Хидроколонтерапия в апартхотел Лъки Банско

СПА центърът на 5-звездния хотел Лъки Банско предлага широка гама от релаксиращи, оздравителни и козметични терапии и процедури.

В това число влиза и особено популярната в последно време хидроколонтерапия.

Какво представлява процедурата хидроколон терапия?

Хидроколон терапията или хидроколонтерапията е метод за детайлно и качествено прочистване на дебелото черво, който се практикува от дълги години по света.

Процедурата е много популярна в САЩ особено сред знаменитостите, които преписват свежия си тен и стройната си фигура на нея.

Терапията представлява прочистване на дебелото черво чрез въвеждане на филтрирана топла вода в тялото с цел елиминиране на натрупаните отпадъчни вещества. Изчиствайки токсините, хидроколонтерапията спомага за детоксикацията на организма, по-бързото възстановяване на добрата чревна флора и за по-ефективното ѝ функциониране.

Colon Hydrotherapy

Как протича хидроколонтерапията в Лъки Банско?

Преди началото на процедурата нашият терапевт ще проведе с вас консултация, по време на която ще се запознае със здравословното ви състояние и с причината, поради която искате да се възползвате от терапията.

След това терапевтът ще ви запознае с начина, по който ще протече процедурата за прочистване на червата.

Терапията стартира с поставяне на малка тръба (спекулум) в ректума, която позволява да се вкара топла, филтрирана вода под контролирано налягане в дебелото черво.

Процедурата позволява по-дълбоко навлизане на водата в дълбокото черво в сравнение с клизма. Благодарение на хидроколон терапията, дебелото черво се прочиства в дълбочина, което ще ви донесе спокойствие, облекчение и усещане за релакс.

Вливането на вода може да се повтори няколко пъти в рамките на една процедура, за да се гарантира, че дебелото черво ще получи пълно и ефективно почистване.

Ползи от хидроколон процедурата

Ползите от тази терапия са много и тя е изключително полезна за цялостния здравен статус.

Детоксикира и подобрява храносмилането

В наши дни голяма част от хората страдат от нарушено храносмилане, раздразнени черва, запек, газове, диария и други. Това се случва, тъй като храната, която не се усвоява правилно “се крие” и застоява в гънките на дебелото черво, ферментира и позволява на лошите бактерии да се развиват. Това е причината за подут корем, за появата на запек, колит, газове и диария.

Прочистването на дебелото черво възстановява пропускливостта на червото. Това подобрява усвояването на хранителните вещества, елиминира чревните инфекции, причинени от лошите бактерии и токсини и възстановява баланса на червата.

Подобрява общите енергийни нива

Ако дебелото черво е непочистено, това води до неефективно елиминиране на отпадъците и насърчава абсорбирането на токсините обратно в кръвта. Често това е причина за умора, депресия, липса на концентрация, отпадналост и липса на енергия.

Хидроколонтерапията подобрява функцията на дебелото черво като го освобождава от натрупаните отпадъци и болестотворни бактерии. В резултат, след процедурата ще се чувствате не само подмладени и изпълнени с положителни емоции, но ще усетите повишаване на тонуса.

Подобрява тена и външния вид на кожата

Когато дебелото черво не функционира правилно, токсините и отпадъците се натрупват и е наложително те да се изхвърлят по друг начин. Задържането на токсини в тялото се отразява най-много на кожата на лицето, по която започват да се появяват пъпки, акне, екземи и други кожни проблеми.

Чрез хидроколонтерапията дебелото черво се прочиства ефективно и се постига бързо освобождаване на токсините. Това се отразява върху кожата на лицето, която възвръща свежестта, блясъка и чистотата си.

Подобрява концентрацията

Блокираната храносмилателна система и натрупаните токсини в дебелото черво са сред основните виновници за липса на концентрация.

Хидроколонтерапията не само премахва блокажите, отговорни за намалената концентрация, но и спомага за по-доброто усвояване на хранителните вещества и минералите, необходими за ефективното функциониране на мозъка.

Помага за загубата на тегло

Хидроколонтерапията прочиства всички отпадъци, слуз, газове и несмляна храна от дебелото черво. Това помага за справяне с килограмите и наднорменото тегло.

Тази терапия се препоръчва и при целулит.

Colon Hydrotherapy

Има ли противопоказания?

Хидроколонтерапията не се препоръчва в следните ситуации:

 • При хора с анални фисури;
 • При перфорация на червата;
 • При болест на Крон;
 • При скорошна операция на червата и стомашната стена;
 • При бременност;
 • При неконтролирана хипертония;
 • При възпаление на хемороиди.

Често задавани въпроси

За кого е подходяща хидроколон терапията?

Терапията е подходяща при хора, страдащи от:

 • Запек;
 • Диария;
 • Леки хемороиди;
 • Газове;
 • Колит;
 • Нарушена функция на имунната система;
 • Целулит;
 • Наднормено тегло;
 • Чревна паразитоза и кандидоза;
 • Липса на концентрация.

Болезнена ли е процедурата?

При поставянето на спекулума може да изпитате лек дискомфорт, но в никакъв случай няма да изпитате болка. След първоначалното притеснение, процедурата ще ви отпусне напълно и ще се почувствате изключително добре.

Ако нямам здравословни проблеми мога ли да се възползвам от терапията?

Разбира се. Една немалка част от нашите гости се възползват от процедурата като превантивна мярка срещу натрупване на отпадъци и токсини в дебелото черво. Процедурата води до ефективна детоксикация на организма, което е предпоставка за дълголетие.

И вие можете да го направите, като си запазите час на имейл spa@luckybansko.com или ни се обадите на телефон 0999 222 444.