Масажи в апартхотел Лъки Банско

Като гости на апартхотел Лъки Банско можете да се насладите на широка гама от частични масажи и масажи на цяло тяло.

Ние предлагаме както индивидуални масажи, така и масажи за двама, подходящи за вашата романтична почивка.

Видове масажи в Лъки Банско

Масажните терапии в СПА центъра на апартхотел Лъки Банско имат за цел да осигурят на всеки наш гост оптимално изживяване в зависимост от индивидуалните му нужди и предпочитания.

Massage therapy

Масажи за цяло тяло

Кралски (Роял) масаж

Royal Massage е уникална масажна сесия, при която се съчетават няколко различни стилове и масажни техники. Целта е постигане на дълбока мускулна релаксация и ангажиране на енергийните центрове.

По време на сесията нашите висококвалифицирани масажисти прилагат елементи от техники за масаж като ломи-ломи, шиацу, тайландски, класически и балийски масаж.

Обединяването на толкова много и различни техники в една масажна терапия релаксира тялото в дълбочина, намалява сковаността на ставите, балансира напрежението в мускулите и стимулира лимфния и енергийния поток.

Класически масаж

Класическият масаж, наричан още шведски или терапевтичен, е най-популярният вид масаж, който оказва положителен ефект върху целия организъм.

При него масажистът прилага механични стимули (поглаждане, разтриване, омачкване, вибрации) директно върху кожата, мускулите и подкожната тъкан на клиента.

Масажът може да се прилага както на цяло тяло, така и като частичен масаж. При него масажистът използва различни видове етерични масла за постигане по-пълна и дълбока релаксация.

Класическият масаж премахва натрупаната умора върху цялото тяло, отпуска мускулите, засилва кръвообращението, подобрява дейността на лимфната и нервната система.

Освен това, той стимулира кожния и клетъчен метаболизъм, подобрява еластичността на ставните връзки и хармонизира мускулния дисбаланс.

Балийски масаж

Това е специална индонезийска масажна терапия, чрез която се релаксира тялото и се премахва стреса и натрупаното напрежение.

Традиционният балийски масаж използва комбинация от нежни разтягания, рефлексология и ароматерапия. Тази комбинация стимулира притока на кръв, кислород и “чи” енергията на организма за постигане на спокойствие и дълбока релаксация.

Техниките на балийския масаж работят за успокояване на увредената тъкан и облекчаване на напрегнатите мускули на тялото. Тази масажна техника повишава притока на кръв и помага за намаляване на стреса и баланса на тялото и ума.

Тъй като е насочен към по-дълбоките слоеве на мускулите и засилва кръвообращението, масажът може да е много полезен и при спортни травми.

Massage

Масаж с магнезий

Масажът с магнезий комбинира терапевтичния ефект от класическия масаж с ефективното действие на магнезия като средство за повишаване на магнезиевите нива в организма.

По време на сесията масажистът с нежни движения втрива магнезиево олио в кожата на клиента, тъй като тъкмо през кожата магнезият се абсорбира значително по-добре, а организмът усвоява само това количество, което му е необходимо.

Магнезият въздейства добре на мускулните крампи и умората и подобрява дейността на нервната система. Съчетан с масаж, той намалява напрежението, релаксира мускулите, подобрява общото състояние и съня.

Освен това този вид масаж намалява нервното напрежение, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, действа противовъзпалително и подпомага извеждането на вредните токсини от тялото.

Арома масаж с аромат по избор

Ароматерапията е специфичен вид терапия, която съчетава лечебната сила на масажа с натуралните терапевтични свойства на етеричните масла.

Масажът включва редуване на лек и по-силен натиск, който масажистът прилага на тялото на клиента. По време на сесията в кожата на клиента заедно с масажното масло се втрива предварително избрано етерично масло.

Арома масажът с аромат по избор намалява нивата на стрес и безпокойство, намалява мускулното напрежение, облекчава хронична мускулна болка в долната част на гърба, повишава спокойствието и релаксацията.

Преди началото на ароматерапевтичния сеанс можете да изберете етерично масло според предпочитанията ви.

Дълбокотъканен масаж

Масажът на дълбоките тъкани е насочен към намаляване на хроничното напрежение в мускулите, които са разположени далеч под повърхността на тялото.

При този масаж се използват различни масажни похвати, при които масажистите използват своите пръсти, палци и понякога лакти, за да приложат необходимия натиск.

Като техника, дълбокотъканният масаж прилича на класическия, но движението е по-бавно и се концентрира върху вътрешните зони на напрежение и болка.

Дълбокият масаж на тъканите предизвиква благоприятни промени в тялото, като премахване на възпалителни процеси и засилване на кръвообращението.

Той помага и за увеличаване производството на серотонин (хормона на щастието) и има положителен ефект върху систолното и артериалното кръвно налягане.

Масаж с вулканични камъни

Това е специален успокояващ масаж, при който се използват приятно затоплени вулканични камъни, предварително потопени в екзотични масла.

