Фитнес център в апартхотел Лъки Банско

5-звездният хотел Лъки Банско разполага както с ултрамодерен център за СПА, уелнес и релакс, така и със съвременен фитнес център, изцяло оборудван с фитнес уреди Technogym за пълноценна тренировка.

Fitness

Видове фитнес уреди и оборудване

Фитнес центърът на апартхотел Лъки Банско разполага с разнообразие от уреди и фитнес съоръжения, както за самостоятелни, така и за групови занимания.

Бягащи пътеки

Залата е оборудвана с две бягащи пътеки Technogym, които нашите гости могат да използват по време на престоя си.

Бягащите пътеки са фитнес уреди, предназначени основно за кардиотренировки. Състоят се от подвижна лента, която се движи под краката ви, докато вие тичате или ходите върху нея. Докато се движите върху пътеката, от таблото преди вас можете да контролирате скоростта на движение на лентата така, че скоростта ѝ да отговаря на индивидуалните ви нужди.

Кардио тренировката укрепва сърцето, увеличава издръжливостта, ускорява метаболизма, подпомага отслабването, намалява стреса и балансира хормоните.

Крос и велотренажор

Крос тренажор (крос фит) и велотренажор (електрическо вело) са два различни типа фитнес уреди, които се използват за фитнес упражнения за постигане на добра физическа форма.

Крос тренажор (Крос фит)

Това е стационарен фитнес уред с две дълги дръжки и педали. Упражненията, които се правят на него, имитират движение при ходене, изкачване на стълби, бягане, теглене, дърпане и други.

По време на тренировките може да бъде включено и допълнително фитнес оборудване като TRX ленти, боксови торби и други.

Велотренажор (Електрическо вело)

Велотренажорът е стационарен уред, подобен на истински велосипед. Единствената разлика е, че с него можете да тренирате у дома или във фитнеса. Това, което прави велотренажорът уникален е неговият открит маховик, чрез който можете да регулирате нивата на интензивност на тренировките.

Упражненията на крос и велотренажор са доста интензивни и помагат за по-бързото изгаряне на калории,. Те укрепват сърдечно-съдовата система и мускулите и работят не само за долната част на тялото, но за коремните мускули и ръцете.

Лежанка за коремни преси

Лежанката за коремни преси е фитнес уред, специално създаден за трениране на мускулите в областта на корема и горната част на тялото.

Тя предоставя стабилна опора за гърба и врата, позволявайки ви да извършвате различни упражнения за укрепване на коремните мускули.

Лежанката за коремни преси е най-използваният уред за развиване на поясната мускулатура. Тя спомага за изграждането на здрав, устойчив, силово балансиран и функционален коремен пояс.

Fitness

Лежанка за тренировка с дъмбели

Този уред предоставя удобна и стабилна повърхност за извършване на упражнения с дъмбели. Лежанката обикновено има удобна подложка, която поддържа главата и гърба ви, докато правите упражненията. Уредът може да бъде регулиран под много различни ъгли в зависимост упражненията за горна част на тялото, които изпълнявате.

Лежанката за тренировка с дъмбели ви позволява да тренирате всяка страна на тялото поотделно. Тя спомага за изгаряне на излишните мазнини, за изграждане на мускулите и увеличаване на издръжливостта.

Едностранен кросоувър

Едностранният кросоувър (регулируема макара) е уред в тренировъчната зала, който предоставя възможност за извършване на упражнения с дъмбели или кабели, фокусирайки се върху едната страна на тялото по време на движение.

Този тип уред често е съчетан със система от кабели и ролки, което ви позволява да извършвате упражнения за различни части на тялото.

Обикновено се използва за разнообразяване на упражненията за трицепс, екстензия, бицепсово сгъване, абдукция/аддукция.

Шведска стена

Шведската стена е изключително популярен уред, който се използва широко не само в спортните зали и фитнес центровете, но и във всички училища, детски градини и университети.

Тя представлява вертикален уред, закрепен към стена, към който има поставени хоризонтални пръчки. Пръчките служат за опора при изпълняване на различни видове упражнения за тяло.

Шведската стена развива чувството за баланс, увеличава силата и подобрява гъвкавостта.

Размер и удобства

Залата за тренировки на хотел Лъки Банско е изключително просторна, светла и изпълнена със зеленина и музика. Това създава подходяща атмосфера за интензивни фитнес тренировки, йога и физическа активност.

Фитнес уредите и съоръженията са разположени така, че да ви осигуряват достатъчно лично пространство и място за тренировки.

В зависимост от опита или желанията ви, можете да тренирате както самостоятелно под наблюдението на треньори, така и да се включите в групови занимания, които се водят от нашите фитнес инструктори по специална fitness програма.

Работно време на фитнес центъра

Фитнесът в апартхотел Лъки Банско работи целогодишно и е с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден.

За да тренирате не са необходими нито предварителна резервация, нито някакво заплащане, ако сте гост на хотела.

Fitness

Условия за ползване

За да се чувстват комфортно всички наши гости е необходимо да се спазват някои правила, включително:

  • Във фитнеса се влиза в подходящо за тренировка облекло и обувки;
  • Препоръчително е да носите със себе си хавлия;
  • Избягвайте да носите силен парфюм по време на тренировка;
  • Съобразявайте се с останалите посетители във фитнеса;

Не на последно място – спазвайте препоръките на фитнес инструкторите за правилно боравене с уредите и фитнес съоръженията.

Често задавани въпроси

Всички фитнес уреди ли са Technogym?

Фитнес центърът на Лъки Банско е изцяло оборудван с нови уреди и съоръжения на Technogym. Марката, популярна по света като The Wellness Company, предлага иновативно фитнес и спортно оборудване от най-висок клас. То е подходящо както за тренировки на професионални спортисти, така и за хора, които държат да се поддържат в спортна форма.

Мога ли да се включа в групови тренировки?

Можете да се включите в групови фитнес тренировки и да тренирате по определена фитнес програма.

Трябва ли да имам фитнес карта или да заплащам посещенията си във фитнеса на хотела?

Като гости на апартхотел Лъки Банско можете да ползвате мястото за тренировки напълно безплатно по време на престоя си.