Еньовден с йога и бране на билки в планината – 23-25.06.2017 г.

Еньовден в Лъки Банско СПА & РелаксЕньовден е празник, който свързваме с лятното слънцестоене и лечебната сила на билките, набрани рано сутрин, преди изгрев.

На този ден, HomeYoga.bg и Фитолек ще организират един невероятен йога уикенд в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс*****.

Празник Еньовден в Лъки Банско   Честване на Еньовден в Лъки Банско

Какво включва курсът, накратко:

 • Две 90-минутни йога практики в хотела
 • Две водени медитации в Солната стая на Лъки Банско СПА & Релакс
 • Планински преход с лицензиран планински водач. Бране на билки
 • Дихателни техники на открито в планината
 • Запознаване и обсъждане на билките (с фитотерапевт)
 • 5-звезден лукс и един от най-добрите спа центрове в страната

Участниците в курса ще пристигнат в хотела в петък и след вечеря ще имат първа медитативна практика в Солната стая на хотела. Медитативните практики ще са водят от  Мими Дончева – сертифициран йога инструктор, астролог и основател на HomeYoga.bg.

В събота, на мистичния Еньовден, ще се берат билки в планината под вещите указания на д-р Мариян Иванов, който е фитотерапевт и специалист в областта на холистичната медицина. На подходящо място в планината ще има почивка и разучаване на дихателни техники от йога (пранаяма) сред природата. Вечерта в събота е планирана йога нидра в отново Солната стая на хотела – водена релаксация и медитация за посяване на намерения в подсъзнанието.

В неделя ще има утринна йога, а след закуската ще се организира събеседване за билките. Д-р Иванов ще даде ценни съвети как да ги използваме.

ПРОГРАМА:

Петък – 23.06.2017 г.
14:00 – 17:30 – Настаняване, време за почивка и спа
18:00 – 19:30 – Класическа йога с Мими Дончева
19:30 – 21:00 – Вечеря
21:00 – 21:30 – Медитация в Солната стая с Мими Дончева

Събота – 24.06.2017 г.
7:00 – 8:00 – Закуска
8:00 – 16:00 – Планински преход с лицензиран водач, бране на билки и пранаяма в планината
16:00 – 19:30 – Време за почивка и спа
19:30 – 21:00 – Вечеря
21:00 – 21:30 – Йога нидра – водена релаксация за посяване на намерения в подсъзнанието с   Мими Дончева

Неделя – 25.06.2017 г.
8:00 – 9:30 – Утринна йога практика с д-р Мариян Иванов
9:30 – 10:30 – Закуска
10:30 – 11:30 – Беседа с д-р Мариян Иванов за билките и фитотерапията
12:00 – Освобождаване на хотела*
*Допълнителна възможност: Късно освобождаване на стаята (с предварителна заявка) и прекарване на следобеда в спа центъра на хотела.

За СПА центъра:
Хотел Лъки Банско СПА & Релакс разполага с един от най-луксозните и модерни спа центрове в страната. Тук можете да ползвате:

 • Био басейн, с вградени подводна музика и хидроджет. Температурата на водата е 33 градуса. Басейнът се пречиства чрез йонизация, електролиза с морска сол и ултравиолетова светлина и не съдържа токсичен хлор.
 • Солен басейн – със соли от Мъртво море, които способстват регенерирането на кожата Ви, като я правят по-еластична и жизнена.
 • Солна стая/стая за релакс, облицована с хималайска сол. За приятна почивка и възстановяване, но и с лечебен ефект при респираторни и кожни заболявания и психически проблеми.
 • Ледена стая с минусови температури (-18 градуса по Целзий) и снежинки.
 • 2 финландски сауни, 1 радиочестотна сауна и 3 арома парни бани.
 • Джакузи, контрастен, приключенски и хидромасажен душ.
 • Фитнес център 

СПА центърът предлага още възможности (извън пакета):

 • Хамам и Расул за индивидуални терапии
 • Масаж със сертифицираните рибки Гарра Руфа
 • Терапевтична хидромасажна вана (перлена, вихрова и тангенторна) от най-ново поколение
 • Водно легло, в комбинация с душ Виши, индивидуална парна баня, хромотерапия, апликации с лечебна кюстендилска кал и микронизирани водорасли
 • Радиочестотни и ултразвукови терапии
 • Лечебни и релаксиращи масажи и терапии
 • Козметично студио и солариум

Био Басейн в хотела  Спа процедури на Еньовден

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА УИКЕНДА:

 • до 30 април – 250 лв. при двойно настаняване в Студио Лукс;
 • до 31 май – 266 лв. при двойно настаняване в Студио Лукс;
 • след 1 юни – 280 лв. при двойно настаняване в Студио Лукс;

За единично настаняване се доплащат 60 лв.

Цената включва: 2 нощувки + закуска и вечеря, пакет с храна за планинския преход, всички йога практики, дискусия за билките с фитотерапевт, планински преход с лицензиран водач + транспорт от хотела до хижа „Гоце Делчев“ и обратно, ползване на спа център, открит паркинг.

Записването става със заплащане на капаро 166 лв. директно към хотела!

Доплащането се прави на място, по време на уикенда, при Мими Дончева.

За записване: res@luckybansko.bg, 0879 111 222

За всякакви въпроси относно уикенда, моля обръщайте се към Мими Дончева на mimipetkova@abv.bg или 0898 422 272!

ВОДЕЩИ:

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на HomeYoga.bg (https://www.homeyoga.bg/). Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по класическа (Хатха) и детска йога към Българска федерация по йога. Има допълнителни специализации в йога през бременността и аеро йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и в момента е член на съюза. В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в рейки и акашови записи, курс по ведическо хранене и др. Понастоящем, тя се обучава за психотерапевт с юнгианска ориентация към БОАП „К. Г. Юнг“. И е редовен автор в списание „Йога за всички.“

Д-р Мариян Иванов е основател и собственик на Медицински Център „Фитолек“ – София. Водещ специалист в областта на холистичната и интегративна медицина. Магистър по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Преподавател към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран преподавател към катедра Фармакология и Токсикология, Медицински Университет – София. Специалист по вътрешни болести. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България във Франция  (за повече информация вижте http://www.phytolek.com/). Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска Чаена. Автор на много книги и на стотици статии и публикации в научно–популярни и специализирани издания. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. Д-р Иванов е международно сертифициран йога инструктор по системата на Yoga Alliance.

Йога практика в чест на Еньовден