Хоум офис в Банско

Наближава времето за дълго чакан отпуск и семейството ви вече се е настроило за планираната още преди няколко месеца почивка. За съжаление вие имате още много работа и ви е невъзможно да си вземете отпуск.

Затова се чувствате зле, когато виждате как цялото ви семейство променя плановете си заради вашата работа и дори обмисляте да им предложите да заминат без вас.

Хоум офис в Банско

Източник снимка: luckybansko.bg

Ами ако ви кажем, че можете да почивате активно и едновременно с това работите и да приключите навреме всичките си проекти?

Хоум офис в Банско или как да съчетаете работата с почивката

През последните години, в които КОВИД пандемията се настани трайно както в България, така и по целия свят, голяма част от компаниите закриха своите офиси и служителите им започнаха да работят онлайн и от дома си.

Така се роди и идеята на една част от хотелите в Банско като петзвездния Лъки Банско да предлагат на своите клиенти специални пакети за почивка, а именно “офис в Банско”.

Какво включват пакетите “офис в Банско”?

Всеки хотел предлага различни условия, но най-често предлаганите пакети включват 3 или повече нощувки в луксозни стаи, оборудвани с кухненски бокс.

В цената на пакетите са включени различни по вид удобства :

  • безплатни закуски за дните на престой
  • използване на работно място
  • оборудвано с всичко необходимо за работа
  • вечерен транспорт до и от центъра на града
  • безплатен достъп до басейните на хотела
  • СПА центъра
  • фитнес залата
  • солната стая и много други активности
Хоум офис в Банско

Източник снимка: luckybansko.bg

Хотели като Лъки Банско предлагат и допълнителни безплатни услуги като организиране на планински преходи с водач, аниматори, които да се грижат за децата и още куп други улеснения за работещите по време на почивката в Банско.

Защо да работите дистанционно от Банско и какви са плюсовете на този тип почивка?

Намалява натрупания стрес и зарежда с енергия

Само който не е работил дистанционно от дома си (т.нар. хоум офис) не знае колко натоварващо може да е това. В началото е приятно, че не се налага да се ходи до офис и можеш да си работиш буквално по пижама, но след време осъзнаваш, че губиш връзка с останалия свят.

Като прибавим и факта, че докато работиш винаги има някой от семейството, който те пита за нещо, иска нещо или е недоволен от нещо, след време напрежението нараства драстично, а стресът, който се натрупва в теб може всеки момент да ескалира.

Избирайки някоя от офертите за хоум офис в Банско, които се предлагат от хотелите в курортното градче сами ще усетите, че стресът ви намалява още в минутата, в който се настаните в луксозната си стая.

Казваме го, тъй като е доказано, че дори малка промяна в работната обстановка действа благотворно както върху продуктивността по време на работа, така и върху нервната система на работещия.

С други думи, макар, че ще ви се налага да работите, само мисълта, че се намирате на друго място дори и само за няколко нощувки ще ви накара да се почувствате много по-спокойни, работоспособни и заредени с енергия.

Повече време за почивка, разходка, СПА процедури или спорт

Тъй като се намирате в Банско, което е разположено в прегръдките на Пирин планина, след приключване на работния ден можете спокойно да се насладите на красотите на планината или да се отдадете на пълен релакс.

Ще имате достатъчно време да се разходите из града и да разгледате най-големите му забележителности, да опитате от вкусната банска традиционна кухня и дори да завършите вечерта в някой от нощните клубове в града.

А можете да използвате свободното си време, за да поплувате, да релаксирате в солната стая или да отидете на масаж, за да възстановите силите си и да се почувствате по-удобно и красиви в кожата си.

Хоум офис в Банско

Източник снимка: luckybansko.bg

Да не забравяме, че ще имате много повече време, в което да прекарвате заедно със семейството си. Поне за няколко дни няма да ви се налага да готвите, чистите или да се грижите за каквото и да е. В момента, в който приключите работа затваряте лаптопа и сте изцяло на разположение на любимите си хора.

Красива природа, чист въздух,  далеч от шума на големия град

Банско е един от малкото градове в страната, в които липсват напрежението и шума от големия град. Тук царят тишина и спокойствие и можете да работите на спокойствие и в пълна хармония със себе си, докато семейството ви разпуска или се забавлява.

А след края на работното ви време можете да се присъедините към тях и да си организирате пикник, да пояздите или просто да се разходите в полите на планината, дишайки с пълни гърди чистия планински въздух.

Казано иначе, планината ви е на една ръка разстояние и можете да се забавлявате и разпускате както ви харесва.

Ако сте скиори и почивате в Банско през зимата можете през свободното си време да карате ски, моторни шейни или просто да се качите с лифта до някоя от хижите над курортното градче, за да изпиете чаша чай и да се насладите на гледките, които се разкриват пред очите ви.

Ако работите дистанционно в Банско през лятото, можете да изкачите някой от близките върхове, да се разходите из Национален Парк Пирин, да си организирате пикник на Бъндеришка поляна или да се насладите на спортния риболов, ездата или колоезденето, ако това са любимите ви спортове.

Хоум офис в Банско

Източник снимка: pixabay.com

Ако пък изберете есента или пролетта за дистанционна работа от Банско, тогава можете освен разходките в планината и посещение на многобройните забележителности в и около Банско да се пробвате в скалното катерене или да се включите в рафтинг приключение по Струма или Места.

Приятна обстановка, отлично хотелско обслужване

Избирайки офис в Банско ще се радвате на специално отношение, тъй като за хотелите, които предлагат подобни почивки е важно гостите им да могат да работят напълно необезпокоявани и да се забавляват активно извън работно време. 

Казано иначе, през цялото време на престоя ви ще бъдете обгрижвани и ще ви бъде осигурено всичко, от което имате нужда.

И още нещо. При покупка на 3 или повече нощувки от пакет “хоум офис в Банско”, които хотел Лъки Банско предлага през определени периоди, можете да се възползвате от отстъпки в цените както на почивката, така и на предлаганите услуги.

По-дълъг престой извън пиковия сезон

През последните години все повече работи дистанционно избират да работят и почиват извън пиковия сезон. Това им позволява да останат по-дълго в хотела, тъй като цените на нощувките извън сезона са доста по-ниски, а от друга страна им дава възможност да се възползват максимално от близостта на планината.
В този ред на мисли, ако ви се иска да почивате малко повече в Банско можете да обмислите и вие по-дълъг престой извън сезона и да си подарите повече време сред природата и чистия въздух на курортното градче.