Ски под наем в Банско – всичко, което ще ни е полезно да знаем

Остават дни до началото на новия ски сезон и сте решили тази година да не пропускате да се спуснете по белите писти на най-популярния ни ски курорт. Затова сте се подготвили предварително. Избрали сте хотел в Банско, взели сте си няколко дни отпуск и единственото, което ви остава е да се погрижите за ски екипировката.

Ски под наем в Банско - всичко, което ще ни е полезно да знаем

Ски под наем в Банско или собствена ски екипировка?

Всеки скиор или сноубордист, без значение дали е начинаещ или има опит в белите спортове си задава въпроса дали да закупи собствена екипировка или да наеме такава. Този въпрос най-вероятно си задавате и вие и се питате кое е по-доброто и изгодно решение лично за вас. 

Истината е, че покупката на собствена екипировка има смисъл единствено, ако сте професионален скиор или ако спускате по пистите поне няколко месеца в годината. Във всички останали случаи по-доброто решение е да потърсите екипировка и ски под наем.

Защо?

 • Наемайки ски или сноуборд екипировка сте сигурни, че щом пристигнете в хотела в Банско имате всичко необходимо, за да се отправите към пистите или ски училището още на следващия ден. 
 • Ако сте начинаещи в белите спортове и спускате със ски екипировка под наем ще се запознаете с оборудването и ще разберете кой модел ски, ски обувки, щеки или каска са ви най-удобни. Така впоследствие, ако решите да закупите собствена екипировка ще знаете какво точно да търсите.
 • Технологиите в света на зимните спортове се развиват с голяма скорост. А това означава, че ако този сезон определени модели са актуални, то следващия вече ще са остарели. Ски гардеробите в големите ски курорти като Банско следят развитието на ски екипировката и се стремят да поддържат ски и сноуборд оборудване, което е актуално към момента. Наемайки ски екипировка, имате възможност да ползвате ски, обувки и щеки от най-ново поколение.  
 • Резервирайки  ски под наем в Банско, не се налага да пренасяте тежкото и обемно ски оборудване сами, да плащате допълнителни такси по летищата и да търсите място, на което да го съхранявате, след като пристигнете в хотела. 

Наем на ски и ски оборудване в Банско – идеи, препоръки, цени и още нещо

Как да наемете ски екипировка и оборудване?

Като ски курорт, посещаван всяка зима от милиони туристи, в Банско не липсват нито ски училища, нито хотели, които разполагат с гардероб и отдават под наем ски и ски оборудване. 

Ако искате обаче да сте напълно спокойни, че няма да ви се налага да търсите откъде да наемете екипировка, след като пристигнете в хотела, нашият съвет е да я резервирате предварително. 

Хотели като Апартхотел Лъки Банско работят съвместно с водещи ски училища в курорта и предлагат онлайн резервации  както на ски и сноуборд оборудване, така и наем на ски учители за индивидуално и групово обучение

Резервацията можете да направите напълно безплатно, а ако сте решили да отседнете в Лъки Банско получавате и 10% намаление от цената, след като се регистрирате в хотела. Можете да се възползвате и от безплатните шатъли, които от петзвездният хотел предлагат от и до ски центровете за наемане на ски екипировката. Така няма да губите никакво време в придвижване от и до гардероба, от който сте наели екипировката си.

Цени и срокове на ползване на наетата екипировка

Цените на ски екипировка под наем зависят както от времето, за което искате да я наемете, така и от класа на самата екипировка. 

Стандартно в екипировката под наем са включени: 

 • Ски
 • Ски обувки
 • Щеки

Ако сте начинаещи или средно напреднали и търсите да наемете екипировка

Икономичен клас, то в зависимост от срока на ползване цените са както следва:

 • Ски – от 23 лв за ден до 100 лв за шест дни.
 • Обувки – от 23 лв за ден до 100 лв за шест дни.
 • Пълна екипировка (ски, обувки и щеки) – от 30 лв за ден до 150 лв за шест дни.

Наемът на ски екипировка Икономичен клас за деца ще ви струва:

 • Ски – от 15 лв за ден до 70 лв за шест дни.
 • Обувки – от 15 лв за ден до 70 лв за шест дни.
 • Ски, обувки и щеки (комплект) – от 20 лв за ден до 100 лв за шест дни.

Цените за наем на екипировка от клас Premium and Superior за срок на ползване между един и шест дни са следните:

 • Ски Premium – от 30 лв за ден до 130 лв за шест дни.
 • Ски Superior – от 40 лв за ден до 190 за шест дни.
 • Ски комплект Премиум – от 40 лв за ден до 190 лв за шест дни.
 • Ски комплект Superior – от 55 лв за ден до 240 лв за шест дни.

