Рефлексотерапия в апартхотел Лъки Банско

СПА центърът на апартхотел Лъки Банско предлага изключително голямо разнообразие от СПА процедури, терапии и масажи, включително много популярната през последните години рефлексотерапия.

Lucky Bansko SPA

Какво е рефлексология?

Рефлексологията или рефлексотерапията е популярна форма на масажна терапия, при която се използват рефлексни точки за натиск на стъпалата. Тя се основава на принципа, че краката (стъпалата) са миниатюрно изображение на човешкото тяло и всяка рефлекторна зона отговаря на определен орган, жлеза или част от тялото.

Чрез прилагане на ритмичен и едновременно с това нежен натиск върху тези зони е възможно да се локализират напреженията и се възстанови баланса на различни части на тялото.

Има няколко теории около тази техника за масаж. Според една от тях, рефлексологията възстановява баланса на чакрите в организма, подпомага енергийния поток и спомага за по-добрата комуникация между органите и останалите енергийните полета на тялото.

Друга теория твърди, че оказването на натиск върху определени рефлекторни зони на стъпалото може да помогне за разграждането на кристалите на млечната киселина, които блокират енергийния поток.

Коя теория е вярна все още няма конкретен отговор. Факт е обаче, че този вид масажи облекчават напрежението и стреса, подпомагат лимфната циркулация и стимулират кръвообращението.

Reflexology

Процедура по рефлексотерапия в Лъки Банско

В нашия СПА център можете да се възползвате от рефлексотерапия за ангелски стъпала.

Как протича процедурата?

Сесията обикновено започва с кратък разговор между терапевта и клиента. По време на разговора, рефлексотерапевтът ще ви разкаже накратко какво представлява този масаж, ще обсъдите заедно здравословните проблеми и неразположения, нуждите и целите, които искате да постигнете с терапията.

Разговорът в началото, тъй като позволява на терапевта да разбере какви са индивидуалните ви нужди. По този начин, той може да определи областите на ходилата, върху които трябва да се фокусира по време на сесията и да фокусира усилията си върху тях.

По време на терапията, масажистът чрез натиск оказва въздействие върху определени точки на стъпалото. Едновременно с това, той извършва съвсем леки микродвижения върху зоните на натиск, за да отблокира енергийния поток на организма.

Терапевтът работи върху цялата зона на стъпалата, като отделя специално внимание на рефлекторните точки, които се свързват с вашите здравословни проблеми и конкретните ви нужди.

Работейки по всички точки бавно и методично, масажистът засяга всички вътрешни органи и жлези, както и всички мускулни групи, кости, нервна система, нервни ганглии (слънчев и бронхиален сплит) и седалищни нерви.

Сесията завършва с цялостен, релаксиращ масаж на стъпалата. Той се извършва с растително или подсилено етерично масло, като целта е да се стимулират кръвообращението и лимфата.

Времетраене на процедурата

Сесията рефлексотерапия ангелски стъпала, която предлагаме в апартхотел Лъки Банско, е с продължителност 25 минути.

Техниката, която масажистът прилага, може да се адаптира спрямо индивидуалните нужди, както и според предпочитанията ви.

Lucky Bansko SPA

Ползи от рефлексотерапията

Основните ползи на рефлексотерапията за здравето са следните:

  • Подобрява циркулацията: Нежното стимулира рефлекторните точки и може да бъде полезна за подобряването на кръвообращението и лимфния поток, което е стимулира транспорта на хранителни вещества и отстраняването на токсини от тялото.
  • Намалява стреса и напрежението: Масажната терапия има релаксиращ ефект, който помага за лечение на стреса и напрежението. Този процес може да допринесе за по-добро управление на стреса и подобряване на психическото благополучие.
  • Подобрява функцията на нервната система: Тази техника за масаж е пряко свързана с централната нервна система, която контролира енергийния поток към определени части на тялото. Оказването на въздействие върху конкретни рефлексни точки улеснява този процес. Това може да помогне да облекчите състояния като невропатия, фибромиалгия и други.
  • Стимулира енергийните потоци: В традиционната китайска медицина се вярва, че рефлексотерапията помага за балансирането на енергийните потоци в тялото, известни като „чи“ или „жизнена енергия“. Това може да подпомогне хармонията в организма.
  • Подсилва имунната система: Рефлексологията засилва имунната система чрез стимулиране на лимфната система, намалява риска от инфекция на белите кръвни клетки и подпомага премахването на токсините. Редовните сесии по рефлексотерапия се доказват като отлично решение като състояния като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, лупус и други.
  • Облекчава болката: Прилагането на натиск в определени рефлексни зони по ходилата може да помогне при проблеми и неразположения, свързани с различни части на тялото и организма.

Така например, натискът върху конкретни точки на пръстите на краката облекчава главоболието, докато натискът върху петата помага за намаляване на болката в долната част на гърба и седалищния нерв.

Често задавани въпроси

Какво представлява рефлексотерапията за ангелски крака на Лъки Банско?

Това е масаж, при който се използва набор от рефлекторни точки за натиск в областта на стъпалата. Целта е възстановяване на баланса на чакрите и подпомагане на потока енергия в целия организъм.

Масажната терапия има положителен ефект върху всички органи и системи, като ги активира, балансира и хармонизира. Ползите от този вид масаж са много, но най-често се препоръчва за намаляване на стреса и енергизиране на тялото.

Има ли разлика между рефлексология и масаж на краката?

Макар двете масажни терапии да изглеждат подобни, всъщност имат някои ключови разлики.

Масажът на краката манипулира тъканите на краката за отпускане на мускулите, облекчава напрежението и подобрява кръвообращението. Рефлексологията, от своя страна, използва целенасочен масаж с натиск в определени точки, за да възстанови потока на енергия и възстанови баланса в организма.

Как да резервирам час за рефлексотерапия?

За целта е достатъчно просто да се свържете с нас на телефон 0999 222 444 или да ни пишете на имейл spa@luckybansko.com. Гостите на Лъки Банско СПА & Релакс могат да запишат своя час за рефлексотерапия и директно на рецепцията на хотела.