5 често допускани грешки при избор на хотел за зимна почивка

Няма нищо по-хубаво от една зимна почивка в планината. Свеж планински въздух, спускания по белите ски писти, тихи, спокойни вечери край камината… Всичко това е прекрасно, стига да е разумно планирано и добре осъществено. 

Ето защо, за да изкарате една наистина страхотна почивка в Банско или в някой от другите ни зимни курорти, трябва да се подготвите добре. Преди всичко, това включва настаняване в хотел, който да отговаря на целите, нуждите, изискванията и стандартите ви.

Ваканционен комплекс в полите на Пирин, луксозен СПА хотел в близост до ски пистите или семеен хотел, разположен на метри от центъра на Банско? Детайлите имат значение, а перфектната почивка в зимната планина не търпи нито грешки, нито компромиси.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

5 често допускани от туристите грешки при избора на хотел за зимна почивка

По-долу разказваме за най-често допусканите грешки при избора на хотел, помещение за настаняване, СПА и ски екстри по време на сезон в зимната планина. 

Не избирате внимателно хотела и времето, в което да го посетите

Една от най-често допусканите грешки при избора на хотел за зимна ваканция е недостатъчната информация, която туристите имат преди да направят своята резервация в хотела. 

За да не допускате и вие същата грешка (която може да провали ваканцията ви), не бързайте да резервирате, преди да сте направили малко по-задълбочено проучване. Влезте на сайта на хотела и се запознайте с ценовата му политика и с местоположението му.

Разгледайте стаите и апартаментите, с които разполага, вижте как стои въпроса с изхранването и дали осигурява на своите гости директен трансфер до ски пистите. Обърнете специално внимание дали можете да анулирате почивката или резервацията е с невъзстановими суми.

Що се отнася до избора на време за зимна ваканция, най-често допусканата грешка е да се резервира хотел в Банско по време на големи празници или ваканции на децата. Точно тогава, към популярните курорти в близост до ски дестинации се отправят хиляди туристи, които препълват хотелите и пистите, а цените на почивките скачат. 

За да сте спокойни, че ще изкарате една наистина добра ски ваканция на изгодни цени, най-добре е да изчакате празниците и почивните дни да приключат и тогава да направите резервация. Добър вариант са например месеците януари и февруари или в края на ски сезона.

Не питате за оферти с намаление или допълнителни отстъпки

Почти всички хотели в зимните курорти предлагат както стандартни резервации, така и специални зимни пакети, в които са включени различни бонуси. Доста често, при покупка на определен брой нощувки, се предлагат отстъпка в цената на пакета, безплатни закуски, безплатни закуски и вечери и много други. 

Някой от хотелите, като Лъки Банско например, предлагат почивка с настаняване на деца до 15,99 години напълно безплатно. Нашите гости могат да се възползват от директен трансфер до ски пистите, транспорт от и до града и много друг.

Има хотели, които предлагат отстъпки от наема на стаи за хора от третата възраст, за военни, учащи и т. н.  

Затова е добре, преди да направите резервацията на хотела, да разгледате внимателно какво включва пакета и да изберете офертата, която е най-изгодна за вас.

Не резервирате предварително ски оборудване или ски училище

Много неприятно е да резервирате ски ваканция и когато отидете на място в хотела, да се окаже, че няма от къде да наемете веднага ски екипировка и оборудване или трябва да чакате, за да се запишете на ски училище.

Ако не искате да се разочаровате, когато избирате хотел, се информирайте дали има ски гардероб и резервирайте предварително оборудването, което ви е нужно. 

Поинтересувайте се дали хотелът разполага с желаните ски аксесоари и дали те пасват на възрастта на членовете на вашето семейство. След това внимателно подберете нужните принадлежности и ги запазете за деня, в който ще пристигнете на територията на хотела.

Така в момента, в който се настаните, вашето ски оборудване или вашият ски учител ще ви очакват, за да започнете зимното си приключение.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

Не проучвате останалите атракции

Това е често срещана грешка, която запалените скиори допускат, когато избират хотел за зимната си почивка. Наистина, идеята на ски ваканцията е да се карат ски колкото се може повече дни. Хотелът и пистите са важни, но не са единствената опция да си изкарате добре. 

Понякога, човек има нужда от почивка или да прави поне един ден нещо различно от това да се спуска по ски пистите. А понякога и не всички членове на семейството са скиори и за тях да стоят в хотелските стаи, докато вие се забавлявате, не е никак приятно.

За да сте сигурни, че почивката ви ще е наистина страхотна, преди да резервирате хотел в избрания курорт, се информирайте дали може да ви предложи някакви допълнителни забавления и активности. 

Това може например да е :

    • фитнес зала 
  • организирани еднодневни разходки до забележителности 
  • разходки с моторни шейни или друго забавление, което ще достави удоволствие и на вас и на семейството ви

Проучете внимателно и курорта, в който се намира хотела и вижте какви забележителности можете да разгледате, ако решите да си отпочинете един ден от ските.

Разумният избор за хотели предполага да познавате не само локацията на хотела, но и възможностите на целия околен район.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

Не обръщате внимание дали хотелът е от семеен тип или не

Ако сте двойка без деца или почивате с приятели, дали хотелът е семеен тип или не, едва ли има някакво значение. Но ако сте семейство с деца, това, че не сте се информирали предварително дали хотелът предлага дневни грижи за малките посетители може да се окаже доста голям проблем. 

Защото, да си признаем, малките палавници бързо губят интерес към заниманията, в които участват заедно с родителите си и търсят игри и забавления с връстниците си. Ако хотелът не разполага с достатъчно занимателни активности за малките, ски ваканцията ви може да се превърне в малък АД.

Затова, преди да резервирате хотел, се информирайте дали хотелът разполага с достатъчно забавления за децата като зали за игри, компютърни зали или друго

Потърсете и информация дали хотелът е разположен в тих и безопасен район и дали разполага с квалифициран персонал като аниматори и детегледачки, на които можете спокойно да поверите малките палавници поне за няколко часа на ден.