Най-вълнуващите развлечения в Банско и региона

Банско е един от най-известните планински курорти в България и модерните условия за зимни спортове далеч не са единствената причина.

Градчето в полите на Пирин е перфектно за почивка през всички сезони на годината. В Банско ви чака разнообразие от автентични културно-исторически забележителности, в Пирин ви чакат спиращи дъха природни гледки, а в района на апартхотел “Лъки Банско” ще имате избор между десетки опции за организирано забавление и развлечения за цялото семейство.

Как да прекарате свободното си време в гр. Банско?

Апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс осигурява интересни и разнообразни възможности за Вашето свободно време. Запознайте се предварително със забавленията, които Ви предлага един от най-добрите в Банско хотели, както и с нашите пакетни оферти.

Сигурни сме, че всеки наш гост ще намери нещо по свой вкус!

Ескейп стаи

Лъки Банско СПА & Релакс очарова своите гости освен с перфектно обслужване и комфортна обстановка, а и с редица забаления, на които можете да се насладите по време на Вашия престой. 

Така например, една от големите атракции на хотела са двете Ескейп стаи – стая Египет и стая Хакер – които са на разположение през зимния сезон, в месеците между януари и март.

Табела Ескейп Банско | Lucky Bansko SPA & Relax

Наричани още “стаи със загадки” или “пъзел стаи”, те улавят много добре желанието ни за социални приключения, докато стимулират интелекта и вдигат адреналина. Неслучайно те са предпочитани като атрактивен избор на развлечения в Банско от различни фирми, които желаят да организират своя тийм билдинг там.

Индивидуален и групов спорт

В Банско има множество клубове, организации и центрове, предлагащи професионално организиране на спортни дейности. Организирани групи за планински туризъм, различни видове спорт, включително и екстремни изживявания – всичко, което си пожелаете е на ваше разположение. Неслучайно нашите гости винаги се връщат отново, за да прекарат ваканцията си в апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Голф

Можете да тренирате ударите си на голф игрището или да се запишете на уроци по голф. Екипът на “Лъки Банско” ще Ви съдейства с организиран транспорт и преференциални условия за някои от най-добрите голф игрища в региона. 

Колоездене

Гион В “Лъки Банско” ви очакват велосипеди под наем, които можете да използвате, за да обиколите някои от най-живописните пирински вело маршрути. При предварителна заявка, можете да използвате услугите на професионален водач или да получите съвети за най-интересните трасета от Банско до различни местни забележителности.

Конна езда

Базите за конна езда са подходящо занимание за цялото семейство, независимо от наличието или неналичието на предишен опит. Според желанията ви, можете да се включите в контролирани уроци по езда в базата или да участвате в свободно планинско яздене по пиринските пътеки. 

Пейнтбол

Когато искате да комбинирате адреналин с перфектна безопасност, можете да се насочите към пейнтбол игрищата в Банско. Пейнтболът е често предпочитана алтернатива за семейно забавление, тиймбилдинг активност или просто начин за изпускане на парата след дълъг работен ден в хоум офиса в Банско. 

АТВ и екстремен спорт

Не на последно място, Банско предлага множество алтернативи за екстремни спортове. АТВ турове, рафтинг, скално катерене или спускане по трудните зимни писти – достатъчно е да изберете своя вид тръпка, да я споделите с нас, и да ни оставите да организираме вашето изживяване бързо и професионално.

Кулинарен и винен туризъм

Предполагаме, че няма човек, който да откаже дегустацията на прекрасни вина в приятна обстановка. Затова сме осигурили възможности за кулинарен и винен туризъм – както в модерните италиански и алпийски ресторанти в “Лъки Банско”, така и в някои от автентичните бански механи в градчето. 

Планински преходи

Апартхотел “Лъки Банско” предлага на своите гости включване в безплатни планински преходи в Пирин. Маршрутите са с различна трудност и продължителност, а участниците са водени от професионален водач, който се грижи за безопасността и приятното прекарване на групата.

Културни и архитектурни забележителности

Във и около Банско има толкова много културни забележителности, че всеки, който обича разходките и старините, ще остане очарован. Центърът на града предлага достъп до много автентични бански къщи-музеи, храмове и изложбени галерии, а сред природните и културни забележителности около Банско има старинни градове, живописни водопади, кристални езера, манастири и църкви. 

Ежегодни фестивали

Банско е притегателен център както за българи, така и за чужденци със своите културни, музикални международни фестивали, които се организират целогодишно. Сред тях се открояват Джаз фестивал, оперен фестивал, балетен фестивал, фестивал на Балканската музика.

Важно място в културната програма на гр. Банско заема и кукерският фестивал, на който можете да се докоснете до една необикновена атракция под формата на причудливи обредни облекла. Кукерският фестивал се открива всяка година на 1 януари и е кулминацията на Коледните и Новогодишните тържества в града.

Друга важна туристическа забележителност в гр. Банско е и детската водна пързалка през лятото. Която е истинска атракция за малки и големи. Освен това, тя е и най-дългата водна пързалка в целия Балкански полуостров.

Пакетни оферти с допълнителни дейности в “Лъки Банско”

Препоръчваме ви да разгледате нашите пакетни оферти  за зимните и летни ваканции, за да си осигурите максимален комфорт и прекрасни преживявания на изгодна цена.

Разбира се, не сме забравили нашите най-малки гости – за тях също има безброй забавления, подходящи за възрастта им. Искаме да сме сигурни, че цялото ви семейство ще се радва на почивката при нас.

Направете резервация за един от най-добрите в Банско хотели сега. Очакваме ви!

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Снимка на прекарано свободното време