Ултразвуков пилинг в апартхотел Лъки Банско

Пилингът с ултразвук е една от най-предпочитаните от нашите гости процедури за лице, от която можете да се възползвате и вие, ако посетите СПА центъра на апартхотел Лъки Банско.

Какво представлява процедурата?

Ултразвуковият пилинг, наричан още ултразвукова ексфолиация е неинвазивна естетична процедура за ефективно дълбоко почистване на кожата на лицето.

Тази процедура се извършва със специално оборудване, което изпраща ултразвукови вълни и вибрации с регулируем интензитет към дермата чрез шпатула (скрубер) с накрайник от хирургическа стомана.

Пилингът премахва ефективно мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, разкривайки нова свежа кожа отдолу. Освен това отваря порите, стимулира производството на нови кожни клетки и подобрява цялостния тонус и текстурата на кожата.

Peeling

Как протича ултразвуковият пилинг в Лъки Банско?

Ултразвуковият пилинг в СПА хотел Лъки Банско се извършва в модерно оборудван козметичен кабинет от професионалисти в областта на естетичната козметика.

Процедурата започва с внимателно почистване на лицето и отстраняване на всички замърсявания като грим, крем или други продукти, които сте нанесли по време на ежедневната рутинна грижа за лицето.

Щом лицето е почистено добре, козметикът нанася специален гел с активни съставки, който помага на ултразвуковото устройство да се движи по-лесно по повърхността на кожата.

Устройството за ултразвуков пилинг (шпатулата) има накрайник от хирургическа стомана. Благодарение на него ултразвуковите вълни проникват в дълбоките слоеве на кожата, насърчавайки регенерацията на кожните клетки и стимулирайки производството на колаген и еластин.

В края на ултразвуковата процедура се прилага нанасяне на подхранващ и хидратиращ крем или маска.

Ползи и предимства от ултразвуковия пилинг

Ползите от извършването на ултразвуковата козметична процедура не са никак малко.

Премахва сухата, лющеща се кожа

Сухата кожа не само се лющи с времето, но и не позволява на кожните клетки да се регенерират.

Вибриращите вълни от ултразвуковия пилинг премахват мъртвите клетки в дълбочина, което помага за обновяването на клетките на кожата, за да стане по-гладка, здрава и свежа.

Премахва и предотвратява появата на черни точки

Черните точки по кожата на лицето обикновено се причиняват натрупани мъртви кожни клетки, излишен себум и замърсявания, които запушват порите. Премахването на тези неприятни точки по стандартния начин може да бъде истинско предизвикателство, а и невинаги е толкова успешно, колкото ни се иска.

Процедурата с ултразвук може да се справи много бързо и лесно с този козметичен проблем. Причината е,че по време на сесията от повърхностния слой на лицето се отстранява излишния себум и се премахват мъртвите кожни клетки, което води до отпушване на порите.

Изравнява тена на лицето и се бори с белезите от акне

Тъмните петна, хиперпигментацията и белезите от акне са често срещани кожни проблеми, които могат да бъдат причинени от различни фактори.

Ексфолирането с ултразвук разгражда и отстранява мъртвите клетки и отпушва порите. След процедурата кожата на лицето е не само много по-свежа и гладка, но и с равномерен и сияен тен.

Подобрява притока на кръв

По време на процедурата ултразвуковите вълни проникват в дълбочина в дермата, стимулирайки притока на кръв. Това помага на кожата да произвежда повече колаген и еластин.

Освен това клетките в кожата се насищат с кислород и до тях се доставят всички необходими хранителни вещества. Това води до подобряване на здравето на кожата не само отвън, но и отвътре.

Peeling

За кого е подходящ ултразвуковият пилинг?

Този вид пилинг е подходящ за различни типове кожа, включително чувствителна кожа.

Той е нежен, напълно безболезнен и не включва употребата на химикали или агресивни съставки.

Има ли противопоказания?

Ултразвуковият пилинг е напълно безопасна естетична процедура, но въпреки това не се препоръчва прилагането ѝ в някой от следните случаи:

  • Активни кожни инфекции;
  • Открити рани по кожата;
  • Кожни възпаления;
  • Алергии от някоя от активните съставки;
  • Хора, страдащи от дерматит или атопична кожа;
  • При бременност и кърмене.

Добре е преди началото на козметичната процедура да се консултирате с козметик, който да прецени състоянието на кожата ви и да ви даде индивидуални препоръки в зависимост от вашите нужди.

Често задавани въпроси

Кога мога да очаквам резултат от ултразвуковия пилинг?

Ефект от процедурата ще забележите веднага след нея. Ще установите, че лицето ви е много по-свежо, сияйно и с изравнен тен.

Колко често мога да се подлагам на тази козметична процедура?

Честотата на процедурите зависи от състоянието на кожата. Обикновено се започва с поредица от 4-6 сесии в интервал от 1-2 седмици. След това ултразвуковото почистване може да се прави на всеки 2 месеца.

Трябва ли да правя нещо след процедурата?

Препоръчително е през първата седмица след ултразвуковия пилинг да не посещавате солариум и да не нанасяте фон дьо тен върху кожата на лицето си.

Добре е да използвате козметични продукти като кремове и лосиони, които са ви препоръчани от козметик или дерматолог и да използвате слънцезащитна козметика с висок фактор.