Ски под наем в Банско - всичко, което ще ни е полезно да знаем

Освен основния комплект ски или сноуборд оборудване, което можете да вземете под наем в Банско, гардеробите в ски курорта предлагат още:

 • Каска. Можете да я наемете или срещу 10 лв на ден или да я ползвате напълно безплатно, ако наемете пълен ски комплект.
 • Ски яке и панталон. Можете да ги наемете след предварителна заявка и срещу 25 лв на ден.

Къде можете да практикувате любимите си зимни спортове?

Ненапразно Банско е най-популярният ни зимен курорт. Ски пистите, с които разполага са подходящи както за професионалисти, така и начинаещи и средно напреднали скиори и сноубордисти. В зависимост от степента ви на подготовка можете да изберете да се спуснете както по пистите с ниска степен на трудност, така и по някоя от ски пистите за средно напреднали или опитни скиори.  

Достъпът до всяка една от пистите е изключително улеснен, а на всяка станция ви очакват топъл чай или вкусна закуска, с които можете да се подкрепите, преди да се спуснете по избраната писта.  Всички ски писти в Банско са много добре поддържани, а някой от тях са пригодени и за нощно каране. По трасетата са разположени уеб камери, които предават актуална информация (на живо), така че да можете да следите за състоянието на пистите по всяко едно време през мобилното си устройство.

Ски под наем в Банско - всичко, което ще ни е полезно да знаем

Как да се насладите на ските или сноуборда, ако нямате никакъв опит?

Ако досега не сте се качвали на ски, Банско е идеалното място, на което можете да започнете. В града работят много ски училища, които предлагат обучение за начинаещи от всички възрастови групи. Обучението е с продължителност според вашите желания и нужди. 

Можете да се запишете на ски училище както за ден, така и да го посещавате по време на целия си престой в Банско. Обучителните групи се ръководят от лицензирани опитни инструктори и отново в зависимост от желанието си можете да се запишете както за обучение в група до 8 човека, така и за ски уроци за двама или за индивидуално обучение.

Записване, цени и срокове на обучение в ски училищата в Банско

В ски курорта работят над десет лицензирани ски училища, сред които можете да избирате. Можете да се запишете на курсове и след като се настаните в хотела в Банско, но ако искате да сте сигурни, че няма да губите от времето си, по-добрият вариант е да резервирате ски курс предварително. 

Апартхотел Лъки Банско предлага изключително лесен начин да си осигурите ски уроците, от които имате нужда. За целта единственото, което трябва да сторите е да попълните формата за резервации за обучение в ски училище като посочите какъв вид обучение желаете (групово, частна малка група или индивидуално), колко време и колко часа на ден искате да го посещавате.

Цени за ски и сноуборд училища в Банско за сезон 2019/2020

 • Групово обучение

Груповото обучение стандартно се провежда в групи по 8 човека. Ако се включите в подобна група ще бъдете обучавани от квалифицирани инструктори, които ще ви въведат в тънкостите на ски спортовете. Цените се определят както от часовете, които искате да вземете, така и от времето на обучение. 

Можете например да вземете два часа за един ден на цена от 55 лв (основен сезон) и 60 лв (висок сезон) или четири часа за един ден на цена 85 лв (основен сезон) и 95 лв (висок сезон). А можете да посещавате групово обучение и повече дни, като например за шест дни цените за два часа са 225 лв (основен сезон) и 230 лв (висок сезон), а за четири часа са 340 лв (основен сезон) и 390 лв (висок сезон).

 • Обучение в малка група

Обучението в частна група се провежда от един ски инструктор. Цените на ски курсовете в малка група са за двама човека. Така, ако искате да посещавате този курс, цените за двама за два  часа за един ден са 190 лв (основен сезон) и 225 лв (висок сезон).

За четири часа ски уроци за ден цените са 350 лв (основен сезон) и 350 лв (висок сезон).  Ако искате да посещавате курсовете по два часа за шест дни, тогава ще платите  850 лв в основния сезон и 870 лв във високия сезон. Цените за четири часа за същия период от време са 1275 лв (основен сезон) и 1440 лв (висок сезон).

