервирате хотел, докато още имате време.

Досега сте пропускали Банско като възможна дестинация за лятна почивка защото смятате, че градът е интересен само през зимния сезон и то само за скиорите? Не спорим, че Банско е най-популярният ни ски курорт, но градчето има какво да предложи на своите гости и извън сезона.

1 2 3 6