По какво ще разпознаете един СПА хотел, подходящ за деца?

СПА хотелите могат да предложат един истински оазис за релаксация и подмладяване, но какво се случва, когато пътувате с деца? Можете ли все пак да се насладите на СПА почивка без да правите компромис нито със себе си, нито с децата си? 

Отговорът е „да“, но само ако изберете правилния СПА хотел. 

В редовете по-долу ще разгледаме начините да да разпознаете СПА хотел, подходящ за семейна почивка с деца, и какви съоръжения и удобства трябва да търсите в него.

По какво ще разпознаете един СПА хотел, подходящ за деца?

В СПА хотел с деца – възможна ли е мисията?

Посещението на СПА хотел с деца може да изглежда като невъзможна мисия, но не е задължително да е така. Ключът е в това да намерите хотел, който има специално създадени условия за семейства с деца – независимо дали говорим за бебета, за деца в начална училищна възраст или за тийнейджъри. 

В общия случай това е свързано с определени съоръжения и удобства, които ще осигурят забавление и безопасност на децата, докато родителите се отдават на така необходимия им пълноценен отдих.

Какви съоръжения трябва да има в СПА хотел, подходящ за семейства с деца?

Когато търсите опции за настаняване заедно със семейството си, можете да обърнете внимание на няколко важни елемента, които да гарантират комфорта и спокойствието ви

Макар и различните СПА хотели в България да предлагат различни комбинации от тези елементи, имайте предвид, че трябва да се водите от предпочитанията и темперамента на собственото си дете, за да подберете най-подходящата оферта.

Ето и какво ви е необходимо за СПА изживяване без грижи, притеснения и напрежение

Детски кът и/или детегледачки

На първо място, хотелът трябва да разполага с детски кът и/или опция за наемане на почасови детегледачки. Това позволява на родителите да се възползват от СПА услугите, без да се притесняват за безопасността и доброто настроение на децата си. 

Разбира се, зоната за игра трябва да е съобразена с възрастта на децата и да разполага с разнообразни играчки и игри, които да ги забавляват. Това могат да са както класическите детски кътове за най-малките, така и игрални зали с електронни и компютърни игри за порасналите деца.

По какво ще разпознаете един СПА хотел, подходящ за деца?

От друга страна, ако предпочитате по-персонализиран подход към грижите за децата ви, детегледачките могат да се грижат за тях, докато вие се отдавате на релакс и специализирани процедури.

Детски площадки за игра на открито

Откритата детска площадка е един от първите признаци, че децата ще бъдат добре дошли и ще бъдат добре обгрижени от екипа на хотела. Тази зона трябва да бъде оборудвана със разнообразни и безопасни съоръжения за игра – люлки, пързалки и конструкции за катерене, обезопасени според всички добри практики. 

Обикновено детската площадка се намира в близост до откритите зони за отдих и хранене, така че децата да се забавляват пред погледа на родителите си без да ги ангажират твърде далеч от останалата част от компанията. 

Безопасни детски или бебешки басейни

Друга съществена характеристика наличието на вътрешен и/или външен басейн за деца. Безопасният детски басейн е проектиран с плитки зони за игра и може да бъде чудесен начин за разхлаждане на малчуганите през горещите летни месеци. 

Ако хотелът предлага термална зона или басейн с минерална вода, уверете се, че температурата му е подходяща за деца. До определена възраст най-малките имат несъвършен механизъм за температурна саморегулация, поради което твърде топлата вода може да бъде опасна за тях. 

По какво ще разпознаете един СПА хотел, подходящ за деца?

Подходящо меню за хранене

Когато става въпрос за хранене, СПА хотелът, подходящ за настаняване на деца, задължително предлага здравословни и подходящи алтернативи в менюто си. Това включва не просто стандартните детски менюта за закуска и вечеря, а опции за сервиране на храна за деца със специфични хранителни изисквания, като например безглутенови или безмлечни варианти.

Независимо дали сте избрали all-inclusive хотел или хотел с а-ла-карт меню, можете да попитате какви са опциите за детето ви още преди да направите резервация. По този начин екипът ще иам възможност да се подготви и да ви посрещне по подобаващ начин спрямо изискванията ви. 

Пълно обезопасяване на стаята

Друга важна характеристика подходящия за деца СПА хотел е пълната безопасност вътре в самата стая. Хотелът трябва да разполага с подходящи мерки за сигурност, като например сигурни ключалки на прозорците и вратите, обезопасители на контактите и липса на рискови остри ръбове на мебелите. 

Особено важно е да упражнявате контрол върху децата си и в зоната на кухнята, когато в нея има функциониращи кухненски уреди. Винаги активирайте опцията за защита от деца на котлони и фурни и дръжте детето си под око, ако има достъп до остри кухненски прибори и принадлежности. 

Детски аксесоари на място в хотела

СПА хотелът, подходящ за децата, трябва да разполага с възможност за осигуряване на детски принадлежности на място. Това могат да са например детски креватчета, столчета за хранене, места за преобличане на бебета, еднократни пелени или дори бебешки колички на място в хотела. 

Тези съоръжения могат да помогнат да направите престоя си по-удобен и приятен, както и да ви предложат бързо решение в случай, че сте забравили нещо важно у дома. 

Допълнителни занимания и екстри за деца

Много СПА хотели предлагат допълнителни дейности и екстри за деца. Те могат да включват детски готварски курсове, търсене на съкровища, работилници за изкуства и занаяти.

В това число влизат и пълноценни семейни дейности, на които можете да се насладите заедно, като например велосипеди под наем, туристически маршрути или специални ескейп стаи в хотела

По какво ще разпознаете един СПА хотел, подходящ за деца?

СПА процедури и пакети за най-малките

Последно, но не и по значение – избраният СПА хотел за семейна почивка с детето трябва да предлага и специализирани изживявания за своите малки гости. Тези процедури могат да включват масажи, процедури за лице и маникюр, специално предназначени за деца. 

Те могат да бъдат чудесен начин да въведете малките си деца в света на СПА ритуалите, като същевременно им осигурите забавно и релаксиращо преживяване.

Перфектната СПА почивка с деца – възможна в Лъки Банско

Изборът на СПА хотел за почивка с деца изисква известно проучване и планиране. Когато разглеждате възможностите в избрания район е важно да търсите съоръжения, които отговарят на техните нужди, както и услуги, предназначени за доброто прекарване на цялото семейство.

Избирайки условия според очакванията и потребностите си, ще можете да гарантирате, че вашите деца ще се насладят на едно пълноценно преживяване, като същевременно осигурите на себе си така необходимата почивка и релаксация, която заслужавате.

Апартхотел Лъки Банско може да ви предложи всичко, изброено по-горе, както и много повече. При нас малките гости са добре дошли, като настаняването на деца е безплатно до навършване на 15,99 г. според типа стая. 

В безплатния престой на децата влизат закуска и използване на целия СПА център, а в нашия СПА и уелнес каталог ще откриете редица процедури, разработени специално за най-малките.

Защото пълноценната почивка носи щастие само тогава, когато е споделена с най-любимите ни същества – в правилните условия, на правилното място и по правилния начин.