 • Индивидуално обучение

Ако желаете по време на обучението цялото внимание на инструктора да е изцяло към вас, тогава можете да се запишете за индивидуални ски курсове. Цените на индивидуалните курсове за два или четири часа за един ден са 130 и 240 лв (основен сезон) и 140 и 280 лв (висок сезон). Шестдневното обучение за два часа на ден са съответно 780 лв (основен сезон) и 840 лв (висок сезон) и 1240 лв за четири часа (основен сезон) и 1400 лв (висок сезон).

Остават дни до началото на новия ски сезон и сте решили тази година да не пропускате да се спуснете по белите писти на най-популярния ни ски курорт. Затова сте се подготвили предварително. Избрали сте хотел в Банско, взели сте си няколко дни отпуск и единственото, което ви остава е да се погрижите за ски екипировката.  Ски под наем в Банско или собствена ски екипировка? Всеки скиор или сноубордист, без значение дали е начинаещ или има опит в белите спортове си задава въпроса дали да закупи собствена екипировка или да наеме такава. Този въпрос най-вероятно си задавате и вие и се питате кое е по-доброто и изгодно решение лично за вас. Истината е, че покупката на собствена екипировка има смисъл единствено, ако сте професионален скиор или ако спускате по пистите поне няколко месеца в годината. Във всички останали случаи по-доброто решение е да потърсите екипировка и ски под наем. Защо? Наемайки ски или сноуборд екипировка сте сигурни, че щом пристигнете в хотела в Банско имате всичко необходимо, за да се отправите към пистите или ски училището още на следващия ден. Ако сте начинаещи в белите спортове и спускате със ски екипировка под наем ще се запознаете с оборудването и ще разберете кой модел ски, ски обувки, щеки или каска са ви най-удобни. Така впоследствие, ако решите да закупите собствена екипировка ще знаете какво точно да търсите. Технологиите в света на зимните спортове се развиват с голяма скорост. А това означава, че ако този сезон определени модели са актуални, то следващия вече ще са остарели. Ски гардеробите в големите ски курорти като Банско следят развитието на ски екипировката и се стремят да поддържат ски и сноуборд оборудване, което е актуално към момента. Наемайки ски екипировка, имате възможност да ползвате ски, обувки и щеки от най-ново поколение.  Резервирайки ски под наем в Банско, не се налага да пренасяте тежкото и обемно ски оборудване сами, да плащате допълнителни такси по летищата и да търсите място, на което да го съхранявате, след като пристигнете в хотела. Наем на ски и ски оборудване в Банско - идеи, препоръки, цени и още нещо Как да наемете ски екипировка и оборудване? Като ски курорт, посещаван всяка зима от милиони туристи, в Банско не липсват нито ски училища, нито хотели, които разполагат с гардероб и отдават под наем ски и ски оборудване.  Ако искате обаче да сте напълно спокойни, че няма да ви се налага да търсите откъде да наемете екипировка, след като пристигнете в хотела, нашият съвет е да я резервирате предварително.  Хотели като Апартхотел Лъки Банско работят съвместно с водещи ски училища в курорта и предлагат онлайн резервации както на ски и сноуборд оборудване, така и наем на ски учители за индивидуално и групово обучение.  Резервацията можете да направите напълно безплатно, а ако сте решили да отседнете в Лъки Банско получавате и 10% намаление от цената, след като се регистрирате в хотела. Можете да се възползвате и от безплатните шатъли, които от петзвездният хотел предлагат от и до ски центровете за наемане на ски екипировката. Така няма да губите никакво време в придвижване от и до гардероба, от който сте наели екипировката си. Цени и срокове на ползване на наетата екипировка Цените на ски екипировка под наем зависят както от времето, за което искате да я наемете, така и от класа на самата екипировка.  Стандартно в екипировката под наем са включени:  Ски Ски обувки Щеки Ако сте начинаещи или средно напреднали и търсите да наемете екипировка Икономичен клас, то в зависимост от срока на ползване цените са както следва: Ски - от 23 лв за ден до 100 лв за шест дни. Обувки - от 23 лв за ден до 100 лв за шест дни. Пълна екипировка (ски, обувки и щеки) - от 30 лв за ден до 150 лв за шест дни. Наемът на ски екипировка Икономичен клас за деца ще ви струва: Ски - от 15 лв за ден до 70 лв за шест дни. Обувки - от 15 лв за ден до 70 лв за шест дни. Ски, обувки и щеки (комплект) - от 20 лв за ден до 100 лв за шест дни. Цените за наем на екипировка от клас Premium and Superior за срок на ползване между един и шест дни са следните: Ски Premium - от 30 лв за ден до 130 лв за шест дни. Ски Superior - от 40 лв за ден до 190 за шест дни. Ски комплект Премиум - от 40 лв за ден до 190 лв за шест дни. Ски комплект Superior - от 55 лв за ден до 240 лв за шест дни.  