На 26.11.2016 г. се организира дегустационно меню в италианския ресторант „Леонардо“.
Менюто беше под надслов: „ТОСКАНА В БАНСКО“.
Италианският готвач Филипо Савиози пристигна специално от Тоскана, за да презентира по най-добрия начин тайните на тосканската кухня.
Ястията бяха уникални, а музикалният фон допълни усещането за романтика.
А ето и менюто, гарнирано с изтънчени италиански вина:
Патладжан Пармиджана
/пържен патладжан с доматен сос с пармезан, запечен на фурна/
Витело-тонато
/студено телешко със сос от риба тон/
Ризото с шампанско и черен трюфел
Салата от октопод с картофи и зеленчуци
Риба Ливорнезе със сезонни зеленчуци
/риба с бял винен сос, чери домати, маслини и каперси/
Глиган с полента
/гулаш в италиански стил, приготвен с червено вино и билки, поднесен с качамак/
Панна кота с пресни плодове
Тирамису
/класически италиански десерт/
Не пропускайте следващото ни събитие!