Мезотерапия в апартхотел Лъки Банско

В модерния СПА център на апартхотел Лъки Банско можете да се възползвате от широка гама от СПА терапии и козметични процедури.

Сред тях е и мезотерапията за лице.

Mesotherapy

Какво представлява процедурата мезотерапия на лице?

Мезотерапията е неинвазивна процедура за възстановяване на младежкия вид на кожата на лицето, създадена през 50-те години на миналия век от общопрактикуващият лекар Мишел Пистор.

Мезотерапията се състои се от инжектиране на малки дози активни вещества под дермата (най-вътрешния слой на кожата). Принципът е да се използват малки количества активни съставки, които да се насочват директно към желаните зони за третиране.

Първоначално мезотерапията е била предназначена за лечение на локализирани болки в различни части на тялото. Днес тя е една от най-успешните процедури за подмладяване на лицето и премахване на видимите признаци на стареене на кожата.

В зависимост от техниката на прилагане, видовете мезотерапия за лице са основно два:

 • Класическа иглена мезотерапия: Този вид терапия се извършва с помощта на много фини игли. Чрез тях се инжектира коктейл от ензими, антиоксиданти, витамини и хиалуронова киселина в повърхностния и средния слой на кожата на лицето.
 • Безиглена мезотерапия: Това е иновативен метод на мезотерапия, при който чрез непрекъснат кислороден поток под високо налягане в кожата на лицето се доставят необходимите активни вещества. Безиглената мезотерапия комбинира няколко различни технологии, напълно безболезнена е и е с незабавен видим ефект.

Как протича мезотерапията на лице в Лъки Банско?

В нашия СПА хотел предлагаме безиглена мезотерапия Intraceuticals.

Уникалната система съчетава три различни серии от естетични и козметични процедури, базирани на иновативна технология.

Преди началото на мезотерапията нашият козметик ще се срещне с вас, за да ви изслуша и да прецени какви активни вещества са подходящи както за вашия тип кожа, така и за зоните на третиране.

По време на процедурата използваме интрадермална кислородна струя от чист кислород, за да се влее коктейл от витамини, ензими, хиалуронова киселина и антиоксиданти в кожата директно в зоните за третиране.

Резултатите могат да бъдат забелязани веднага след първата процедура. Кожата е хидратирана, сияйна, свежа и с избистрен, равномерен и сияен тен.

Освен върху овала на лицето, безиглената мезотерапия може да се използва и в областта на шията и деколтето, деликатните зони около устните и околоочния контур. Тя позволява цялостно третиране на горния и долния клепач.

Поради голямата ефективност на този вид мезотерапия, тя е предпочитана както от нашите гости, така и от редица холивудски звезди като Кейти Пери, Мадона, членове на клана Кардашиян и много други.

Mesotherapy

Ползи и предимства на мезотерапията

Сред основните предимства на процедурите с мезотерапия са:

 • Подобрява текстурата на кожата и нейния тонус;
 • Придава блясък на лицето;
 • Хидратира в дълбочина;
 • Намалява петната и изравнява тена;
 • Намалява видимо бръчките;
 • Стяга овала на лицето и премахва двойната брадичка;
 • Намалява подпухналостта и торбичките под очите;
 • Справя се с тъмните кръгове;
 • Има моментален видим ефект;
 • Спомага за намаляване на белезите от акне и др.

За кого е подходяща процедурата?

Мезотерапията е процедура, която е предназначена за всеки тип кожа и от нея могат да се възползват дами от всички възрастови групи.

Тази процедура е подходяща за дами на 18-20 години, които искат да се справят с дехидратацията на кожата или с акнето.

Подходяща е и за дами на средна възраст и по-напреднала възраст, които искат да намалят ефекта на стареенето, да се справят с неприятните тъмни кръгове и двойната брадичка и да възстановят свежестта, еластичността и здравето на кожата на лицето си.

Mesotherapy

Има ли страничните ефекти от мезотерапията?

Както при всяка друга козметична процедура, свързана с инжектиране, и при мезотерапията в много редки случаи могат да се появят синини или зачервяване в зоната на третиране. За радост те изчезват в рамките на 48 часа.

Противопоказания за мезотерапия

Относно противопоказанията за прилагане на мезотерапия за лице трябва да се има предвид, че процедурата не е препоръчителна при бременни дами, кърмачки, както и при хора с алергии към някои от активните съставки, които се прилагат.

Често задавани въпроси

Кога настъпва ефекта от процедурата?

Процедурата е кратка и напълно безболезнена. Резултатите са незабавни и видими още след първата сесия и се развиват през следващите седмици. Ефектът е дълбоко хидратирана, сияйна, свежа и стегната кожа без петна.

Какви са препоръчителните брой и честота на процедурата?

За постигане на максимален и дълготраен резултат препоръчваме 4 сесии в интервал от 2-3 седмици. След това може да се прави по една сесия на всеки 2 или 3 месеца, за поддържане на постигнатия ефект.

Кое време е най-подходящо за тази терапия?

При мезотерапията не се налага възстановителен период, поради което сесиите могат да се провеждат целогодишно. Те спомагат за поддържане на водния баланс в кожата, предпазват от вредните фактори на околната среда и предотвратяват фотостареенето.