Процедури в турска баня (хамам)

В СПА центъра хотел Лъки Банско предлагаме както широка гама от СПА и козметични процедури и терапии, така и индивидуални процедури в турска баня (хамам).

Hammam

Какво представлява турската баня?

Турската баня, наричана още “хамам” представлява самостоятелно помещение за индивидуална терапия. Подобна е на парната баня, но за разлика от нея е с много по-високо ниво на влажност.

В миналото традиционната турска баня е била помещение с куполна форма и е служила основно като място за къпане.

Днес, хамамът е една от предпочитаните СПА и уелнес процедури за релакс за отваряне порите на кожата, ободряване на тялото и прочистване на ума.

Релаксиращият ефект от процедурата в хамам може да се комбинира с етерични масла под формата на ароматерапия.

Как протича процедурата в турската баня?

Терапията обикновено започва с леко затопляне на тялото (10-15 мин.) с ароматна пара. Целта е да подготвим кожата за нежното ексфолиране и премахване на мъртвите клетки с помощта копринена ръкавица.

След това следва измиване с нежна пяна, съчетано с ароматен пенен масаж от кастилски био сапун, който ще релаксира и отпусне мускулите.

В зависимост от желанията ви, след изплакване на тялото с топла вода, нашите експерти могат да нанесат маска за лице или тяло за детоксикация и подхранване.

Видове процедури в турската баня (хамам) в Лъки Банско

Апартхотел Лъки Банско е сред луксозните хотели в Банско, които разполагат с хамам и които могат да ви предложат разнообразна гама от процедури, от които да се възползвате.

Ориенталски пилинг кесе

Това е традиционна ориенталска процедура за почистване на тялото, която включва следните стъпки:

  • Предварително затопляне и овлажняване на кожата в парната баня;
  • Отстраняване на мъртвите клетки със специална пилинг ръкавица от копринени конци, наречена кесе.

Ориенталският пилинг, освен козметичен ефект, има и релаксиращ, детоксикиращ и общозаздряваващ ефект.

Пилинг с мед и кафе на цяло тяло

Това е една от най-предпочитаните процедури в хамама на Лъки Банско. Терапията включва затопляне на тялото в турската баня и отстраняване на мъртвите клетки с пилинг с мед и кафе.

Ефектът от невероятното съчетание от натурално кафе, захаросан мед и билкови масла е постигане на копринено мека, натурално хидратирана, стегната и с подобрена еластичност кожа.

Пилингът с кафе и мед детоксикира тялото и го обогатява със съдържащите се в меда и кафето полезни вещества и антиоксиданти.

Ориенталски пилинг с пенен масаж

Терапията ориенталски пилинг с пенен масаж е невероятно добро съчетание между традиционната хамам процедура за ексфолиране на тялото с кесе и класически масаж с ароматна пяна от натурални сапуни.

По този начин процедурата подобрява кръвообращението, има детоксикиращ, намаляващ болките и релаксиращ ефект.

Ориенталска приказка

Терапията “Ориенталска приказка” в турската баня е комбинация от традиционен пилинг с кесе, последван от релаксиращ ароматен пенен масаж с натурални сапуни.

За финал се пристъпва към нанасяне на маска с водорасли за лице и тяло за пълен детокс, почистване и дълбоко подхранване на кожата.

Hammam

Ползи от процедурите в турска баня (хамам)

Ползите на хамам терапиите за тялото носят много ползи, като основните са следните:

  • Релаксира тялото и ума: Благодарение използването на интензивна топлина и пара, както и прилагането на различни масажни техники, ще ви е трудно да откриете по-релаксираща и успокояваща процедура от хамама.
  • Интензивно ободрява: Интензивният пилинг с помощта на кесе, последван от нежен масаж водят до значително увеличаване притока на кръв в тялото. Това, на свой ред, пробужда и подобрява всички сетива.
  • Подсилва имунната система: Горещата пара, използвана в турската баня, разширява кръвоносните съдове, стимулира кръвообращението, увеличава циркулацията на кръв и кислород. Това действа стимулиращо и ползотворно върху на имунната система.
  • Детоксикира и подобрява вида на кожата: По време на процедурата, под въздействието на голямата влажност и високата температура, тялото се изпотява.

Това е естествен и много здравословен процес, който благоприятства за дълбокото почистване на епидермиса и спомага за елиминиране на токсините и замърсяванията.

Не на последно място, клетъчното обновяване е придружено от увеличена циркулация на кислород. Това подобрява вида на кожата на цялото тяло, възвръщайки еластичността и свежестта ѝ.

Често задавани въпроси

Има ли противопоказания турската баня?

Въпреки че процедурата в хамам може да бъде приятна и релаксираща, трябва да знаете, че тя не се препоръчва при някои заболявания. Такива са сърдечно-съдовите заболявания, хипертонията, диабетът и хроничните дихателни заболявания.

Посещението в хамам не се препоръчва и при бременност.

Колко време продължават процедурите в турската баня на Лъки Банско?

В зависимост от избраната процедура, времетраенето на сесиите е между 25 и 90 минути.

Как да запиша час за хамам?

След като се спрете на някоя от процедурите, можете да ни се обадите 0999 222 444 или да ни пишете на имейл spa@luckybansko.com, за да си запазите час.