Ски училищата в Банско

Банско е сред най-популярните зимни курорти не само у нас, но и в Европа. Курортният град е предпочитан за ски ваканции, защото предлага не само прекрасни писти, подходящи за хора с различни нива на умения, но и защото разполага с много добра ски база и не на последно място – с изключително много ски училища, в които всеки, който реши може да се запише и да направи първите си спускания по пистите над града.

Ски училищата в Банско

Ски училищата в Банско предоставят не само много добри условия за ски обучение на хора от всички възрастови групи, но разполагат с едни от най-добрите инструктори в страната, които работят с невероятен хъс и желание.

Ако и вие планувате да изкарате зимната си ваканция в Банско, но все още не сте се пробвали със ските или сноуборда (а много ви се иска да можете да се спускате по шеметно по пистите), тази зима е време да се осмелите да прекрачите прага на някое от многото ски училища, които работят в градчето.

Ски училищата в Банско или къде можете да се научите да карате ски, докато сте на почивка в града

„Пирин 2000” Банско

Ски училището отваря врати през 2000 – та година и е едно от предпочитаните и от местните, и от гостите на града ски училища. „Пирин 2000” предлага групово обучение на желаещи да се занимават със ски и сноуборд от всички възрастови групи. В зависимост от нивото на умения курсистите се разделят на групи, като във всяка група могат да се обучават до 8 възрастни или деца. При желание от страна на курсистите, учителите от ски училището предлагат и персонално обучение, което отново е съобразено с нивото на умения на обучаващият се.

Всички, които имат нужда от екипировка, могат да наемат такава от богатия ски гардероб на ски училището. „Пирин 2000” е член на Сдружението на ски учителите в Банско и член на „Българските ски инструктори” към БФС.

Bansko Ski Mania – училище за ски и сноуборд

„Bansko Ski Mania” работи от 2000 – та година и в неговия екип влизат професионални ски и сноуборд инструктори. Училището предлага както персонално обучение, така и обучение с малки групи (до 8 човека максимум). Обучението е всекидневно и според нивото на умения на курсистите. Техниките, на които се обучават курсистите по ски са изключително разнообразни и включват както класически техники на ски спускане, така и карвинг.

Обучението по сноуборд в Банско, което от „Bansko Ski Mania” предлагат се провежда индивидуално или в много малки групи и е подходящо и за деца, и за възрастни. Преподаваните сноуборд техники включват както фрийстайл за напреднали, така и основни техники на сноуборда за начинаещи. Ски училището разполага със ски гардероб, от който могат да се наемат необходимите екипировка и ски или сноуборд оборудване. „Bansko Ski Mania” е член на Сдружението на ски учителите в Банско.

ИНТЕР БАНСКО

Създадено е преди около 15 години и предлага освен ски и сноуборд обучения за всички възрасти според нивото на умения и различни услуги като организиране на колоездачни турове, планинско катерене, посещения на културни и исторически забележителности и други. В ски училището преподават инструктори с богат опит, които подхождат към всеки един курсист с внимание и много търпение. „ИНТЕР БАНСКО” разполага със собствен ски гардероб и сервиз, от които могат да се възползват всички скиори и сноубордисти.

Ски училище и гардероб „Ски Плюс”

Професионалните инструктори по ски, разнообразието от услуги и не на последно място перфектната му локация (на няколко метра от началната станция на лифта) превръщат „Ски Плюс” в едно от най-предпочитаните ски училища за банскалии и гости на града. Училището предлага както професионално обучение за деца, начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти, така и ски гардероб с комплекти за начинаещи и пълно ски и сноуборд оборудване за напреднали.

Snow Peaks – Банско

Ски училището е създадено през 2009 г. от семейство професионални ски състезатели – Георги Парлапанов и синовете му – Иван и Яни. 10 години по-късно, ски училището се радва на много голяма популярност сред скиорите от цял свят, тъй като предлага обучение от висок клас.

Както в останалите училища по ски в Банско, и в „Snow Peaks” треньорите работят както индивидуално, така и малки групи хора с различни нива на умения. Индивидуалните обучителни курсове се провеждат с много търпение и внимание, което дава стимул на всеки начинаещ да се почувства спокоен и да свикне по-бързо със ските. Груповите курсове се провеждат в групи от по няколко човека, тъй като от „Snow Peaks” – Банско искат да могат да обърнат специално внимание на всеки свой курсист.

Училището предлага и обучение за деца от 3 до 7 години, като обучението на най-малките се провежда в специално обособена зона. „Snow Peaks” разполага със сервиз и богат ски гардероб.

SKIPOINT – център за ски и сноуборд

„SKIPOINT” работи в Банско вече близо 10 години и предлага на всички, които решат да му се доверят както обучение по ски и сноуборд, така и подходящото оборудване под наем за упражняване на тези спортове.

