Посочете информация за престоя

Пристигане
,
Напускане
,
Възрастни
16+ годишни
Деца
0-15 годишни

2 нощувки

2 нощувки

Заведения за хранене в Белица

Ако сте гости на Белица или минавате през града, отделете си време, за да опитате от местната кухня. Уверяваме ви, ще останете очаровани както от интересните (и доста странни) наименования на гозбите, които се приготвят в този край,  така и силно впечатлени от уникалните им вкусове и аромати.

Заведения за хранене в Белица или къде какво можете да похапнете

Механа “Белица”

Разположена на едно от най-комуникативните места в града (в близост до автогарата), механата разполага с 58 места. Обстановката, която ще ви посрещне в заведението е битова и ще ви пренесе назад във времето. 

Интериорът на механата е издържан в типичен за региона стил. Каменните стени, елементите от масивно дърво, бумтящата камина се съчетават перфектно с удобните дървени маси, покрити с етно покривки и пейките, наредените от двете им страни.

Това, което най-силно ще ви впечатли обаче са традиционните гозби, които се предлагат тук. Механата предлага както автентични ястия, характерни за този край като:

 • поленик
 • шупла
 • бракадань
 • чеверме
 • така и популярни ястия от националната и европейските кухни.

Цените са повече от приемливи, а вкусът на ястията – превъзходен.

Рибарник “Рила фиш”

Рибарникът на Пешо, както е по-известно това заведение за хранене е едно от най-популярните заведения и сред местните, и сред гостите на градчето. Намира се на около 600 метра извън Белица, в посока Семково и Парка на танцуващите мечки.

Заведението разполага с ресторант със 100 места. Има и два собствени басейна с площ от четири декара, в които развържа риба. Към заведениято има още детска площадка, малък животински кът, място за къмпингуване и руска баня (единствената подобна баня в региона).

Местни и туристи обичат да посещават това заведение, тъй като могат сами да уловят рибата, която после готвачите от ресторанта да им приготвят.  

Ако се намирате в близост до градчето или сте гости на Банско, съветваме ви да го посетите. Мястото, на което е разположен рибарника е изключително красиво, менюто – разнообразно, а цените са прилични.

Ресторант – барбекю “При парк за мечки”

Заведението за хранене се намира на около 10 км от Белица, в местността Андрианов чарк и както сами се досещате в непосредствена близост от една от големите атракции на Белица – Парка за танцуващи мечки.

Ресторантът разполага с 50 места на открито, а обстановката, която ще ви посрещне е изцяло битова и в традициите на региона. Заведението е много посещавано от местни и гости на града, тъй като предлага невероятно вкусни домашно приготвени ястия по стари беличански рецепти. 

Тук можете да опитате:

 • беличански боб в гърне
 • “меча лапа”
 • домашни пържени картофки
 • наденички
 • карначета и пържоли приготвени на жар
 • традиционни месни деликатеси
 • цедено овче мляко с домашно сладко
 • домашен сладолед с орехи и зелени смокини и много други. 

Ако обичате рибка, заведението разполага с малък воден басейн, в който се отглежда пъстърва, която можете сами да уловите и която майсторите- готвачи да ви я приготвят. Всички ястия, които можете да опитате тук се приготвят с продукти, произведени в района на Белица, което прави вкуса им неустоим.