Изграждането на втори лифт в Банско ще позиционира България сред лидерите в зимните спортове

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс подкрепя строителството на втори лифт в Банско. Тази инвестиция не само ще даде възможност на повече хора да влязат в хармонична връзка с природните красоти на Национален парк „Пирин“, но и ще затвърди позицията на страната ни на водеща дестинация в областта на зимните спортове. 

Строителството на втори лифт в Банско получи подкрепата и на престижни международни организации, като Международната федерация по ски (ФИС). В писмо до българското правителство нейните ръководители – президентът Джан-Франко Каспер и генералният секретар Сара Луис, категорично заявиха своята подкрепа. Според тях грижата за опазването на природните богатства на страната ни е дълбоко свързана с развитието на зимните спортове, които от своя страна дават невероятна възможност на хората да бъдат в близък контакт с природата. От международната ски федерация подчертават, че опитът на много страни по света, в които има природни предпоставки за развитие на зимните спортове, показва, че почивката и спортуването в планината са съществен елемент от всяка екологична политика, чиято цел е не само опазването на природните богатства, но и грижата за здравето на нацията.

Изграждането на нов лифт в Банско също така ще увеличи шансовете на България да бъде домакин на повече международни състезания, както и да организира първото си световно първенство по зимни спортове.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс приветства успеха на Българската федерация по ски, която получи одобрението на ФИС България да бъде домакин на първенството на планетата за младежи през 2021 година.

Втори лифт в Банско | Lucky Bansko Ски писти в Банско | Lucky Bansko Кабинков лифт в гр. Банско | Lucky Bansko