Посочете информация за престоя

Пристигане
,
Напускане
,
Възрастни
16+ годишни
Деца
0-15 годишни

2 нощувки

2 нощувки

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

Няма нищо по-хубаво от една зимна почивка в планината. Свеж планински въздух, спускания по белите ски писти, тихи, спокойни вечери край камината, всичко това е прекрасно.

Но за да изкарате една наистина страхотна почивка в Банско или в някой от другите ни зимни курорти трябва да се подготвите добре, за да не допуснете грешки при избора на хотел.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

5 често допускани от туристите грешки, които правят, когато избират хотел за своята зимна почивка

Не избирате внимателно хотела и времето, в което да го посетите

Една от най-често допусканите грешки при избора на хотел за зимна ваканция е недостатъчната информация, която туристите имат преди да направят своята резервация. 

За да не допускате и вие същата грешка (която може да провали ваканцията ви), не бързайте да резервирате, преди да сте направили малко по-задълбочено проучване. Влезте на сайта на хотела и се запознайте с ценовата му политика и с местоположението му.

Разгледайте стаите или апартаментите, с които разполага, вижте как стои въпроса с изхранването и дали осигурява директен трансфер до ски пистите. Обърнете специално внимание, дали можете да анулирате почивката или резервацията е с невъзстановими суми.

Що се отнася до избора на време за зимна ваканция, най-често допусканата грешка е да се резервира хотел в Банско по време на големи празници или ваканции на децата. Точно тогава към популярните курорти се отправят хиляди туристи, които препълват хотелите и пистите, а цените на почивките скачат. 

За да сте спокойни, че ще изкарате една наистина добра ски ваканция на изгодни цени, най-добре е да изчакате празниците и почивните дни да приключат и тогава да направите резервация. Добър вариант са например месеците януари и февруари или в края на ски сезона.

Не питате за оферти с намаление или допълнителни отстъпки

Почти всички хотели в зимните курорти предлагат както стандартни резервации, така и специални зимни пакети, в които са включени различни бонуси. Доста често при покупка на определен брой нощувки предлагат отстъпка в цената на пакета, безплатни закуски или безплатни закуски и вечери и много други. 

Някой от хотелите като Лъки Банско например предлагат настаняване на деца до 15,99 години напълно безплатно, директен трансфер до ски пистите, транспорт от и до града и много други. Има хотели, които предлагат отстъпки за хора от третата възраст, за военни, учащи и т. н., и т. н.  Затова е добре, преди да направите резервацията на хотела да разгледате внимателно какво включва пакета и да изберете офертата, която е най-изгодна за вас.

Не резервирате предварително ски оборудване или ски училище

Много неприятно е, да резервирате ски ваканция и когато отидете на място в хотела да се окаже, че няма от къде да наемете веднага ски екипировка и оборудване или трябва да чакате, за да се запишете на ски училище.  Ако не искате да се разочаровате, когато избирате хотел се информирайте дали има ски гардероб и резервирайте предварително оборудването, което ви е нужно. Така в момента, в който се настаните вашето ски оборудване или вашият ски учител ще ви очакват, за да започнете зимното си приключение.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

Не проучвате останалите атракции

Това е често срещана грешка, която запалените скиори допускат, когато избират хотел за зимната си почивка. Наистина, идеята на ски ваканцията е да се карат ски колкото се може повече дни. 

Понякога обаче човек има нужда от почивка или да прави поне един ден нещо различно от това да се спуска по ски пистите. А понякога и не всички членове на семейството са скиори и за тях да стоят в хотелските стаи, докато вие се забавлявате не е никак приятно.

За да сте сигурни, че почивката ви ще е наистина страхотна, преди да резервирате хотел в избрания курорт се информирайте дали може да ви предложи някакви допълнителни забавления и активности. Това може например да е СПА център, фитнес зала, ескейп стаи, организирани еднодневни разходки до забележителности, разходки с моторни шейни или друго забавление, което ще достави удоволствие и на вас и на семейството ви.

Проучете внимателно и курорта, в който се намира хотела и вижте какви забележителности можете да разгледате, ако решите да си отпочинете един ден от ските.

5 грешки, когато избирате хотел за зимна почивка

Не обръщате внимание дали хотелът е от семеен тип или не

Ако сте двойка без деца или почивате с приятели, дали хотелът е семеен тип или не едва ли има някакво значение. Но ако сте семейство с деца, това, че не сте се информирали предварително дали хотелът предлага дневни грижи за малките посетители може да се окаже доста голям проблем. 

Защото, да си признаем, малките палавници бързо губят интерес към заниманията, в които участват заедно с родителите си и търсят игри и забавления с връстниците си. Ако хотелът не предлага достатъчно занимателни активности за малките, ски ваканцията ви може да се превърне в малък АД.

Затова, преди да резервирате хотел се информирайте дали разполага с достатъчно забавления за децата като зали за игри, компютърни зали или друго. Потърсете и информация дали разполага с квалифициран персонал като аниматори и детегледачки, на които можете спокойно да поверите малките палавници поне за няколко часа на ден.