Курсовете, които се провеждат в „SKIPOINT – център за ски и сноуборд” са подходящи както всички възрасти (от 6 до 86 +). Обучението се провежда или индивидуално, или групово, а ски и сноуборд учителите са професионални ски състезатели, които знаят как да покажат най-добрите техники на своите курсисти.

Ски училищата в Банско

Bansko Fun Holidays

„Bansko Fun” е едно от най-креативните ски училища в Банско, което вече повече от 10 години предоставя своите услуги както на начинаещи в белите спортове, така и на напреднали, които искат да се запознаят с различни техники на каране на ски или сноуборд. Обученията се провеждат от професионални ски учители и могат да бъдат или индивидуални, или групови.

„Bansko Fun Holidays” предлага както ски и сноуборд оборудване под наем, така и разполага със собствен магазин за екипировка, от където може да бъде закупено всичко необходимо за спускането по белите писти.

Ски училище Джордж

„Ski School GEORGE” разполага с професионални инструктори, които провеждат обученията на няколко различни езика. Училището предлага курсове за възрастни и деца с различни нива на умения. Особено внимание от училището отделят на обучението на най-малките и с много търпение и любов учат мъниците на различни ски и сноуборд техники. За възрастните от „Ski School GEORGE” предлагат както индивидуални курсове, така и обучение в малки групи, разделени според нивото на умения на курсистите.

За да направят почивката на всички още по-хубава, от училището предлагат ски и сноуборд оборудване и екипировка под наем от водещи марки.

Ски&Сноуборд училище M&G Snow

„M&G Snow” е създадено през 2005 г. и почти веднага след това става член на „Български Професионални Ски Инструктори”. В училището работят по добре разработени обучителни програми, с които начинаещите от всички възрастови групи се научават максимално бързо на различните ски и сноуборд техники.

Ски&Сноуборд училище M&G Snow се гордее със своите инструктори, които са професионални инструктори, завършили НСА. Училището предлага както ски и сноуборд курсове за деца и възрастни, така и нужната ски екипировка и оборудване под наем.

ПИРИН СНОУ БАНСКО

Ски и борд училище „ПИРИН СНОУ” се ползва с голямо уважение сред гостите на града, тъй като предлага всекидневни курсове за малки и големи с различни нива на умения. Инструкторите, които преподават в „ПИРИН СНОУ” са професионалисти, които дълги години са работили извън границите на страната и могат с умение и такт да предразположат и деца, и възрастни така, че ски или сноуборд техниките да бъдат лесно и бързо усвоени.

Училището разполага с гардероб, от който може да се наеме екипировка и оборудване. Към „ПИРИН СНОУ БАНСКО” работи и сервиз, където всеки, който има нужда може да получи пълен ски или сноуборд сервиз.

Ски училище Банско Спорт

„Банско Спорт” работи от 1992 година и е едно от първите ски училища, които предлагат курсове по ски в Банско. През всички години училището се развива постоянно и днес може да се похвали, че предлага разнообразни туристически услуги като ски и сноуборд обучения, екипировка под наем, сервиз, курсове по планинско катерене, колоездене, вело турове, разходки с коне и други.

Що се отнася до ски и сноуборд обучението, от „Банско Спорт” предлагат индивидуално и групово обучение според нивото на умения на курсистите.

Ски училищата в Банско

Ски училище Планински Спорт

„Планински Спорт” е сред водещите училища по ски в Банско и е силно препоръчвано от банскалии и гостите на града. Освен, че разполага с много добра база и предлага необходимата за всеки скиор и сноубордист екипировка под наем, в „Планински Спорт” подхождат към всеки свой курсист в нужното уважение и внимание.

Курсовете, които предлагат от ски училището са подходящи за всички, които искат да се научват да карат ски, без значение от възрастта и уменията, които притежават. Обучението се провежда от професионални инструктори и може да бъда както индивидуално, така и в малки групи от по няколко човека. Ски и сноуборд техниките, които се преподават в ски училището са разнообразни и лесно изпълними дори и от съвсем начинаещите в ските или сноуборда.

Искате ли да се научите да карате сноуборд или ски като професионалист? Искате ли детето ви да се качи на ски в най-ранна възраст? Едва ли ще откриете по-добро място от ски училищата в Банско, от които да започнете с обучението. Училищата, които работят в града не само са изключително много, но и в тях работят професионални инструктори, които наистина си разбират от работата.

Не чакайте повече и не се страхувайте от ските! Научете ски или сноуборд техниките тази зима, докато си почивате в най-популярния ни зимен курорт и петзвезден хотел в Банско като Лъки Банско!