Ски писти и съоръжения в Банско

Ски в Банско с Апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Снимка на ски лифт

Релефът на планината Пирин е с изразен алпийски характер. Стръмните и полегати склонове, снежната зима и отлично поддържаните съоръжения създават идеални условия за зимни спортове, а когато говорим за ски, Банско е световна дестинация. 

Когато валежите от сняг са обилни и зимата е валежна, в Банско има постоянна снежна покривка около три метра метра. При суха зима, поддържаните в Банско писти се подсигуряват от машини за изкуствен сняг, за да може зимният сезон да се състои, независимо от климата. 

Средната температура през януари е -1,9 С°, а поддържаните в Банско писти – карта за всички възрасти, всички предпочитания и всички степени на подготовка.

Готови ли сте за спускане?

Колко ски писти има в Банско?

Курортът разполага с множество напълно изградени ски писти, които предоставят перфектни условия за любителски и професионален ски спорт.

Изградената мрежа от влекове и ски лифтове в изключително добре уредена като са използвани модерни съоръжения и технологии.

Според официалния уеб сайт на Банско ски, туристите могат да използват 21 различни писти и ски пътища, свързани помежду си във вълнуващи мрежи с различен наклон. 

В допълнение, посетителите могат да използват множество лифтове под формата на гондоли, 2, 4 и 6-седалкови лифотве, обикновени и детски влекове. 

При избора на ски влек, Банско предлага гъвкавост и удобство за всички видове предпочитания.

Какво е състоянието на пистите?

Пистите са отлично поддържани и обезопасени. Без значение дали се спускате по естествен или изкуствен сняг, можете да разчитате на спазване на най-високите световни стандарти в обезопасяването на зимните трасета.

Доказателство за това са професионалните световни купи и първенства по зимни спортове, които се провеждат ежегодно именно на пистите на Банско. 

Коя писта да изберете: видове и препоръки

Що се отнася до избора на ски писта, Банско предлага опции за всякакви тупове изживявания – от екстремни до подходящи за напълно начинаещи.

 

Сред най-лесните и безопасни писти са : 

  • Плато 1 
  • Шилигарник 1 и 2  
  • Коларския ски път на Банско

 

Средно трудните ски писти в курорта включват : 

  • Бъндерица 
  • Балканиада 
  • Църна могила 
  • Чалин влог 1 и 2 
  • Юлен 
  • Тодорка и др.

 

За най-опитните и екстремно настроени скиори могат да се спуснат по пистата Томба    и нейния Ръкав – най-тежкия, високоадреналинов и предизвикателен ски път в курорта.

Ново поколение зимен и ски туризъм с Лъки Банско

Хотел Лъки Банско предлага специални пакети за ски в Банско. При нас можете да се насладите на безплатен транспорт до първата станция на лифта, закупуване на карти на място на рецепцията на хотела, и специално оборудван ски гардероб с нагреватели. 

В комбинация с отличните условия на хотела и световното качество на обслужването, ние можем да гарантираме за възможно най-доброто изживяване по време на Вашата ски ваканция в Пирин!

Галерия:

aristidov, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Etirachum, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

www.bdmundo.com, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

 

Amorphisman, Public domain, via Wikimedia Commons

 

www.bdmundo.com, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons