Bazeni i SPA centar u hotelu Lucky Bansko SPA & Relax

СПА център

Най-добрият СПА хотел в Банско!

Ако търсите най-добрия СПА хотел в Банско, задължително посетете Лъки Банско СПА & релакс!

Телефон за информация: 0999 222 444
Имейл: spa@luckybansko.com

Това е не просто луксозен 5-звезден хотел, а център за здраве, в който можете да намерите разрешение на здравословен проблем, поддържаща здравословна терапия или процедури за удоволствие и снемане на стреса.
Новият и ултрамодерен СПА център функционира от декември 2016 г. и предлага над 28 функционалности и модерни съоръжения:

 • Единствените в Банско био басейни за деца и възрастни с температура на водата 30 градуса, които се поддържат без използване на токсичен хлор.
  • Водата в басейните на Лъки Банско се пречиства по иновативна технология чрез йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол.
  • Детският басейн е с дълбочина от 50 до 55 см.
  • Басейнът за възрастни е с варираща дълбочина от 140 до 160 см и допълнителни екстри: подводна музика и хидроджет.
  • Басейните отговарят на всички стандарти за безопасност, а за сигурността на ползвателите им се грижи сертифициран спасител.
 • Солен басейн – малък басейн в непосредствена близост до другите два, с температура на водата 30 градуса и с висока соленост, защото във водата се добавят соли от Мъртво море, които способстват регенерирането на кожата и я правят по-жизнена и еластична.
 • Солна стая (зона за релакс), изградена с тухли от хималайска сол.
  Това е единствената в Банско солна стая за халотерапия – магнетично място, изградено като зона за релакс към басейна, с нежна и успокояваща фонова музика.
  Меката златистокафява осветеност на стаята се дължи на стените, изградени с тухли от 100% природна хималайска сол.
  Сухите аерозоли, които се излъчват от солта в резултат на нагряването ѝ, имат силно антисептично действие.
  Вдишаните фини солни частици водят до абсорбиране на течностите /слузта/ от носа и синусите и тяхното извеждане от дихателната система.
  Доказано е, че халотерапията има лечебен ефект при респираторни и кожни заболявания и повлиява положително психичните разстройства.
  Освен това солните кристали неутрализират електромагнитния смог, който се натрупва от прекомерната употреба на мобилни телефони и компютри.
  50-минутна терапия в солна стая се равнява на 4-часова разходка в борова гора.
 • Джакузи, шокова вана, контрастен, приключенски и хидромасажен душ.
  Хидротерапията е много благоприятна за организма със своя лечебен и едновременно с това щадящ ефект за костната система и мускулите.
  Тя подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулатурата, дренира лимфата, успокоява ума и нервите, релаксира цялото тяло.
 • 2 финландски сауни (едната е билкова), 1 инфрачервена сауна и 2 парни бани.
  Освен приятни и отпускащи, тези терапии са и изключително здравословни.
  Сауната е за хора със здрави сърца, тъй като температурата достига 80 – 100 градуса, а въздухът е сух.

