Есенна кулинарна наслада в Ле Бистро! Споделено от шеф Мартин Байрев
Есенното меню на ресторант Le Bistro е базирано на класическите стандарти на френската и италианската кухни, пречупени през опита и вдъхновението на шеф Мартин Байрев.
Водеща идея при създаването му е максималното запазване на вкуса и хранителната стойност на оригиналните продукти. Ястията ще ви разходят в класическото кулинарно изкуство на Стария континент, но вече съчетано с модерните технологии и тенденции на 21 век.
Вижте менюто в PDF формат от страницата на ресторант Ле Бистро.
Опитайте изключителната ни палитра от ястия, приготвени с пресни сезонни продукти, съчетани в завладяващи текстури и комбинирани с висококачествени протеини.
НОВО, ЗДРАВОСЛОВНО, ВКУСНО!
Ако сте гости на ресторант Ле Бистро, задължително се огледайте за хита в предлагането ни – пресни билки за овкусяване на избраните ястия. Отглеждаме ги сами, в екологично чисти условия и с максимална хранителна стойност и естествени вкусови качества.
Просто вземете ножичка и откъснете подправката, която обичате!
ЗАЩО?
Микрорастенията не са просто поредната кулинарна тенденция, на която скоро ще й отмине времето – защото всъщност се използват още от 80-те години в САЩ. Те са лесен начин да си осигурим витамини, минерали и фитонутриенти. Те са и нискокалорична добавка към храната, която увеличава в пъти нейната стойност.
Според проучване на Университета в Мериленд, микрорастенията могат да съдържат до 40 пъти повече хранителни вещества от „истинските“ големи растения.
ПОЛЗИ
Те помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, засилване на имунната Ви система, подобряване на зрението и засилват метаболизма. Посредством консумацията им можете да се предпазите от храносмилателни заболявания и да понижите нивата на холестерола.