На почивка с куче – лесно и удобно в апартхотел Лъки Банско

Мечтаете за почивка на балкан, но имате куче, което не искате да оставите при близки или в хотел за кучета, докато вие отпочивате на някое хубаво място.

Иска ви се да го вземете с вас, но това невинаги е възможно. Затова променяте плановете си и се отказвате от желаната дестинация. 

На почивка с куче - лесно и удобно в апартхотел Лъки Банско

Източник на изображение: freepik.com

Колко често се е случвало да не посетите желано място заради домашния си любимец?

Сигурни сме, че  сценария, който по-горе представихме е до болка познат на всички собственици на кучета.

Истината е, че отсядането в хотели с домашни любимци все още се оказва  проблем за хората, които не искат да оставят сами кученцата си, докато пътуват.

И той възниква, тъй като не всички хотели и места за настаняване приемат домашни животни, което от своя страна обикновено създава значителни затруднения при планирането на почивката.

При тези обстоятелства не малко от хората с четириног любимец или се отказват от плановете си да отидат на почивка с куче и си остават у дома, или търсят алтернативи като наемане на каравана или оставяне на любимото си четириного при приятели или хотел за домашни животни.

Ако и вие имате куче, което обожавате и сърцето ви се къса, когато се налага да го оставите, най-вероятно и на вас се е налагало да се откажете от желаната почивка, просто защото хотелът, на който сте се спрели не допуска домашни любимци.

Добрата новина е, че вече не е необходимо да се отказвате от  мечтаната почивка на планина с куче, благодарение на апартхотел Лъки Банско, който приема с  отворени обятия гости на четири лапи  и осигурява удобства за цялото семейство.

На почивка с куче - лесно и удобно в апартхотел Лъки Банско

Източник на изображение: freepik.com

На почивка с куче – как да планирате престоя си успешно

Планирането на почивка с домашен любимец изисква допълнителни усилия, но фактът, че можете да почивате с любимото си четириного същество и да се забавлявате заедно е безценно. 

Ето няколко полезни съвета как да планирате една безпроблемна и безгрижна почивка на планина с куче.

Изберете места за настаняване, подходящи за кучета

Както споменахме няколкократно, не всички хотели и места за настаняване приемат с отворени обятия домашни любимци. 

Затова, преди да направите резервация се уверете, че политиката на хотела допуска на територията си домашни кучета, котки или друг вид любимци.

Не забравяйте да прочете много внимателно при какви условия се допускат животните, трябва ли да заплатите допълнителни такси или депозити за престой на кучето, дали може да влиза в местата за хранене или за него са достъпни само някой от общите части и т. н., и т. н.

Важно е да проверите и до колко килограма и от кои породи се приемат кучета, тъй като почти всички хотели имат някакви ограничения, които трябва да се спазват.

Подгответе всички необходими документи за идентификация

Убедете се, че кучето ви има чип или носи нашийник, на който са посочени собствените му данни, включително име и вашият телефон и адрес за контакт.

Задължително носете със себе си паспорта на кучето и проверете дали в него са описани всички задължителни ваксини.

Уверете, че кучето е добре обучено и социализирано

Ако кучето ви непрестанно лае или скимти, когато го оставите само или винаги причинява някакви щети щом ви няма наблизо, вероятно по-доброто решение е, преди да резервирате почивката да посетите курс за обучение на кучето.

Защото съгласете се, ако домашният любимец не може да остане сам в стаята за няколко часа и лае непрекъснато, това ще създаде проблеми на вас и ще провали почивката и на останалите гости на хотела.

На почивка с куче - лесно и удобно в апартхотел Лъки Банско

Източник на изображение: freepik.com

Изберете подходящ транспорт при пътуване с куче

Ако дестинацията, която сте избрали за почивка с домашния любимец се намира в сърцето на някоя от планините в България, най-удобният вариант за пътуване е личният ви автомобил.

При този вариант е добре да подготвите място за кучето (седалка) и да се уверите, че можете да му поставите предпазен колан

Добре е да подготвите и една торба с храна, лакомства, някоя играчка и вода. Хубаво е и да правите чести почивки по пътя.

Ако излизате извън страната или пътувате с друг вид транспорт (самолет, влак, ферибот), преди да започнете пътуването се  уверете, че сте запознати с правилата за пътуване с куче, както и с изискванията за ваксинации и документи за преминаване на границите.

Подгответе багажа на кучето

Точно както подготвяте вашия багаж, така трябва да опаковате и пътната чанта на домашния си любимец. 

При приготвянето на багажа включете храна (консерви и гранули), която ще стигне, за да изхраните четириногия си приятел по време на престоя в хотела, купичка, лакомства, любимите играчки и леглото му.

Ако вашето куче има любимо одеяло или друг предмет, вземете и него. Кучетата обичат постоянството и предмет, който мирише на него ще му помогне да остане спокойно и по-лесно да се адаптира към непознатата обстановка.

Не забравяйте също така да вземете със себе си достатъчно торбички за почистване и комплект за първа помощ.

На почивка с куче - лесно и удобно в апартхотел Лъки Банско

Източник на изображение: luckybansko.bg

Политика за настаняване на домашни любимци в апартхотел Лъки Банско

Както споменахме по-горе, апартхотел Лъки Банско е един от малкото хотели в Банско, в които спокойно можете да се настаните и да изкарате една невероятна почивка на спа хотел с куче.

Ако идеята ви допада, ето каква е политиката за настаняване на домашни кучета в Лъки Банско:

  • На територията на хотела могат да пребивават домашни любимци с тегло до 40 килограма.
  • При настаняването трябва да представите на рецепцията на хотела паспорта на кучето, в който трябва да са вписани всички задължителни имунизации.
  • Необходимо е и да оставите депозит в размер от 100 лв. Депозитът е изиска за покриване на евентуални щети, нанесени от кучето по време на престоя ви. Ако такива няма депозитът се връща.
  • Трябва да заплатите и такса “Дезинфекция”, която е в размер 20 евро на нощувка за домашни любимци с тегло до 10 килограма и 30 евро на нощ за четириноги с тегло над 10 и до 40 килограма.
  • В спа хотели с домашни любимци, какъвто е и Лъки Банско кучетата не се допуснат в заведенията за хранене, които работят на територията на хотела и в СПА зоната. 

Не могат да посещават и външен басейн и детските кътове. Свободни за достъп са общите части на хотела и стаята,  която сте резервирали.

  • При резервация на почивка с куче на планина, от Лъки Банско ще ви настанят на първи етаж. Това се прави, за да е по-удобно придвижването (вашето и на вашия домашен любимец).
  • При придвижване в общите части на хотела домашния любимец задължително трябва да се води на каишка. Освен това, при настаняването е необходимо да се свържете с почистващия персонал, за да уговорите часовете, в които стаята може да бъде почистване.
  • Не е препоръчително да оставяте домашните си любимци дълго време сами. Добре е да знаете също така, че трябва да се постараете да прекратите своевременно лаенето и скимтенето на кучето, за да не смущавате останалите гости на хотела.

Ако по време на престоя ви в хотели с домашни любимци като апартхотел Лъки Банско кучето нанесен материални щети или телесни повреди, като негов собственик сте отговорен и трябва да покриете щетите, като заплатите определена сума.