  • Финландската сауна повишава сърдечния ритъм (съизмеримо с ходенето пеш), стимулира кръвообращението и извежда токсините от тялото чрез изпотяване.
  • Парната баня е по-щадяща за организма, защото температурата в помещението достига максимум 55 градуса, а въздухът е влажен.
   Пречиства дихателните пътища чрез вдишване на въздух с впръскани ароматни масла, отваря порите, действа отпускащо на нервната система, извежда отровите от тялото, овлажнява кожата и ѝ придава еластичност.
  • Инфрачервената сауна се препоръчва за хора със сърдечни проблеми, артрит, екземи и хронична умора.
 • Хамам за индивидуални терапии.
  • Турската баня (хамам) започва със затопляне на тялото, следва изплакване с вода, изпотяване върху затоплено каменно легло, сапунисване и изтъркване с кесе (пилинг ръкавица), изплакване и почивка.
   При желание може да се комбинира с парната баня.
   Терапията има силен детоксикиращ, почистващ и общооздравяващ ефект за организма.
 • Ледена стая с минусова температура (до –18 градуса) и полепващи по тялото снежинки.
  Това е иновативно преживяване, което можете да намерите само в модерните СПА центрове.
  Ползва се след сауна, но за разлика от контрастните басейни и душове, охлаждащият ефект в ледената стая е много по-щадящ за организма.
  Причината: въздухът е сух и студът не се усеща.
  Има силен енергизиращ ефект върху тялото, като същевременно освежава и освобождава психиката.
  Не се препоръчва за хора със сърдечни проблеми.
 • Солариум за тен дори през зимата.
  Вертикалният солариум Ergoline е от най-висок клас и осигурява на кожата равномерен шоколадов тен дори през зимата.
  Апаратът е със сериозни защити и допуска до тялото само полезните алфа-лъчи, които предизвикват потъмняване на кожата.
 • Фиш масаж с Гара Руфа – сертифицирани рибки, използвани за масаж на краката.
  Това са необикновени топлолюбиви рибки, чиито лечебни свойства са познати от векове.
  Гара руфа са рибки от семейство шаранови.
  Използват се за лечение и профилактика на редица заболявания по кожата или просто за екзотично, ново и доставящо удоволствие преживяване.
  Рибките се хранят с епидермис – най-горния мъртъв слой на кожата, и никога с жива кожа.
  Докато процедурата трае рибките отделят ензим наречен Dithranol, използван доста в медицината за направа на  лосиони, кремове и други, възстановяващи и подмладяващи кожата, мазила.
  Те живеят при температура на водата до 35 градуса, а отглеждани в аквариум, достигат максимален размер 12 – 15 см.
  Хранят се с мъртва и болна тъкан, като по този начин извършват естествен пилинг и стимулират регенерацията на кожата.
  При допир с тялото гара руфа отделят ензим, който действа оздравяващо на кожата.
  Усещането по време на фиш масажа е приятно и успокояващо, като при галене с много леко пощипване, а крайният резултат – мека и нежна кожа.
 • Фитнес център.
  Уредите, използвани в нашия фитнес център, са с марката TechnoGym – световен лидер в производството на фитнес оборудване.
  Разполагаме с 2 бягащи пътеки и 1 кростренажор за кардиотренировка, 2 лежанки за гръбни и коремни преси и 1 за тренировка с дъмбели, шведска стена и едностранен кросоувър.
  Кардиотренировката подобрява здравето на сърцето, увеличава издръжливостта, ускорява метаболизма, намалява стреса и балансира хормоните.
  Лежанката за коремни преси е най-използваният уред за развиване на коремните мускули, които спомагат за изграждането на силен, устойчив, силово балансиран и функционален коремен пояс.
  Лежанката за гръбни преси има за цел да укрепи мускулите по цялата задната част на тялото и да възстанови баланса между коремната мускулатура и тази на гърба и кръста.
  Лежанката за тренировка с дъмбели позволява да тренирате всяка страна на тялото поотделно.
  Спомага за изгаряне на калориите и изграждане на мускули и увеличава издръжливостта.
  Шведската стена повишава чувството за баланс, сила и гъвкавост.
  Едностранният кросоувър (fitness crossover, или регулируема макара) се използва за разнообразяване на упражненията за трицепс, екстензия, бицепсово сгъване, аддукция/абдукция.
 • Терапевтична вана за хидротерапия от най-ново поколение, предлагаща 15 програми с комбинация от перлен, вихров и тангенторен подводен масаж.
  Ползвайки ваната, тялото Ви се разделя условно на четири зони, като за всяка от тях може да се прилага процедура от различен вид и интензитет, допълнена от цвето- (хромо) ефект.
  Перлената вана е изключителна нежна, успокоява сетивата и снема напрежението от цялото тяло.
  Чрез последователно включване на водни струи в четири зони вихровият масаж Ви носи чувство на лекота, а хидромасажът резорбира отоците и има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект.
  Тангенторният масаж е изключително ефикасен и щадящ ставите метод за „разбиване“ на целулит.
  Топлинното въздействие на водата под налягане, насочена от опитен терапевт към проблемните зони на тялото, ще въздейства в дълбочина върху натрупаните мастни депа и ще спомогне за разбиването на целулита и заглаждането на кожата, без натоварване на костната система.
 • Водно легло, комбинирано с парна баня и душ Виши.
  В СПА центъра на хотела можете да ползвате водно легло, което е с 6 функционалности: водно легло, хромотерапия в 6 цвята, индивидуална парна баня, душ Виши, апликации с микронизирани водорасли и за първи път в Банско – апликации с лечебна торфена кал от Кюстендил.
  Особено полезно е за хора със заболявания на опорно-двигателния апарат, но и за снемане на стреса, детоксикация или просто за удоволствие.
 • Матрично-ритъмна терапия (съкр. MaRhyThe™ от Matrix-Rhythm-Therapy) е иновативна терапия, чрез която се премахва напрежението и сковаността в ставите, мускулите, костите, както и болките в гърба и врата.
  Терапията спомага за подобряване на кръвообръщението и лимфообръщението, както и за изхвърлянето на отпадните продукти от метаболизма.
  В основата на матрично-ритъмната терапия е заложена концепцията, че при заболяване или травма в тялото, честотата на трептене, която е между 8-12Hz, се нарушава.
  Терминът „матрикс“ (Matrix) носи значението на извънклетъчна и вътреклетъчната течност, а честотата на трептене се нарича „ритъм“.
  Процедурите по време на терапията се извършват със специален апарат, чийто накрайник генерира механични трептения с честота 8-12Hz.
  Това трептене стимулира биологичните процеси на клетката и подпомага оздравителния процес.
  Терапията се прилага успешно при хронични заболявания и остри травми в мускулите, сухожилията, атроза, следоперативни отоци и др. болести.
 • Козметични терапии.
  В нашия СПА център ще получите професионална грижа за Вашето лице.
  Предлагаме Ви разнообразие от козметични терапии:

