Блог

Банско се слави като отлична ски дестинация и курорт от международно ниво предлагащ разнообразие от опции за релаксираща почивка и зимни забавления за всеки вкус, за малки и големи.

Със своите 2914м. над морското равнище връх Вихрен неслучайно е наречен перлата на Банско. Намира се в северната част на Пирин и по-точно на главното било между Хвойнати връх и връх Кутело, между реките Влахинска и Бъндерица.

В Източна Рила, в близост до популярния курортен комплекс Боровец извисява снага най-високият в България връх – Мусала. Висок 2925 м., Мусала е не само най-високият връх у нас, но и на Балканите, като преборва по височина дори връх Митикас (1917 м.), който се издига на митичния Олимп.

Преди няколко години, в местността „Свети Никола”, намираща се между Банско и Добринище археолозите правят едно от най-неочакваните и загадъчни открития – Безименният град.

Разглеждате из интернет и търсите перфектното място, което може да ви предложи освен спокойствие, вкусна храна, разходки сред природата, много забележителности и местенца, където да хвърлите въдиците си и да опитате да надхитрите някое шаранче, което да извадите ей така, за спорта?

Ако потърсите информация в интернет за Байкушевата мура ще откриете, че това е дърво от вида черна мура и е най-старото иглолистно дърво в България. Ще откриете още, че дървото е на възраст от 1300 години и че се намира в Пирин, на около 10 – 15 км. от град Банско.

България е благословена с много красиви църковни храмове и манастири, градени от сърцати и талантливи майстори с огромна любов и търпение. Има обаче една църква, която задължително трябва да посетите, ако се намирате близо до Банско.

Веляновата къщата е един от най-ярките представители на Банските къщи – крепости, строени по време на Възраждането и е едно от най-уникалните творения на прочутия майстор резбар и зограф от Дебърската художествена школа – Уста Велян Огнев.

Като популярен ски курорт, Банско привлича хиляди любители на зимните спортове всяка зима. Курортът е популярен и предпочитан не само от родните туристи, но и от туристи от цял свят, които нямат търпение да се открие ски сезонът, за да се насладят на белите му писти.

Лукс, комфорт, уют, спокойствие. И многобройни възможности за релакс, забавления, спорт. Това е хотел „Лъки Банско“, което го прави идеален за почивка за двама.

Вариантите за настаняване са разнообразни. Могат да се изберат Лукс студиа до 25 кв. м, апартаменти Лукс, Делукс,  Екзекютив, Лукс плюс и  Екзекютив плюс. Квадратурите им са съответно до 35, 55, 65, 83 кв.м.

1 2 3 6