Кола маска в апартхотел Лъки Банско

В СПА центъра на апартхотел Лъки Банско можете да се поглезите с широк спектър от разкрасителни процедури, сред които е и кола маската.

Този тип обезкосмяване е използван още по времето на египетския фараон Рамзес III (1150 г. пр. н.е). И до днес процедурата е един от най-популярните, познати и предпочитани методи за премахване на нежеланото окосмяване по тялото.

Не е изненада, че кола маската намира толкова голямо приложение, имайки предвид големите предимства, които притежава пред другите методи за обезкосмяване.

Сред ползите от прилагането на кола маска влизат отстраняването на фоликула на косъмчетата, дълготрайният ефект, както и постигането на напълно гладка и красива кожа.

Waxing

Какво е кола маска?

Кола маска е метод за премахване на космите с помощта на специално създаден продукт на базата на восък, към който се добавят различни полезни вещества.

Преди началото на процедурата, специалистът по обезкосмяване оценява състоянието и характеристиките на кожата. На базата на съответния тип кожа, той избира подходящия тип кола маска, подходяща за случая.

Обикновено за чувствителна кожа се използва кола маска с алое вера, а за кожа, склонна към алергии, се използват продукти, които имат противовъзпалително и успокояващо действие като натурален пчелен восък и други продукти.

Как протича процесът по обезкосмяване с кола маска в СПА хотел Лъки Банско?

Процедурата в СПА центъра на Лъки Банско започва с избор на подходящия състав на кола маската. Следва цялостна дезинфекция на третираната зона и инструментите за нанасяне на продукта.

След това специалистът използва нагревател, за да загрее кола маската, докато получи топла и гладка кремообразна паста. После, с помощта на шпатула, той нанася върху кожата тънък пласт топла, но не гореща кола маска по посока на растежа на косъма.

Почти веднага след това върху нанесения продукт за епилация се поставят ленти, които козметикът леко притиска към кожата и след това отстранява с рязко движение. Така, заедно с отстраняването на лентата, се отстраняват и космите от третираната зона.

Важно е да се знае, че отстраняването винаги се извършва в посока, обратна на растежа на косъма. Процедурата завършва с нанасяне на успокояващ лосион върху третираната зона.

Waxing

Предимства на кола маската

Основните предимства на този метод за епилация са:

 • По-дълготраен и забележим ефект: Най-голямото предимство на кола маската е, че след процедурата кожата остава гладка за две-три седмици. Само за сравнение, при бръснене космите започват да се появяват в рамките на ден-два след бръснене. Забавеното израстване при използване на кола маска се дължи на това, че при този метод космите се премахват от корена, докато при бръснене се отрязват ниско, но фоликула им остава в кожата.
 • Космите израстват доста по-редки и по-фини: С този метод за епилация космите се отстраняват заедно с фоликула. Така, когато започнат да израстват, космите излизат не само по-бавно и по-редки, но и доста по-фини.
 • Има по-малък риск от появата на врастнали косми: При използване на бръснач за отстраняване на нежеланото окосмяване, често се случва да се появят врастнали косми. Освен, че изглеждат грозно, те са и доста болезнени. При епилация с кола маска рискът от враснали косми в кожата след процедура е значително намален.

Не на последно място, обезкосмяването с кола маска е бързо и лесно и не изморява клиента. Този метод на епилация може да се използва върху всяка част на тялото, по която има нежелано окосмяване.

Често задавани въпроси

Кои зони по тялото могат да се епилирате с кола маска?

Този метод е подходящ за почти всички зони от тялото – както за жени, така и за мъже.

Сред най-често зони, които се третират с кола маска са:

 • Ръце;
 • Крака;
 • Горна устна;
 • Мишници;
 • Корем;
 • Гръб;
 • Кръст;
 • Гърди (при мъжете);
 • Интимна зона (при дамите).

Има ли нещо, което трябва да направя преди часа за кола маска?

Въздържайте се от вземане на душ или вана непосредствено преди епилацията. Топлата вода ще омекоти космите и ще ги направи по-меки и по-податливи на късане. А това от своя страна ще направи кола маската по-малко ефективна.

Уверете се също така, че космите са израснали в подходящата дължина за кола маска. Ако са прекалено къси, кола маската няма да бъде много ефективна.

Топла или студена кола маска използвате?

Както и повечето козметични салони, така и нашият СПА център използва топла кола маска за епилация, тъй като с нея се постигат по-дълготрайни резултати.