Маникюр и педикюр в апартхотел Лъки Банско

Апартхотел Лъки Банско предлага чудесна селекция от услуги за вашия маникюр и педикюр.

СПА центърът ни разполага както с напълно оборудван с модерна техника салон за маникюр и педикюр, така и с професионалисти, които знаят как да се погрижат за красотата на вашите нокти.

Manicure

Видове маникюр и педикюр в Лъки Банско

В зависимост от вашите желания, в студиото на Лъки Банско можете да се насладите на изключително голямо разнообразие от класически и модерни видове разкрасителни процедури за ръце и крака.

Класически маникюр

Това е една от най-популярните и практикувани техники за маникюр. Класическият маникюр започва с пилене и оформяне на ноктите, почистване на кожичките, полиране на ноктите и овлажняване на кожата.

Следващият етап включва нанасяне на прозрачна основа за защита на ноктите, нанасяне на един или два слоя от предварително избрания цвят лак и завършва с нанасяне на топ лак за удължаване трайността на маникюра.

Сесията приключва с лек масаж на ръцете и нанасяне на масло за кожички.

Сред основните предимства на класическия маникюр са сравнително бързата сесия, много приемливата цена и бързото отстраняване на лака, което може да бъде извършено дори и в домашни условия.

Класически маникюр с шилак

Класическият маникюр с шилак (CND Shellac) представлява комбинация от традиционния маникюр и гел лак. Този вид полуперманентен лак, както още се нарича, е много подходящ за дами, които искат да се радват по-дълго на красивия си маникюр.

Сесията започва с почистване, оформяне и полиране на плочките на ноктите. След това се нанася прозрачен базов лак, който служи като основа за по-добро прилепване на цветния лак.

Цветният шилак се нанася на два или три слоя, като всеки слой се изпича под UV или LED лампа. Последният етап включва нанасяне на топ лак, за да се запечата лака и да му придаде лъскаво и дълготрайно покритие.

Разкрасителната процедура завършва с масаж с подхранващи кожата продукти и нанасяне на масло за кожички, също както при класическия маникюр.

Предимствата на класическия маникюр с шилак са доста по-голямата му дълготрайност (2-3 седмици) и огромното разнообразие от цветове, сред които можете да избирате.

Лакиране с шилак

Нанасянето на Shellac започва по стандартния начин с оформяне на маникюра, премахване на кожичките и полиране на плочките на ноктите. След това върху нокътната плочка се нанася базов слой безцветен лак, който се изпича за няколко минути под UV или LED лампа, за да се фиксира лака.

Щом базовият слой лак е изпечен, върху него се нанасят един или два тънки слоя цветен шилак, като всеки слой се изпича с помощта на LED лампа.

Следва нанасяне на тънък слой на топ гел лак, който придава блясък на маникюра и го предпазва от надраскване. Лакирането приключва с изпичане на топ лака под лампата за окончателно фиксиране, масаж на ръцете и нанасяне на масло на ноктите.

Лакирането на ноктите с шилак е предпочитано от дамите, тъй като с него се постига дълготраен и бляскав маникюр.

Manicure

Лакиране с обикновен лак

Лакирането започва с избор на цвят на лака, последвано от отстраняване на стария лак (ако има такъв), оформяне на маникюра с пила, отстраняване на кожичките и полиране на плочката на нокътя.

След приключване на подготовката се нанасят основа (базов лак) и няколко тънки слоя от избрания цветен лак. Завършва се с топ лак за по-добро фиксиране и блясък.

Детски маникюр

Детският маникюр представлява специална грижа за ръцете на децата, която е вдъхновена от класическия маникюр за възрастни.

Процедурата, предлагана от салона на Лъки Банско, започва с изрязване и оформяне на ноктите, премахване на кожичките, масаж на ръчичките на малките и нанасяне на желания цвят.

В зависимост от желанията на детето, маникюрът може да бъде допълнен с артистични елементи или ноктите да бъдат изрисувани в определена тематика.

Сред предимствата на детския маникюр са грижата за здравето на ноктите на най-малките. Не са малко и случаите, в които поддържането на маникюр помага за отстраняването на един от често срещаните вредни навици сред децата, а именно гризането на ноктите.

Премахване на шилак

В нашия салон за маникюр и педикюр предлагаме и професионално премахване на шилак от ноктите на ръцете и краката.

Процедурата по премахването на Shellac се извършва като първо се отстранява внимателно топ лакът, за да може средството за премахването на шилака да проникне в гела и да го разхлаби от нокътната плочка.

След като се изпили топ лака и от ноктите се отстрани излишния прах, върху всеки нокът се поставя тампон, напоен с чист ацетон, а върху него се поставя алуминиево фолио.

Фолиото и ацетоновите тампони трябва да останат около 10-15 минути, след което се отстраняват и шилака се избутва много внимателно с помощта на инструмента за избутване на кожички.

Нашите специалисти класически и иновативни методи за премахване на шилак като използват както електрическа пила, така и специално разработени продукти за бързо и лесно отстраняване на Shellac.

След като шилака се отстрани напълно, маникюристът ще почисти нокътните плочки и ще използва хидратиращ продукт за подхранване на ноктите и кожата на ръцете.

Класически педикюр

Класическият педикюр в СПА центъра на нашия хотел включва накисване на краката в топла вана с ароматерапевтични масла, последвано от търкане с пемза петите, оформяне на ноктите, отстраняване на кожичките и полиране на нокътната плочка.

Следващият етап включва нежен масаж на краката и прасците, нанасяне на хидратиращ крем или масло и нанасяне на класически лак.

Pedicure

Класически педикюр с шилак

Този вид педикюр е подобен на класическия, но с добавена стъпка за прилагане на шилак за по-дълготраен и блестящ маникюр на краката.

Стъпките по нанасянето на шилака са същите, както при маникюра на ръцете. Тоест, всеки нанесен слой шилак се изпича за няколко минути с LED лампа.

Често задавани въпроси

Какви други популярни видове маникюр и педикюр предлагате?

Маникюристите в нашия СПА център са изключителни професионалисти и ще ви предложат широка гама от маникюр и педикюр.

Сред тях са например:

  • Френски маникюр;
  • Японски маникюр;
  • Изграждане на нокти;
  • Американски (нанасяне на прозрачен лак) и много други.

Какви са основните техники, които се използват?

Техниките, които стандартно се използват за оформяне на маникюр и педикюр включват:

  • Оформяне на маникюра;
  • Отстраняване на кожичките чрез изрязване или избутване;
  • Почистване и полиране на нокътната плочка;
  • Масажиране и хидратиране на ръцете и краката;
  • Нанасяне на масло върху нокътните плочки.

За да посетя вашия салон трябва ли да си запазя час?

Както посещението на всеки един салон или СПА център за красота, и за нашия салон за педикюр и маникюр трябва винаги да имате предварително запазен час за посещение.

Ако сте гости на хотела можете да резервирате часа си директно на рецепцията, на телефон 0999 222 444 или да ни пишете на spa@luckybansko.com.