Матрично-ритъмна терапия (MaRyThe) в Банско

Апартхотел Лъки Банско разполага със специализиран кабинет за матрично-ритъмна терапия, от който можете да се възползвате като гости на хотела.

MaRyThe

Какво представлява матрично-ритъмната терапия MaRyThe?

Това е иновативен метод на физиотерапия, разработен през 1990 година от д-р Улрих Д. Рандол и неговия екип учени от немския университет Ерланген.

Терапията се базира на изследвания, според които, нашите клетки вибрират в ритъм с честота на вибрациите между 8 и 10 Hz, дори и когато сме в покой. Благодарение на тези клетъчни микровибрации до тъканите на тялото ни достигат хранителни вещества и кислород и ние се чувстваме в добро здравословно състояние.

Ако нормалният ритъм бъде нарушен поради някаква причина, това води до енергиен дефицит, което може да причини болки в мускулите, костите, нервите и съдовите тъкани.

Матричната терапия се прилага за предотвратяване на гореспоменатите проблеми, както и за тяхното лечение.

По време на терапията се използва специално устройство MaRyThe. Неговата специфична форма е проектирана да предизвиква същите физиологични вибрации, които са уникални за нашето тяло.

Целта е чрез външно механично въздействие да се стимулират и ребалансират вибрационните процеси и да се възстанови нарушеният ритъм на клетъчно ниво.

Как протича матрично-ритъмната терапия в Лъки Банско?

Преди началото на терапията нашият терапевт ще се срещне с вас, за да ви изслуша и установи причините, които са ви довели при него. След това ще ви информира как точно протича терапията и какви са очакваните резултати от нея.

По време на сесията терапевтът използва MaRyThe устройство, което излъчва нискочестотни механични вибрации към засегната област на тялото. Вибрациите проникват дълбоко в тъканите, насърчавайки циркулацията, лимфния поток и отстраняването на метаболитните отпадъчни продукти.

Терапията може да се прилага както на цяло тяло, така и върху отделни зони (лице, глава, гръб, шия, корем, крака и други).

MaRyThe

Ползи и предимства от матрично-ритъмната терапия

Ползите от този иновативен метод за физиотерапия са следните:

 • Активизира метаболизма и стимулира имунната система;
 • Спомага за по-бързото възстановяване при мускулни травми, крампи, навяхвания и други спортни травми;
 • Облекчава болките в гърба, врата и раменете;
 • Помага при следоперативни рехабилитации за по-бързо възстановяване след операция на сухожилията;
 • Облекчава острата и хронична болка, възникнала при разтягане на връзки или нараняване на нерв;
 • Помага за намаляване на отоци и хематоми след претърпени операции;
 • Стимулира лимфния дренаж, ускорява венозния поток и подобрява гъвкавостта на кожата;
 • Подобрява подвижността на ставите и намалява болките при артрит, остеоартрит и други ставни заболявания;

Матрично-ритъмната терапия също така намалява нивата на стрес и тревожност и се справя успешно с мигрената и главоболието.

MaRyThe

За кого е подходяща тази терапия?

Иновативната MaRyThe терапия, която предлагаме в нашия хотел в Банско е подходяща както за спортисти, така и за хора с различни физически неразположения.

Това може да включва ставни болки, главоболие и мигрена, чувство на напрежение, спазми или схващания в мускулите.

Процедурата е много подходяща и за хора, които имат нарушено кръвообращение, отоци и хематоми, безсъние, тревожност, нервност, депресия или паник атаки.

Има ли противопоказания?

Матричната терапия не е препоръчително да се прилага при следните случаи:

 • Бременност и кърмене;
 • При отворени, възпалени или инфектирани рани;
 • При склонност към кървене и образуване на хематоми;
 • Състояния, които могат да доведат до емболия;
 • При поставен пейсмейкър;
 • При поставени метални импланти;
 • При злокачествени заболявания.

Ако търсите напълно безопасен, безболезнен и ефективен начин да подобрите здравословното си състояние, матрично-ритъмната терапия MaRyThe може да е много добър вариант за вас.

Често задавани въпроси

Ефективна ли е матрично-ритъмната терапия?

Тази иновативна терапия стимулира мускулатурата и индиректно регулира процесите, свързани с нея. В резултат на това клетките в тялото започват да вибрират в ритъм при условие, че са в добро здравословно състояние. Щом това се случи, те започват да доставят всички необходими хранителни вещества до всички тъкани на тялото.

Мога ли да поискам терапия само върху определена част на тялото?

В терапевтичния кабинет по матрично-ритъмна терапия в Лъки Банско предлагаме както матрична процедура на цяло тяло, така и третиране на отделни зони.

Ще изпитвам ли болка или дискомфорт?

Процедурата е напълно безболезнена. Що се отнася до дискомфорта, в много редки случаи е възможно да изпитате лека мускулна болка или умора, които отшумяват много бързо.