Комбинацията от топлината на камъните, ароматерапията и традиционните техники за масаж освобождават мускулното напрежение и натрупания стрес.

Масажът с вулканични камъни действа върху мускулните болки, стимулира кръвообращението, хармонизира тялото и повишава енергията и влияе положително на общото чувство за жизненост.

Massage

Масаж за бременни

Пренаталният масаж е лек, релаксиращ масаж за отпускане на мускулатурата на гърба и намаляване на чувството на тежест в крайниците на бременните дами.

Масажът се извършва на стандартна масажна маса, но за по-голямо удобство на бременната дама тялото ѝ може да бъде извито на една страна и да бъдат поставени допълнителни възглавници или опори за по-голям комфорт.

Масажната терапия за бременни помага за освобождаване на напрежението от увеличаващото се тегло на растящото в тялото на майката бебе.

Освен че подпомага релаксация на ума и тялото, този вид масаж понижава безпокойството и напрежението от предстоящото раждане, подобрява съня и помага за свързването на майката с бебето.

В СПА хотел Лъки Банско масажът за бременни се извършва единствено от висококвалифицирани и опитни масажисти, които използват нежни техники на масаж.

Частични масажи

Масаж на лице и скалп

При този вид релаксиращ масаж се използват различни масажни техники за отпускане на мускулите на лицето и скалпа и за насърчаване на кръвообращението.

Масажът се извършва като масажиста използва върховете на пръстите си за масажиране на скалпа, а за масаж на лицето използва пръстите и гладните.

В зависимост от типа кожа на лицето и дали скалпът е сух и лющещ се или не, по време на масажа могат да бъдат използвани и етерични масла.

Масажът на лице и скалп намалява нивата на стрес, помага за справяне с главоболието, намалява напрежението, стимулира кръвообращението и насища кожата с кислород, което води до засилени метаболитни процеси и регенериране на кожата.

Масаж на гръб

Масажът на гръб, рамене и масажна яка е изключително полезен за отпускане на мускулатурата и премахване на натрупаната умора след дългия работен ден.

В СПА центъра на нашия хотел ние предлагаме масаж на гръб като съчетаваме няколко различни масажни техники (шиацу, дълбокотъканен, релаксиращ, спортен, лечебен и шведски масаж).

Този вид масаж е подходящ за всички, които изпитват болки в областта на гърба, имат проблем със заспиването, чувстват се тревожни и стресирани или искат да се справят с главоболието.

Масаж на гръб и крака

Това е частичен масаж, при който се масажират гръб и задната част на краката. Масажните техники, които се прилагат са почти същите като при частичния масаж на гръб.

Що се отнася до ползите от този вид масаж, то той тонизира организма и помага за премахването на болки в мускулатурата и снемане на натрупаното напрежение и стрес.

Антицелулитен масаж на зона

Антицелулитния масаж е предназначен за намаляване и борбата с целулита. При него проблемните зони се масажират със специфични масажни похвати насочени специално към редуциране на целулитните депа и скулптиране на тялото.

За разлика от масажа на цяло тяло, при антицелулитния масаж масажистът се фокусира основно върху зоните с целулит.

За да подобри ефекта от масажа по време на сесията, масажистът използва както подходящ антицелулитен крем, така и етерични масла, предназначени за този вид масаж.

Рефлексотерапия за ангелски стъпала

Това е масаж, при който се използват рефлекторните точки на стъпалата, които масажистът натиска, за да възстанови баланса на чакрите и да подпомогне енергийния поток в тялото.

Масажът има много добър ефект върху всички органи и системи на организма, като ги активира и хармонизира.

Рефлексотерапията се препоръчва и за намаляване стреса и напрежението, за енергизиране на тялото, за укрепване на имунната система, увеличаване на циркулацията на кръвта и за прочистване на всички токсини.

Масаж за уморени крака

Масажът за уморени крака най-общо казано представлява противоотточен, лимфно-дренажен масаж.

При него се прилага комбинация от масажни техники и детоксикиращи етерични масла, които премахват умората и тежестта на краката.

Често задавани въпроси

Предлагате ли детски масажи?

В СПА центъра на апартхотел Лъки Банско ще откриете както широка гама от масажи за цяло тяло и частични масажи за възрастни, така и специално подбрани масажи, които са подходящи и за вашето дете.

Как мога да запиша час за масаж?

Резервация за масажи или други услуги предлагани от СПА центъра можете да направите както директно на рецепция, така и на имейл spa@luckybansko.com или на телефон 0999 222 444.

Мога ли да избираме етеричното масло, което масажистът ще използва за масажа?

Разбира се. Преди да започне масажа, нашите масажисти задължително ще ви попитат с какво масло искате да бъдете масажирани и вие трябва само да изберете това, което най-много ви допада.

Ако не сте сигурни как да изберете най-доброто за себе си и при специфични непоносимости, нашите експерти са на линия по всяко време, за да ви дадат допълнителни съвети и насоки.