Блог

Плаж в планината | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Всяка година се питате накъде да се отправите през лятната си ваканция? Обичате морето, обичате и планината и решението ви е много трудно, особено когато свободните ви дни са преброени, а вие искате да се възползвате максимално от летния си отпуск.

повече»
СПА релакс зона в Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

СПА туризмът в Банско е силно развит, има предистория и вече си е създал традиции. Пример за СПА в Банско с поддържане на водещите международни стандарти, е петзвездният Лъки Банско – апарт хотел СПА и релакс.

повече»
Пирин красив пейзаж | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Пирин планина – млад алпиец на 10 милиона години Пирин планина се намира в югозападната част на България и е в общ масив с Рила и Родопите. За разлика от Стара планина например, която се простира от запад на изток през цяла България, Пирин е малка, компактна.

повече»
Рафтинг и каяк в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Морски забавления в планината Звучи малко странно, но е факт – забавление, типично за морето, се вихри в планината. За втора година на Бъндеришка поляна в Пирин заработи огромната водна пързалка, която е част от летните атракции в Банско.

повече»
Конна езда в планината в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Покрай многото състезания по зимни спортове, които се провеждат в Банско – национални, европейски, световни – доста хора възприемат курорта повече като зимен. В Банско обаче летният туризъм също е силно развит, като се предлагат многобройни атракции за свежо лято в Банско.

повече»
Снимка на Банско през 80те години | Lucky Bansko SPA & Relax

Преди да се заговори за туризъм в Банско За стопански туризъм в Банско се заговаря едва през 80-те години на миналия век, въпреки идеалните природни условия в града. По-стара е идеята за развитие на Банско ски спортове.

повече»
Награда нов автомобил | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Стартът на зимен сезон Банско: Супершоу със зашеметяващи награди Официалното откриване на зимен сезон Банско е в средата на декември, като датата се колебае с няколко дни в зависимост от атмосферните условия.

повече»
Стара снимка на град Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Първите писмени сведения за Банско Богатата история на Банско е оставила многобройни сведения – исторически, архитектурни, художествени, духовни. Първото писмено свидетелство за Банско като обособено селище обаче е от 1576 година.

повече»
Музеен комплекс в Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Банско не е голям град, при това е компактен. Туристите обаче ги очакват толкова много забележителности в Банско, че един ден не стига, за да се обходят всички и да се научат интересните истории, които „разказват“.

повече»
1 2 3 4