Блог

Христо Стоичков снимка в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Банско е най-популярният ски курорт в България (и не само) и напълно логично е обичан и посещаван от туристи от близко и далеч.

Ненапразно британското издание „Дейли Мирър” нарежда Банско сред 10-те най-добри ски курорти в света.

Концерт в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Туризмът като организирана стопанска дейност в Банско започва да се развива целенасочено още от 1979 година. Днес градът е модерен международен курорт с условия за почивка и развлечения през всички сезони.

Снимки храм Света Троица | Lucky Bansko SPA & Relax

Християнските църкви в Банско и района предизвикват силен интерес на туристи от цял свят. С тези храмове човек може да „прочете историята“ на християнството у нас от ранните му времена /тук са открити 4 базилики още от 4 век/ до наши дни. Ще види силата на вярата и българския дух, самобитни таланти и много красота.

Сейнт Антон курорт, Австрия | Lucky Bansko SPA & Relax

Лятото лека-полека отстъпва господството си на зимата и любителите на зимните спортове вече с нетърпение очакват новия ски сезон да започне. Напълно логично е, ако и вие копнеете да се спускате по белите писти да започнете да се „оглеждате” за дестинация, към която да се отправите тази зима.

Солна стая в Апартхотел Lucky Bansko SPA & Relax

Ако всеки път, в който Ви се очертават няколко почивни дни и търсите хотел, където да си отпочинете се питате дали да изберете хотел със СПА или без, тогава ще ви е интересно да разберете малко повече за СПА хотелите и защо те са толкова търсени и посещавани през последните години.

Пешеходен туризъм в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Разположен в подножието на Северен Пирин, Банско е „входната врата“ за пешеходния туризъм из цялата планина. Тук има над 10 пункта за походи в Банско, от които се тръгва в различни направления. Основните маркирани маршрути са 12 с обща дължина към 200 километра.

Планинско колоездене | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Естествено, планинско колоездене в Банско има не само за напреднали, но и за аматьори, за което са подбрани определени маршрути в Банско.

Плаж в планината | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Всяка година се питате накъде да се отправите през лятната си ваканция? Обичате морето, обичате и планината и решението ви е много трудно, особено когато свободните ви дни са преброени, а вие искате да се възползвате максимално от летния си отпуск.

СПА релакс зона в Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

СПА туризмът в Банско е силно развит, има предистория и вече си е създал традиции. Пример за СПА в Банско с поддържане на водещите международни стандарти, е петзвездният Лъки Банско – апарт хотел СПА и релакс.

Пирин красив пейзаж | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Пирин планина – млад алпиец на 10 милиона години Пирин планина се намира в югозападната част на България и е в общ масив с Рила и Родопите. За разлика от Стара планина например, която се простира от запад на изток през цяла България, Пирин е малка, компактна.

1 2 3 5