Блог

Разположена в местността „Калята”, само на около 5 км. югозападно от курортното градче, Ситан кале е сред най-големите по площ крепости, които са разкривани в този регион.

Обичате планината и лете, и зиме и винаги, когато имате възможност отскачате до Пирин планина. Обиколили сте района на Банско, разгледали сте повечето от забележителностите, но дойде ли време за ски, вие си знаете – дестинацията ви е отново курортното градче.

Колкото и да говорим за Банско, няма да можем да изчерпаме темата за Банско, тъй като това китно планинско градче е събрало себе си богат запас от хилядолетия история, култура, а природата на региона не може да се опише с думи.

Банско наистина не спира да ни изненадва. Със своето разнообразие от природни и исторически обекти от национално значение, това планинско градче има много какво да предложи за всеки и никак няма да ви скучно, докато сте там.

На 22 км. от Сандански и в непосредствена близост до причудливите Мелнишки пирамиди се намира Мелник – най-малкото градче в България, чието население наброява едва 325 жители.

Само на няколко километра от Мелник и в непосредствена близост до прочутите Мелнишки пирамиди се намира един от най-старите средновековни манастири в Пирин планина – Роженски манастир „Свето Рождество Богородично”.

Природата е дарила Рила с божествена красота и невероятно разнообразие от растителен и животински свят. В Рила се намират голям брой реки, извори, потоци и кристално чисти езера.

Паркът за реадаптация на танцуващите мечки в Белица е разположен в местността Адрианов чарк, в Рила планина и днес е само мястото, където танцуващите мечки могат да живеят свободно, но и много популярна туристическа дестинация както за еднодневни разходки, така и за почивка за двама.

За тези от вас, които не са чували,  Мелник е най-малкият град в България. Намира се в югозападното подножие на Пирин планина. Той е типичен малък град от планински тип с население от 385 души  разположен в живописна местност в югозападна България, на 22 км. югоизточно от Сандански в област Благоевград.

1 2 3 8