Съчетайте почивка на планина и море в едно – вижте как

Почивка в планински курорт | Lucky Bansko SPA & Relax

Ако заложите само на морска почивка през лятото обаче ще изпуснете очарованието на планинските курорти, в които през топлите месеци човек може да се наслади на приятна, пълна, релаксираща почивка сред многобройни развлечения.

Още повече, че в реномираните ни планински курорти лесно може да се намери хотел пет звезди, който да предлага условия, сякаш сте и на планина, и на екзотичен плаж! Това става чрез модерните аквакомплекси.

Представете си луксозен ресторант с „прилепени“ външни басейни за възрасти и деца с водна пързалка. Професионални спасители, постоянно отоплявана вода в басейните. Влезете ли, може да се наслаждавате на подводна музика – озвучаването е професионално и се чува под водата.

Край нея може да разпускате в удобни като кресла шезлонги или да изберете луксозна шатра. От ресторанта пък по ваш избор си поръчвате коктейли, вкусни неща за хапване, охладено вино… Човек може така да изкара цялата си семейна почивка.

Както споменахме обаче, в тези планински хотели има многобройни възможности за разнообразие. Такъв петзвезден хотел в Банско – естествено – предлага незабравими емоции сред планинската природа.

Може например да изберете спорт, включително екстремни спортове, за вдигане на адреналина с неповторими преживявания. Какво ще кажете за конна езда? Скално катерене? Или атрактивен фото лов и лов на диво прасе, муфлон и благороден елен? Или стрелба с лък, или въздушна пушка?

Могат да се добавят и туровете до неповторими природни забележителности, които оставят красиви спомени за цял живот.  У нас има уникални за Европа планински национални паркове, които са обявени за територии от световно значение!

В допълнение идват и предложенията за културен туризъм – в България има запазени забележителности от древността и средновековието, които също са световно известни и привличат туристи от цял свят.

Луксозно оборудване в хотела | Lucky Bansko SPA & Relax

А може да изберете и да прекарате отпуската си основно в  хотела – сред спокойствие, лукс, удобства, уют. И многобройни удоволствия за приятната почивка и релакс.

В самия хотел в Банско ще намерите всичко, на което сте свикнали – няма вариант нещо да липсва и това да ви създаде дискомфорт. При това ще сте сред лукс по най-съвременните стандарти на туристическия бранш.

Интернетът, телевизията и телефонът се разбират от само себе си. Телефон впрочем ще имате даже в баните, които са толкова модерни, че даже имат SOS системи.

Като говорим за баните – на практика в багажа може да сложите само четката за зъби и пастата – в тези бани ще са ви е осигурено всичко необходимо – козметика за баня, кърпи, халати, включително детски.

Към луксозните апартаменти и студия има кухненски боксове, които също могат да се споменат като удобство. Те са оборудвани със съвременна техника – от керамичен котлон и тостер, през хладилник, микровълнова, кафемашина, та до съдовете и приборите.

Трябва да се отбележи, че тези хотели са създадени основно за семейна почивка. Казваме го, защото е помислено и за развлеченията на възрастните и децата, и за спокойствието на родителите.

За децата има специализирани кътове според възрастта. Осигуряват се гледачки в детски клуб с много играчки и игри за деца от 3 до 6 години. За по-малките се предлагат проходилки, детски колички, биберони, гърнета.

За по-големите има стая с компютърни игри и модерни външни детски площадки с люлки и пързалки. За тийнейджърите са обособени компютърни зони, изцяло оборудвани и с неограничен интернет.

За по-големите семейства има и специална ценова политика, която включва безплатно настаняване на деца до 18 години.

Не пропускайте очарованието на планинските курорти през лятото!