Терапии в хидромасажна вана в апартхотел Лъки Банско

В СПА центъра на 5-звездния хотел Лъки Банско можете да се насладите на широк спектър от СПА процедури и масажи.

Това включва релаксиращи и отпускащи терапии в хидромасажна вана от най-ново поколение.

Ултрамодерна хидромасажна вана в хотела

Нашият хотел е сред малкото в Банско, в които хидротерапиите се извършват в ултрамодерна хидромасажна вана ALFA 70. Ваната е от лимитирана серия и разполага с 15 програми за подводни терапии с топла вода, към която могат да се добавят соли или етерични масла.

Масажните програми на хидромасажната вана са различни като вид и интензитет и могат да бъдат приложени към четири зони на тялото.

Hydromassage bathtub

Видове хидромасажни терапии в Лъки Банско

Като гости на СПА хотел Лъки Банско можете да се възползвате от разнообразни видове хидромасажни процедури, които да се комбинират с хромотерапия (цветове, които ще допълнят удоволствието от хидромасажа).

Някой от най-популярните хидромасажни процедури, от които можете да се възползвате са перлен масаж, вихров масаж и тангенторен масаж.

Детайли за всеки един от тях можете да откриете в следващите редове.

Перлено-вихров масаж

Това е изключително нежен масаж за релакс за периферната нервна система. От многобройните аеромасажни дюзи по дъното на ваната излизат въздушни мехурчета, които нежно обгръщат тялото и го масажират и успокояват.

Перлената вана, наричана още “аеромасаж” е изключително приятна хидромасажна процедура, която получава името си от множеството въздушни мехурчета, които блестят и наподобяват седефени перли.

Терапията включва потапяне на тялото в топла минерална вода с ароматни соли. След като отпуснете ума и тялото си и се насладите на релаксиращия ефект на топлата вода и ароматите, аеромасажните дюзи на хидромасажната вана завихрят водните струи, за да придадат сила и интензитет на масажа.

Бълбукането и завихрянето на водата във ваната, съчетани с ароматните соли ще ви доставят огромно удоволствие и ще почувствате успокоение и хармония.

След приключване на процедурата от натрупаното напрежение няма да е останала и следа, а солите във ваната ще са подхранили кожата и тя ще е мека, свежа и еластична.

Вихровият масаж помага за намаляване на отоци, успокояване на болка, стимулиране на мускулите и ставите.

Hydromassage bathtub

Интензивен релаксиращ масаж

Тази хидромасажна терапия е сред предпочитаните от нашите гости, които имат нужда да намалят не само нивото на стреса, но да постигнат релаксация и цялостно отпускане на тялото.

Интензивният хидромасаж има много добър релаксиращ ефект. По време на него, вие сте потопени в ароматна и приятно загрята топла вана с вградена система от дюзи. Тези дюзи създават водни потоци, масажиращи тялото ви с различна сила и под различен ъгъл.

Като част от успешното управление на стреса, процедурата ще ви помогне да се почувствате освежени, спокойни и отпуснати.

Хидромасажната процедура за релаксиращ масаж премахва напрежението и умората. Едновременно с това, тя действа успокояващо на нервната система, мускулите и ставите и подпомага нормализирането на кръвното налягане.

Hydromassage bathtub

Тангенторен (подводноструен) масаж

Тангенторът е професионална вана за хидротерапия чрез подводноструен масаж с високо налягане. Този вид масаж е един от най-ефикасните методи за разбиване на целулитните натрупвания в различни части на тялото и възстановяване на общия тонус.

Към ваната има монтиран наконечник, през който излиза насочена струя топла вода под налягане до 2.4 бара. Осъществява се подводен масаж на проблемни зони или просто то меридианите на човешкото тяло.

Ефективността на тангенторния масаж зависи както от силата на водната струя, така и от разстоянието между насочваната струя към обработваната зона.

По време на процедурата, хидротерапевтът осъществява кръгообразни движения, с които насочва струята минерална вода. Масажът започва от стъпалото, след което водната струя се насочва към зоната за масажиране.

Топлинното действие на подводноструйния масаж действа в дълбочина върху токсините, натрупани около мастните депа, извежда ги извън тялото, спомага за разбиване на целулита, заглажда и стяга кожата.

Освен това, този хидромасаж стимулира кръвообращението, отпуска мускулатурата, възстановява общия тонус, има релаксиращ ефект и намалява болката при артрити, радикулити, болки в гърба и други.

Често задавани въпроси

Какво е времетраенето на процедурите в хидромасажни вани?

Обикновено нашите хидромасажни процедури са с времетраене между 20 и 25 минути. Това време е напълно достатъчно, за да се насладите на хидротерапията и да се освободите от стреса и напрежението.

Мога ли да избирам ароматни соли и какви видове мога да използвам при перлено-вихровия масаж?

Разбира се. Просто трябва преди началото на терапията можете да обсъдите с хидротерапевта какъв ефект желаете да получите от хидромасажа, за да изберете най-подходящите соли. Освен наслада от любим аромат, солите въздействат на обонянието и имат терапевтичен ефект, докато се отпускате пълноценно в хидромасажната вана.

Как да си запазя час за хидромасаж в СПА центъра на Лъки Банско?

Като наши гости можете да си запазите час директно на рецепцията на СПА центъра, да ни се обадите на телефон: 0999 222 444, или да ни изпратите имейл spa@luckybansko.com.