Антицелулитни процедури в апартхотел Лъки Банско

В СПА центъра на апартхотел Лъки Банско можете да се възползвате както от разнообразна гама от СПА процедури и релаксиращи терапии, така и от различни антицелулитни процедури и масажи.

Видове антицелулитни процедури в Лъки Банско

Антицелулитните процедури са ефективен начин да намалите мастните депа по бедрата и по други части на тялото.

Разгледайте видовете антицелулитни процедури, които предлагаме в апартхотел Лъки Банско и кажете “сбогом” на портокаловата кожа.

Cellulite treatments

Антицелулитен масаж на цяло тяло в комбинация с матрично-ритъмна терапия

Този вид антицелулитен масаж помага за борбата с целулита чрез стимулиране на мастните клетки дълбоко в кожата, за да се улесни тяхното премахване.

По време на процедурата, масажистът използва ръчни техники за масаж в комбинация с масажни масла. По този начин той въздейства в дълбочина на съединителната тъкан, което води до стимулиране на кръвообращението и лимфната циркулация.

Това, от своя страна, е много ефективно за редуциране на обема и количеството на натрупаната подкожна мастна тъкан и за премахване на целулита.

Съчетанието на класическия, ръчен масаж с нашия уред за матрично-ритъмна терапия води до подобряване еластичността на кожата, подобряване подвижността на ставите, регенериране на нервната тъкан, както и стимулиране производството на колаген.

Сред ползите от антицелулитната процедура за цяло тяло са:

 • Изваяна фигура без целулит;
 • По-стегнато тяло;
 • Премахване на токсините;
 • Подобряване на кръвообращението;
 • Отблокиране на енергийния поток и намаляване на болките;
 • Стимулиране на метаболизма и производството на колаген.
Cellulite treatments

Масажна антицелулитна терапия в комбинация с иновативния уред Терагън

Антицелулитната терапия в съчетание с антицелулитния уред Терагън, комбинира различни дрениращи техники. Те намаляват задържаните течности в клетката и междуклетъчното пространство.

По време на процедурата масажистът използва високотехнологичния вибрационен уред Терагън, който сам по себе си представлява перкусионна терапия. Процедурата облекчава болката, подобрява движението и подпомага възстановяването.

Антицелулитният уред използва вълнова, радиочестотна енергия, която действа чрез топлина и ултразвук, за да разгради мастната тъкан под кожата.

Ползите от нашите антицелулитни процедури с антицелулитен уред Терагън са:

 • Видимо намаляване на целулита и изглаждане на кожата;
 • Подобряване на кръвообращението;
 • Стимулиране на лимфния дренаж;
 • Намаляване на болките и подуването;
 • Противодействие на различни блокажи;
 • Отстраняване на мускулни схващания и възли;
 • Подобрено възстановяване и зарастване на рани.
Cellulite treatments

Антицелулитен масаж на зона

При този вид масаж масажистът работи само върху определена област на тялото. Това могат да бъдат бедра, корем, ръце и други зони по избор. Техниките, които използва, могат да се персонализират спрямо степента на целулита.

В СПА центъра на Лъки Банско при масаж за премахване на целулит от определена зона използваме както ръчен антицелулитен масаж, така и апаратен масаж с уред Терагън.

Сред ползите от антицелулитния масаж на зона са:

 • Подобряване на кръвообращението;
 • Стимулиране производството на еластин и колаген;
 • Подобряване на лимфния дренаж на третираната зона;
 • Премахване на токсините.

За кого е подходяща антицелулитната терапия?

Портокалова кожа се наблюдава при над 78% от жените от всяка възраст и телосложение. Въпреки това, мъжете не са застраховани и може да се изненадат неприятно от появата на целулит в определени зони.

В тази връзка, антицелулитните процедури са подходящи за всеки, при който са се появили мастни натрупвания под формата на целулит – без значение от пола и възрастта.

Масажните процедури за борба с целулита в нашия СПА център са подходящи за всички наши гости, които искат да постигнат изграждане, стягане и разкрасяване на кожата.

Често задавани въпроси

Каква е продължителността на антицелулитните процедури в Лъки Банско?

Антицелулитният масаж за цяло тяло и масажната процедура с апарат Терагън са с продължителност от 50 минути. Антицелулитната процедура на зона е с продължителност 20 минути.

Трябва ли да правя нещо преди процедурата?

Препоръчваме ви са си вземете топъл душ или вана, за да отпуснете максимално мускулите си и съединителната тъкан под кожата да омекне.

Има ли разлика между шведския масаж и антицелулитния?

И при двата вида масаж се използва комбинация от масажни техники, но за разлика от шведския, който е по-нежен, тъй като е насочен към отпускане и релакс на тялото, антицелулитния масаж трябва да се приложи с малко по-голям натиск и интензитет.