Почивка в Банско след новогодишните празници

Обичате да почивате през зимата в планината и всяка година търсите нова и изгодна дестинация. Обмисляли сте и почивка в Банско, но тъй като е най-популярния ни ски курорт мислите, че цените за почивките точно през зимата са прекалено скъпи и не са изгодни за вас. И грешите. Защото тъкмо през най-хубавите зимни месеци почивките в курорта са най-изгодни.

Почивка в Банско след новогодишните празници

Защо да почивате в Банско след новогодишните празници?

През първите месеци от новата година туристите в курорта значително намаляват, тъй като се връщат на работа след многото дни празници.  За да привлекат гости през януари и февруари, всички хотели в Банско (а и не само там) предлагат изключително примамливи и изгодни пакети за почивка, от които можете да се възползвате. 

Казано по друг начин, ще имате своята зимна почивка в любимия си курорт на много по-изгодни цени. Просто трябва да следите офертите и пакетите за почивки в Банско след новогодишните празници и да изберете оферта, която е най-изгодна за вас и вашето семейство.

Как можете да се забавлявате през януари и февруари в Банско?

Да карате или да се научите да карате ски

Банско има един от най-дългите ски сезони, който започва в средата на декември и приключва в края на април. Ако сте запалени скиори, януари и февруари са най-добрите месеци за забавление по белите писти. 

През тези месеци вече има достатъчно натрупан естествен сняг, пистите работят денонощно и можете да изкарате цял ден на пистата, ако желаете. Ако пък искате да се научите да карате ски, на ваше разположение са над 10 ски училища, в които можете да направите първите си опити на ските. 
Почивка в Банско след новогодишните празници

Да разглеждате забележителности 

Банско не е само популярен ски курорт. Той е град с вековна история, който има какво да покаже на своите гости. Сами или със семейството си, ще ви е интересно да посетите Бенината къща, къщата на Никола Вапцаров, църквата Света Троица, Веляновата къща, паметника на Паисий Хилендарски и много други. А можете да отскочите и до близките градове Разлог и Добринище или да си направите еднодневна екскурзия до селата Лещен, Ковачевица, Баня и Огняново

Да релаксирате в СПА центровете

Почти всички луксозни хотели като Лъки Банско разполагат със собствени СПА центрове, които можете да използвате цялото семейство напълно безплатно, докато сте гости на избрания хотел. СПА зоните разполагат с топли басейни, сауни, хидромасажни вани, солни стаи, парни и билкови бани, които можете да изпробвате, след като се върнете от разходката или ски пистите. А ако искате да се погрижите за себе си още повече, в СПА центровете предлагат и масажни терапии, ароматерапия и разкрасителни процедури, които ще детоксикират тялото ви и ще премахнат натрупания стрес.

Да опитате автентична банска кухня

В Банско работят много заведения, в които се предлага автентична банска кухня. Ястията се приготвят по стари рецепти и по начин, по който банскалии са ги приготвяли векове наред. Една или две семейни вечери в някоя от прочутите бански кръчми ще допадне изключително много на цялото ви семейство. 

Непременно опитайте банската капама, чомлека, Катино мезе и боба със сланина.  Разбира се, всичко това придружено с домашно червено вино и мезе от бански старец.

Да се забавлявате в някоя ескейп стая

Семейството ви ще е много доволно, ако всички заедно се включите в разгадаването на някоя загадка в ескейп стаите, с които разполага хотел Лъки Банско. Просто трябва да изберете стая и забавлението може да започне.  А ако децата ви са достатъчно големи и искат да се справят сами, дайте им свобода, а вие се забавлявайте в някоя от залите за игри, около басейна или седнете в лоби бара на по питие.

Да се разхождате спокойно, а красивите гледки да са навсякъде около вас

Банско е красиво през цялата година, но определено зимата е неговият сезон. Тогава градчето прилича на приказка. Върховете са покрити със сняг, малките улички са притихнали, а комините на къщите пушат. А вие се разхождате бавно и се наслаждавате на цялата тази идилична картинка и ви се иска никога да не си тръгвате оттам.

Да посетите ледена пързалка 

Ако в големия град все не ви остава  време, което да прекарате с цялото семейство, в Банско можете да се забавлявате всички заедно на ледената пързалка. Ще я откриете разположена на централната улица на града. Качете се на кънките и покажете на малките как могат да се забавляват и възрастните.

Да се разходите с моторни шейни

Обичате ли приключенията, можете да си организирате семейна разходка с моторни шейни по някой от многото маршрути в планината. Преживяването е уникално и ще допадне на всички. Шейните можете да наемете от Бъндеришка поляна и да се забавлявате истински по някое от 14 – километровите снежни трасета.

Почивка в Банско след новогодишните празници

Почивката в Банско след новогодишните празници е едно от най-добрите решения, които можете да вземете. Ще сте в курорта през най-добрите месеци за ски, ще се забавлявате с цялото семейство, ще видите много забележителности и ще релаксирате. И всичко това на много прилични цени.