Посочете информация за престоя

Пристигане
,
Напускане
,
Възрастни
12+ годишни
Деца
0-11 годишни

2 нощувки

2 нощувки

Близост на хотел Лъки Банско до забележителностите в града

Планирате семейната си ваканция в Банско и търсите хотел с възможно най-удобната локация до повечето забележителности на града и околностите.

Предлагаме ви да разгледате офертите за нощувки в хотел Lucky Bansko Spa Relax.

Близост на хотел Лъки Банско до забележителностите в града

Източник снимка: luckybansko.bg

Даваме ви този съвет, тъй като апартхотелът има наистина удобна локация и много бързо и лесно можете да стигнете до всички популярни забележителности в Банско и околностите, които искате да посетите.

За да добиете малко по-ясна представа защо ви препоръчваме точно този хотел в Банско, ще ви разведем виртуално из града и близките околности и като отправната точка до всички забележителности ще използваме тъкмо Лъки Банско СПА§Релакс.

Църква “Света Троица”

Църквата е не само една от най-големите забележителности в Банско, но и символ на града.

Затова сигурни, че това е една от първите забележителности, които ще искате посетите още с пристигането си в града.

Храмовият комплекс се намира в началото на Стария град и е в непосредствена близост до други популярни забележителности като къщата – музей “Неофит Рилски”, паметникът на Паисий Хилендарски и много други.

Близост на хотел Лъки Банско до забележителностите в града

Източник снимка: luckybansko.bg

За да стигнете от хотел Лъки Банско до църквата “Света Троица” ще ви отнеме само около 6 минути, ако сте с кола и около 15 минути, ако се разходите пеш.

Ако изберете втория вариант просто от хотела, който се намира на улица “Кир Благо Тодев” 4 трябва да поемете по улица ”Цар Симеон”, след това по улица “Иван Вазов”, която ще ви изведе в центъра на Банско.

Оттам след няма и 100 – ина метра ще стигнете до площад Възраждане, където се намира и църквата.

Къща – музей Никола Вапцаров

Един от най-почитаните ни поети е роден и отрасъл в Банско, а родната му къща, която от 1952 година е превърната в музей се намира в самото сърце на града, буквално на метри от сградата на община Банско.

За да стигнете до къщата, от хотел Лъки Банско СПА§ Релакс разстоянието е около 2 км и ще ви отнеме около 5 – 7 минути, ако сте с кола и около 13 – 15 минути, ако сте пеш.

Що се отнася до това как да стигнете, то трябва да се движите по същия път, по който ви показахме как да стигнете до църквата “Света Троица”.

Стигнете ли до сградата на общината ще видите родната къща на Никола Вапцаров точно пред вас.

Къща – музей Неофит Рилски

Една от изключително популярните забележителности, задължителни за посещение от гостите на Банско е и къщата, в която се е родил един от най-великите възрожденски книжовници и просветители – Неофит Рилски, (Никола Поппетров Бенин).

Къщата  – музей Неофит Рилски или както е още известна Бенината къща се намира на “една ограда” с църквата “Света Троица”.

Следователно разстоянието от хотел Лъки Банско до тази забележителност е точно толкова, колкото и разстоянието до християнския храмов комплекс.

Паметник музей – мемориал на Паисий Хилендарски 

За съжаление родния дом на автора на “История Славянобългарска” Паисий Хилендарски  не е запазен и няма как да го посетите, но можете да отдадете почит към делото на великия българин като положите цвете пред паметника на Отец Паисий.

Близост на хотел Лъки Банско до забележителностите в града

Източник снимка: luckybansko.bg

В непосредствена близост до паметника се намира и сградата на музея – мемориал “Паисий Хилендарски”, където можете да научите повече за живота и делото на великия будител.

Мемориалният паметник се намира на улица “Никола Вапцаров” 14, а музеят – мемориал ще откриете на улица ”Отец Паисий” 21.

И двете забележителности отстоят само на 100 – ина метра от началото на Стария град в Банско и са в изключителна близост както до къщата – музей на Никола Вапцаров, така и до църквата “Света Троица” и Бенината къща.

В този ред на мисли, едва ли е нужно да ви казваме, че от хотел Лъки Банско до тези две популярни забележителности разстоянието е почти същото както разстоянието и до гореизброените забележителности.

Байкушевата мура

Да почивате в Банско и да не видите с очите си едно от най-старите дървета в България е наистина непростимо. 

Поради това сме сигурни, че ще отделите от времето си, за да отдадете почит на най-старото иглолистно дърво от вида черна мура в страната ни, а именно Байкушевата мура.

А като гости на апартхотел Лъки Банско можете лесно да го направите, тъй като разстоянието от хотела в Банско до Байкушевата мура е само 15 километра.

За да стигнете до туристическия обект, от хотела трябва да поемете с личния си автомобил в посока хижа Бъндерица и просто да следвате табелите.

Пътуването от началната до крайната дестинация ще ви отнеме не повече от 25 – 30 минути.

Ски център Банско

Ако обичате да карате ски и сте планували почивката си в Банско, за да можете да се насладите на многобройните ски писти на курорта, Лъки Банско е един от хотелите в града с най-добра локация.

Мястото за настаняване се намира само на 13 километра от ски център Банско и началната станция на кабинковия лифт.

За да стигнете до ски центъра можете да ползвате както личния си автомобил, така и да се възползвате от безплатния шатъл, който по време на ски сезона предлагат от хотела.

Безименният град

Открит сравнително скоро, Безименният град с всяка година привлича все повече и повече туристи.

Разположен в местността “Свети Никола”  почти на еднакво разстояние от Добринище и Банско, Безименният град е археологически обект, който наистина си струва да се посети.

Близост на хотел Лъки Банско до забележителностите в града

Източник снимка: luckybansko.bg

Ако и вие решите да го разгледате, докато сте гости на Банско и хотел Lucky Bansko Spa Relax, след като излезете от хотела трябва да поемете по пътя към Добринище.

Още преди да сте напуснали Банско ще видите табела за забележителността, след която трябва да слезете от главния път.

Разстоянието от хотела до Безименния град е не повече от 6 – 7 км, а времето, което ще ви е необходимо, за да стигнете до местността “Свети Никола” с автомобила си е около 15 – 20 минути.