  • Intraseuticals – безиглена (неинвазивна) мезотерапия с антиоксидантно действие и видим резултат още след първата процедура.
   Представлява интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95% чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс.
   Технологията е изцяло нова и позволява третиране върху долния и горния клепач, както и плътно в околоочния контур.
   Терапията, покорила Холивуд, се ползва ежедневно от Мадона и Виктория Бекъм.
  • Thalgo – безспорен лидер в морската козметология с повече от 50 години опит в грижата за кожата.
  • Academie ежегодно създава нови продукти, богати на активни елементи, които отговарят на Вашите индивидуални потребности и Ви гарантират видими резултати.
   За максимален ефект можете да комбинирате всяка терапия от козметиката на Thalgo и Аcademie с линията апарати Overline на италианската фирма Technology.
   Аcademie е световно позната и утвърдена козметика от най-висок клас.
   На световните пазари е позната от 1926 г. и неизменно държи първите места по ефективност и иновативност в борбата с процесите на стареене на кожата.
   Подходяща е за различни типове кожа и решава ефективно проблеми като дехидратация, антистареене, подхранване, подмладяване.
   Ефективността се забелязва още след първата процедура.
   Продуктите са леки и приятни, без натрапчиви миризми и без парабени.
  • Ултразвуков пилинг на лице – премахва горния слой мъртви клетки и минимизира белезите на стареене: пигментните петна, бръчките и дехидратацията.
  • Радиочестотен лифтинг на лице – регенерира и стяга отпуснатата кожа, с бърз и видим ефект в различни проблемни зони.
   Радиочестотният лифтинг е безусловно космическата технология за регенерация на кожата и възстановяването на еластичността и, с лифтинг ефект, антистареене и изглаждане на бръчките.
   Стимулира производството на колаген и еластин в кожата, може да се прави веднъж седмично, а крайният ефект е впечатляващ още щом клиентката стане от козметичното легло и става още по-добър през следващите 48 часа.
   Прилага се върху една или няколко зони, обхващащи лице, шия, корем, ръце, вътрешната страна на бедрата и навсякъде другаде, където кожата е отпусната.
   Прави се бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване и подпухване, за около 40 минути.
   Радиочестотният лифтинг използва биполярната честота на тока, който навлиза дълбоко в кожата и буквално стопява остарелите, отпуснати и накъсани влакна, а това  предизвиква процес на регенерация на нови.
   В апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс се предлага радиочестотен лифтинг и мускулна стимулация за лице, зона овал, зона чело и очи, и за тяло.
 • Козметично студио.
  Предлагаме Ви маникюр и педикюр с продуктите на CND – иновативен продукт, който подобрява състоянието на нокътната повърхност и изглажда неравностите за перфектен вид на естествения нокът.
  Процедурите в студиото, от които можете да се възползвате, са: класически маникюр/педикюр, детски маникюр/педикюр, полиране на стъпала с електрическа пила, заздравител за нокти.
  Предлагаме също така маникюр и педикюр с шилак (технология, която комбинира удобството на лака с трайността на гела).
  Ако искате кожата на ръцете и краката Ви да бъде мека и гладка, можете да си направите парафиновата терапия, която стимулира кръвообращението.
  Съставките на парафина включват витамин, колаген и екстракти за избелване на кожата и изглаждане на бръчките.
 • Терапии за деца.
  В СПА центъра на хотела предлагаме лечебни и релаксиращи масажи и терапии за най-малките ни гости.
  При част от децата те са здравословна необходимост, а при други имат за цел да създадат полезни навици за грижа за тялото.