Освен основния комплект ски или сноуборд оборудване, което можете да вземете под наем в Банско, гардеробите в ски курорта предлагат още: Каска. Можете да я наемете или срещу 10 лв на ден или да я ползвате напълно безплатно, ако наемете пълен ски комплект. Ски яке и панталон. Можете да ги наемете след предварителна заявка и срещу 25 лв на ден. Къде можете да практикувате любимите си зимни спортове? Ненапразно Банско е най-популярният ни зимен курорт. Ски пистите, с които разполага са подходящи както за професионалисти, така и начинаещи и средно напреднали скиори и сноубордисти. В зависимост от степента ви на подготовка можете да изберете да се спуснете както по пистите с ниска степен на трудност, така и по някоя от ски пистите за средно напреднали или опитни скиори.  Достъпът до всяка една от пистите е изключително улеснен, а на всяка станция ви очакват топъл чай или вкусна закуска, с които можете да се подкрепите, преди да се спуснете по избраната писта. Всички ски писти в Банско са много добре поддържани, а някой от тях са пригодени и за нощно каране. По трасетата са разположени уеб камери, които предават актуална информация (на живо), така че да можете да следите за състоянието на пистите по всяко едно време през мобилното си устройство.  Как да се насладите на ските или сноуборда, ако нямате никакъв опит? Ако досега не сте се качвали на ски, Банско е идеалното място, на което можете да започнете. В града работят много ски училища, които предлагат обучение за начинаещи от всички възрастови групи. Обучението е с продължителност според вашите желания и нужди.  Можете да се запишете на ски училище както за ден, така и да го посещавате по време на целия си престой в Банско. Обучителните групи се ръководят от лицензирани опитни инструктори и отново в зависимост от желанието си можете да се запишете както за обучение в група до 8 човека, така и за ски уроци за двама или за индивидуално обучение. Записване, цени и срокове на обучение в ски училищата в Банско В ски курорта работят над десет лицензирани ски училища, сред които можете да избирате. Можете да се запишете на курсове и след като се настаните в хотела в Банско, но ако искате да сте сигурни, че няма да губите от времето си, по-добрият вариант е да резервирате ски курс предварително.  Апартхотел Лъки Банско предлага изключително лесен начин да си осигурите ски уроците, от които имате нужда. За целта единственото, което трябва да сторите е да попълните формата за резервации за обучение в ски училище като посочите какъв вид обучение желаете (групово, частна малка група или индивидуално), колко време и колко часа на ден искате да го посещавате. Цени за ски и сноуборд училища в Банско за сезон 2019/2020 Групово обучение Груповото обучение стандартно се провежда в групи по 8 човека. Ако се включите в подобна група ще бъдете обучавани от квалифицирани инструктори, които ще ви въведат в тънкостите на ски спортовете. Цените се определят както от часовете, които искате да вземете, така и от времето на обучение.  Можете например да вземете два часа за един ден на цена от 55 лв (основен сезон) и 60 лв (висок сезон) или четири часа за един ден на цена 85 лв (основен сезон) и 95 лв (висок сезон). А можете да посещавате групово обучение и повече дни, като например за шест дни цените за два часа са 225 лв (основен сезон) и 230 лв (висок сезон), а за четири часа са 340 лв (основен сезон) и 390 лв (висок сезон). Обучение в малка група Обучението в частна група се провежда от един ски инструктор. Цените на ски курсовете в малка група са за двама човека. Така, ако искате да посещавате този курс, цените за двама за два часа за един ден са 190 лв (основен сезон) и 225 лв (висок сезон).  За четири часа ски уроци за ден цените са 350 лв (основен сезон) и 350 лв (висок сезон). Ако искате да посещавате курсовете по два часа за шест дни, тогава ще платите 850 лв в основния сезон и 870 лв във високия сезон. Цените за четири часа за същия период от време са 1275 лв (основен сезон) и 1440 лв (висок сезон). Индивидуално обучение Ако желаете по време на обучението цялото внимание на инструктора да е изцяло към вас, тогава можете да се запишете за индивидуални ски курсове. Цените на индивидуалните курсове за два или четири часа за един ден са 130 и 240 лв (основен сезон) и 140 и 280 лв (висок сезон). Шестдневното обучение за два часа на ден са съответно 780 лв (основен сезон) и 840 лв (висок сезон) и 1240 лв за четири часа (основен сезон) и 1400 лв (висок сезон).