Радиочестотен лифтинг в апартхотел Лъки Банско

В СПА хотел Лъки Банско можете да се насладите както на широка гама от релаксиращи и зареждащи с енергия терапии, така и на разнообразни козметични процедури.

Ако търсите ефективен и безболезнен метод да възстановите свежестта на кожата на лицето, шията или тялото си, препоръчваме ви процедурата радиочестотен лифтинг (RF).

Lifting

Какво представлява тази козметична процедура?

Това е разкрасителна козметична процедура, при която се използва радиочестотна енергия. Чрез нея се загряват дълбоките слоеве на кожата (дермата), за да се провокира тялото да произвежда нов колаген и еластин.

Новите колагенови и еластинови влакна, произведени в резултат на терапията, стягат отпуснатата кожа, водят до намаляване на бръчките и подобряват цялостния тонус и текстурата на кожата.

Как протича радиочестотният лифтинг в Лъки Банско?

Процедурата се извършва в напълно оборудван кабинет и протича по следния начин:

  • Преди началото на сесията нашият козметичен екип ще направи оценка на състоянието на кожата ви.
  • Ние ще се съобразим и с вашите желания и заедно ще определим зоните, които ще се третират.
  • По време на сесията зоните, които ще се третират, се почистват и ексфолират.
  • След това нашият козметик използва уреда радиочестотен лифтинг, за да достигне до дермата и да стимулира процеса на производството на колаген и еластин.

Радиочестотният лифтинг (RF) е напълно безболезнена и безопасна процедура, която е подходяща както за различни зони на лицето и тялото, така и за всички типове кожа.

Тя може да се комбинира с плазмотерапия, лазерно подмладяване и други иновативни козметични процедури за постигане на гладка и красива кожа.

Lifting

Ползи и предимства от радиочестотния лифтинг

Няколко са основните ползи, които правят тази козметична процедура една от най-предпочитаните от гостите на Лъки Банско.

Намалява фините линии и бръчките

Бръчките и креповата кожа са сред първите признаци на стареене, които се появяват по кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете.

Процедурата радиочестотен лифтинг загрява подкожната мастна тъкан в третираната зона, ускорявайки естествения метаболизъм на мастните клетки. Едновременно с това тя загрява колагеновите влакна в слоя на дермата, което ги кара да се свиват и да произвеждат нов колаген.

Това води до намаляване на бръчките и фините линии и до стягане и подмладяване на кожата.

Изравнява тена на лицето

Фокусираната енергия от радиочестотните устройства прониква в кожата, стимулирайки клетките да произвеждат повече колаген.

Това помага за подобряване тена на лицето и за намаляване на пигментните петна, които се появяват с напредването на възрастта.

Стяга отпуснатата кожа

С напредването на възрастта процесът по регенерация на кожните клетки намалява и се забавя, което води до загубата на колаген и еластин. Това води както до появата на бръчки, така и до отпускане овала на лицето, до появата на двойна брадичка, пачи крак в зоната на около очите и много други.

Радиочестотният лифтинг стимулира протеиновите влакна, които поддържат кожата гладка и еластична и повишава нивото на производство на колаген и еластин. Резултатът е по-стегната кожа и гладка кожа.

За кого е подходяща процедурата?

Радиочестотната процедура е подходяща за всички, които искат да подобрят здравето и външния вид на кожата си.

Тя дава изключително добри резултати за намаляване ефектите от стареенето, тъй като намалява бръчките по лицето, шията и деколтето, стяга отпуснатата кожа, изравнява тена и повдига овала на лицето.

Lifting

Има ли противопоказания?

Подлагането на RF не се препоръчва в следните случаи:

  • При бременност или кърмене;
  • При активни рани или кожни нарушения в областта на третираните зони;
  • Веднага след поставяне на ботокс;
  • При хора, страдащи от розацея, тъй като след процедурата розацеята може да се изостри;
  • При неконтролиран диабет.

Често задавани въпроси

Колко време продължава козметичната процедура?

Радиочестотните сесии обикновено са с продължителност от 20 до 40 минути в зависимост от зоната на третиране. Броят на радиочестотните процедури зависи от това колко е отпусната кожата, но обикновено са достатъчни от три до пет сесии.

Има ли странични ефекти?

Процедурата е напълно безболезнена. В редки случаи може да се появи леко зачервяване или подуване в областта на третираните зони, които изчезват в рамките на 24 до 48 часа.

Колко време след процедурата за стягане на лице мога да очаквам резултати?

Резултатът от този козметичен метод за стягане ще усетите веднага след като приключи процедурата. С течение на времето резултатите стават все по-видими, тъй като производството на нов колаген продължава и ще забележите, че кожата ви е по-стегната, с по-малко бръчки и с доста по-младежки вид.

Процедурата само за лице, шия и деколте ли е подходяща?

Радиочестотният метод е много подходящ и за стягане на кожата на корема, бедрата, задните части и ръцете. В СПА центъра на Лъки Банско предлагаме радиочестотен лифтинг за стягане както на лице, така и на тяло (една зона по избор).