Работно време:

Пролет, лято, есен: 8:00 – 20:00 ч.

Зима: 8:00 – 21:00 ч.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс***** комбинира луксозна почивка с лечебен ефект.
Ако сте гост на хотела, ще можете да ползвате абсолютно безплатно басейните, солната стая, ледената стая, сауните и парните бани, приключенските душове, джакузито, фитнес центъра.

СПА процедурите са чудесно оръжие в борбата със стреса, на който всички сме подложени ежедневно.
Те помагат и за избистрянето на ума, успокояват сърцето, като едновременно с това отговарят и на вечната философия да подхранват кожата и я подмладяват.
Има такива процедури, които отстраняват мъртвите клетки, като по този начин ревитализират кожата и я изглаждат.
А с помощта на различни етерични масла като жасмин, папая и кокос, които хидратират, стимулират клетъчната обмяна на веществата и изглаждат неравностите, кожата става изключително нежна, мека, еластична и сияйна.
Може да се насладите на всичко това в най-добрият хотел в Банско, а именно Лъки Банско СПА & Релакс.
Професионалистите ни ще се погрижат за вас и ще ви пренесат в рая на душевната хармония и блаженство.
Не се колебайте, доверете ни се и с нетърпение ще очаквате следващата си почивка, за да се върнете при нас.

През пролетта, лятото и есента всички гости на хотела ползват 20% отстъпка от зимните цени за терапии и процедури (с изключение на аюрведичните терапии).

Хотелът е прекрасен избор за луксозна почивка и сигурна инвестиция във Вашето здраве!

