„Дейли мейл” нарежда Банско на второ място сред зимните курорти в Европа

Репортерът на „Дейли мейл” Франк Барет препоръчва почивка през зимата в Източна Европа, особено в България и Словения

През далечната 1970г. със съучениците ми ходихме на ски ваканция в Швейцария. Това, което ни впечатли най-много не беше качеството на пистите, а цената на бирата в баровете: всичко беше изненадващо евтино. Като цяло, почивката ни не беше скъпа – пътувахме с влак и отседнахме в най-обикновен хотел.
Последно през 1970г. думите „Швейцария” и „евтино” стояха заедно в едно изречение. Тогава, за радост на туристите, 4 швейцарски франка се обменяха за 1 паунд. Днес валутните курсове почти се изравниха. По същата причина Франция, Италия, Австрия и други любими ски дестинации, са почти недостъпни дори и за добре платените туристи.

През 80-те и началото на 90-те години на миналия век, зимните почивки дори станаха банални. Днес обаче пистите в Западна Европа до голяма степен са запазени за елита.

Ако все пак копнеете за ски ваканция, не се отказвайте, а вървете на изток – към Кранска гора в Словения или в Банско, България.

Последният доклад на британския туристически сайт „Поус офис”, който класира ски курортите, словенската Кранска гора изправарва Банско. Оказва се, че там е най-евтино в сравнение с другите 16 зимни курорта в Европа.

Все пак Банско държи най-ниските цени за ски оборудване, както и за лифт картите. Почивката в българския зимен курорт общо би ви струвала около 1 151 паунда за 1 седмица, а в Словения – около 1 071 пауна.

10-те зимни курорта с най-добри цени в Европа:

1. Кранска гора – Словения

2. Банско – България

3. Ливиньо – Италия

4. Сестриере – Италия

5. Елмау – Австрия

6. Рука – Финландия

7. Солдеу – Андора

8. Майрхофен – Австрия

9. Селва ди Вал Гардена – Италия

10. Морзин – Франция

Ски лифтове в луксозен курорт | Лъки Банско СПА & Релакс