Пречистване на водата с UV лъчи

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс е непрекъснато развиващ се иновативен хотел.

Нашият туристически продукт е насочен към удовлетворяване на нуждите и желанията на клиента с фокус върху безвредния и здравословен начин на почивка.

Био басейните в новия ни СПА център – за възрастни, детски и солен – са единствените в Банско, чиято дезинфекция се извършва по модерна и напълно безвредна технология.

За целта се използват UV стерилизиращи лампи за микробиологично пречистване на водата, част от системата Hidrolife за солна електролиза, които намаляват нуждата от третиране с химикали до 100%.

UV стерилизацията e един от новите и модерни начини за дезинфекция на плувни басейни и питейни води, приложим както за битови, така и за промишлени инсталации.

Дезинфекцията с ултравиолетови стерилизиращи лампи се е наложила като лесен и ефективен метод за унищожаване на микробиологични замърсявания, при който бързо и гарантирано се унищожават всякакви бактерии, спори или вируси във водата.

За целта се използват специални генератори, излъчващи светлина с точно определена дължина на вълната – 254 нанометъра.

Според проведени изследвания в спектъра 250 – 270 нанометра ултравиолетовите лъчи имат най-силно въздействие върху практически всички микроорганизми, като същевременно не променят химичния състав на водата, не водят до образуване на вредни съединения, не добавят цвят, мирис, вкус или аромат.

Предимства на UV дезинфекцията:

  • бърз и надежден резултат без използване на химикали;
  • ефективност независимо от pH на водата;
  • без вредни странични продукти;
  • без промяна на вкуса и мириса на водата.

Пречистена вода | Lucky Bansko