СПА – ЦЕНИ И ПРОЦЕДУРИ

64 лв.
50 мин
КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ
72 лв.
50 мин
АРОМА МАСАЖ
72 лв.
50 мин
ДЪЛБОКОТЪКАНЕН МАСАЖ
88 лв.
75 мин
МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ
64 лв.
50 мин

АЮРВЕДИЧЕН МАСАЖ

120 лв.
60 мин

АБАНГЯМА НА 4 РЪЦЕ

100 лв.
60 мин

АБАНГЯМА НА 2 РЪЦЕ

120 лв.
50 мин

ПАУДЕР МАСАЖ НА 4 РЪЦЕ

100 лв.
50 мин

ПАУДЕР МАСАЖ НА 2 РЪЦЕ

36 лв.
25 мин

ЛИЦЕ И СКАЛП

36 лв.
25 мин

МАСАЖНА ЯКА – ВРАТ И РАМЕНЕ

40 лв.
30 мин

МАСАЖ НА ГРЪБ И КРАКА

36 лв.
25 мин

МАСАЖ НА ГРЪБ

36 лв.
25 мин

РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ

88 лв.
80 мин

ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

комбинация от ориенталски пилинг Кесе, класически масаж и маска за лице

88 лв.
80 мин

АНТИСТРЕС

комбинация от перлено-вихров масаж, класически масаж и маска за лице

40 лв.
25 мин

ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ КЕСЕ

48 лв.
25 мин

ПИЛИНГ НА ТЯЛО С МЕД И КАФЕ

128 лв.
90 мин

ОРИЕНТАЛСКА ПРИКАЗКА

76 лв.
55 мин

ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ С ПЕНЕН МАСАЖ

36 лв.
30 мин

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ТЯЛО (една зона по избор)

Пакет от 5 процедури: 144 лв.

44 лв.
40 мин

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Пакет от 5 процедури: 160 лв.

36 лв.
30 мин

ПИЛИНГ НА ТЯЛО

112 лв.
90 мин

СПЕЦИАЛНА РЕЛАКСИРАЩА СПА ТЕРАПИЯ INDOCEANE

96 лв.
90 мин

РЕЛАКСИРАЩ СПА РИТУАЛ ПОЛИНЕЗИЯ

24 лв.
20 мин

ИНТЕНЗИВЕН РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ

28 лв.
25 мин

ИНТЕНЗИВЕН ЛИМФЕН МАСАЖ

28 лв.
25 мин

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

76 лв.
55 мин

ОБВИВАНЕ С МИКРОНИЗИРАНИ ВОДОРАСЛИ

76 лв.
55 мин

ОБВИВАНЕ С КАЛ ОТ МЪРТВО МОРЕ И ЕКСФОЛИАЦИЯ С МОРСКИ СОЛИ

76 лв.
55 мин
95 лв.
85 мин

ТЕРАПИЯ ЦЯЛО ТЯЛО

Комплекс от описаните по-долу състояния

40 лв.
25 мин

ТЕРАПИЯ ЛИЦЕ И ШИЯ

синузит, мигрена, стрес, бръчки, увреда на лицевия нерв, спазми и болки в лицевите мускули

50 лв.
30 мин

ТЕРАПИЯ ГРЪБ

дископатия, гръбначни изкривявания, остеопороза, радикулит, шипове, плексит, болки в гърба и кръста, паркинсон

40 лв.
25 мин

ТЕРАПИЯ РЪЦЕ

отоци, лимфен застой, счупвания, плексити, ревматоиден артрит, артроза, артрит, мускулни и ставни болки, белези, сраствания

50 лв.
30 мин

ТЕРАПИЯ КРАКА

парализи, целулит, невралгии, мускулни схващания /крампи/, след счупвания, лимфен застой, спортни травми, оттоци, разширени вени

40 лв.
25 мин

ТЕРАПИЯ МАСАЖНА ЯКА

безсъние, високо кръвно налягане, плексити и неврити, ниско кръвно налягане, счупвания и травми, скованост – ригидност в шиините мускули, ошипяване, бурсити

70 лв.
50 мин

АНТИЦЕЛУЛИТНА ТЕРАПИЯ

Свали PDF брошурa

56 лв.
50 мин

ХРОНО-ДЕТОКС

80 лв.
55 мин

ПРОГРАМА КОЛАГЕН

104 лв.
75 мин

ПРОГРАМА СИЛИЦИЙ

40 лв.
30 мин

ТЕРАПИЯ НА ОКОЛООЧЕН КОНТУР ПРОТИВ БРЪЧКИ

72 лв.
55 мин

БАЗОВА ТЕРАПИЯ С МАНУАЛНО ПОЧИСТВАНЕ

72 лв.
55 мин

ПРОГРАМА ХИАЛУРОН

72 лв.
55 мин

ТЕРАПИЯ ПРОТИВ БРЪЧКИ

72 лв.
55 мин

ТЕРАПИЯ ЗА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДХРАНВАНЕ

72 лв.
55 мин

ТЕРАПИЯ ЗА МЪЖЕ

76 лв.
55 мин

ПРОГРАМА ХИДРАТАЦИЯ + РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ

180 лв.
55 мин

REJUVENATE

ПРОЦЕДУРА ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ И ПОДМЛАДЯВАНЕ

190 лв.
55 мин

OPULENCE

ИЗБЕЛВАЩА ТЕРАПИЯ

180 лв.
55 мин

ATOXELENE

УНИКАЛНА ЛИФТИНГ ТЕРАПИЯ

180 лв.
55 мин

ВИТАМИН А + БУСТЕР

РЕГЕНЕРИРАЩА ТЕРАПИЯ

180 лв.
55 мин

ВИТАМИН С + БУСТЕР

ЗАЩИТАВАЩА КОЖАТА ТЕРАПИЯ

180 лв.
55 мин

КОЛАГЕН + БУСТЕР

ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ

180 лв.
55 мин

АНТИОКСИДАНТ + БУСТЕР

БАЛАНСИРАЩА ТЕРАПИЯ

470 лв.
3 процедури

АНГЕЛСКО ЛИЦЕ

495 лв.
3 процедури

ЧИСТА КРАСОТА

595 лв.
4 процедури

НОВ ЖИВОТ

745 лв.
5 процедури

ФЕНИКС

28 лв.
20 мин

УЛТРАЗВУКОВ ПИЛИНГ НА ЛИЦЕ

36 лв.
25 мин

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ

32 лв.
30 мин

МОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

28 лв.
25 мин

СЛАДЪК СЪН

18 лв.
15 мин

КРАТКА ВАКАНЦИЯ – МАСАЖ НА ГРЪБ

64 лв.
50 мин

МАЛКАТА ПРИНЦЕСА

комбинация от детски масаж, маникюр и педикюр

20 лв.
20 мин
ФИШ СПА
20 лв.
40 мин
ДЕТЕНЗОР ТЕРАПИЯ
10 лв.
4 мин
СОЛАРИУМ
80 лв.
40 мин

ХИДРОКОЛОНТЕРАПИЯ

Пакет от 2 процедури: 136 лв.

Пакет от 3 процедури: 176 лв.

Свали PDF брошура

АКВАКОМПЛЕКС ЛЕОНАРДО С ВЪНШЕН БАСЕЙН

Аквакомплекс Леонардо предлага два външни басейна, единият от които е с водна пързалка и е подходящ за деца на възраст до 5,99 години.

Водата се подгрява постоянно; осигурен е и спасител.

Намира се в гр. Банско, в непосредствена близост до апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Аквакомплексът е неделима част от италианския ресторант Леонардо.

На Ваше разположение са удобни шезлонги от тиково дърво, масичка, както и луксозни шатри.

Озвучаването на комплекса е професионално, като музиката се чува дори под водата.

Тук можете да си поръчате вкусни коктейли, изстудено вино и храна, подходяща за хапване на шезлонга.

Аквакомплексът е на разположение на гостите всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. през месеците от юни до септември.

В делничните дни след 16:00 ч. ползвате 50% отстъпка.


Повече за аквакомплекс ЛЕОНАРДО