40 cm Снежна покривка

Меню

Посочете информация за престоя

Пристигане
,
Напускане
,
Възрастни
12+ годишни
Деца
0-11 годишни

2 нощувки

2 нощувки

6 важни съвета за избор на хотел с басейн в Банско

Планирате да почивате в Банско, но държите хотела, на който се спрете да има и басейн. Това е наистина много добро решение, тъй като можете много лесно да съчетаете почивката на планина с прохладата край басейна.

Решението ви е наистина отлично, но за да изберете хубав хотел в Банско с басейн трябва да отделите от времето си, за да се информирате дали басейна отговаря на всички критерии.

6 важни съвета за избор на хотел с басейн в Банско

Източник на изображение: luckybansko.bg

Как да изберете хотел с басейн в Банско – 6 важни детайла, които е добре да вземете под внимание

За да ви помогнем се допитахме до експерти, които ни посочиха някой от важните критерии, на които трябва да отговаря басейна на хотела, в който смятате да резервирате своята почивка.

Размер, дълбочина и разположение на басейна

Преди да резервирате хотел в Банско с басейн е добре да се уверите, че размерът и дълбочината на басейна отговарят на вашите предпочитания.  

Така например, ако ще почивате с голяма компания и обичате да се забавлявате с часове във водата е добре басейнът на хотела да е с по-големи размери.

Ако пък планирате романтично бягство през уикенда, по-добрият вариант е басейна да е с по-малки размери, тъй като създава усещането за по-голяма интимност.

Що се отнася до дълбочината, ако сте само възрастни класическата дълбочина на басейна е добър избор. Но ако с вас има деца, то хотелът в Банско задължително трябва да разполага освен басейн за възрастни и с басейн за деца с подходящата за тях дълбочина.

Разположението на басейна в хотела е също важно. Има хотели, които разполагат както с открит басейн, така и със закрит басейн, което лично според нас и експертите е най-добрият вариант.

Вид и метод на пречистване на водата

Когато избирате сред многото хотели с басейни в Банско  е важно да обърнете внимание  на методите, които използват за почистване на водата в басейна.

Най-често срещаните методи за почистване на басейните са няколко.

Сред които:

  • Хлориране: Хлорирането е един от най-широко използваните методи за дезинфекция на водата в басейните, тъй като хлорът убива доста ефективно бактериите и вирусите във водата.

Все още много хотели в Банско (и не само там) използват тази техника за поддържане на водата в басейните си чиста, тъй като хлорирането е възможно най-евтиния метод за дезинфекция.

  • Солена електролиза: Този метод за дезинфекция превръща солта в басейна в хлор.
  • Ултравиолетова (UV) дезинфекция: Тази технология използва UV лъчи, за да унищожи бактериите и всички други микроорганизми, които се намират във водата.
  • Комбинирана технология: Някой от луксозните хотели в Банско  използват различни комбинации от методи, за да постигнат по-ефективно почистване на водата и да намалят употребата на химикали.

5 – звездният Лъки Банско например пречиства и дезинфекцира водата в басейните си като използва йонизация на водата, електролиза с морска сол и ултравиолетова светлина.

Хигиенни стандарти

Преди да направите своята резервация за почивка, без значение дали ще останете една нощувка или повече, задължително проверете репутацията на хотела и уверете се, че спазва стриктни хигиенни стандарти за поддръжка на басейна.

Редовното почистване и дезинфекциране на басейна, както и регулярното тестване на водата за качество и наличие на бактерии и химикали са от съществено значение за вашето здраве.

Обърнете внимание и дали хотелът в Банско с басейн, на който сте се спрели предлага чисти кърпи и има ли разположени душове в близост до басейна.

Присъствие на спасител

Проверете дали хотелът осигурява присъствие на професионални спасители край басейна. Това е изключително важно, особено ако почивате с малки деца или не се чувствате много сигурни самите вие във водата.

Професионалните спасители са висококвалифицирани и могат да се погрижат за безопасността ви (на вас и вашите деца), затова не забравяйте да се информирате предварително дали хотелът, в който смятате да резервирате своите почивки в Банско разполага с обучен персонал.

6 важни съвета за избор на хотел с басейн в Банско

Източник на изображение: luckybansko.bg

Услуги, включени в цената на престоя

На пръв поглед изглежда, че включените в цената на нощувките услуги не са от голямо значение, но всъщност са от значение и то немалко.

Казваме го, тъй като в зависимост от типа хотел с басейн и неговата политика, в цената на почивката могат да бъдат включени (или не) допълнителни услуги като използване на безплатни шезлонги, чадъри, хавлии, джакузи и много други.

Има хотели, които предлагат нощувка със закуска и вечеря, безплатно ползване на спа център и т. н., и т. н.

Например, апартхотел Лъки Банско в офертите си за пакет почивка предлага напълно безплатно използване на ултра модерен спа център, джакузи, парна баня, солна стая и още много безплатни услуги, от които можете да се възползвате като гости на хотела.

Допълнителни екстри от хотела

Не е зле да се информирате и дали вашият хотел в Банско с външен басейн (или със закрит басейн) предлага други, допълнителни екстри, от които можете да се възползвате безплатно или със заплащане.

Отново даваме като пример хотелски комплекс Лъки Банско, който туристите определят като най-добрия хотел в Банско за спа почивки. И това определение не е без основание, тъй като хотела предлага редица допълнителни екстри.

Сред които:

  • Безплатно използване на вътрешен, закрит минерален басейн;
  • Използване на басейн със соли от Мъртво море;
  • Безплатни организирани планински преходи с водач;
  • Организиране на пикници, конна езда, пейнтбол за гостите на хотела;
  • Безплатно използване на детски кът, стаи за игри и детски клуб за малките;
  • Безплатно настаняване на деца до 15 години и още много други допълнителни екстри.

6 важни съвета за избор на хотел с басейн в Банско

Източник на изображение: luckybansko.bg

Доверете се на качество и безопасност в апартхотел Лъки Банско

В Банско хотели с басейни можете да откриете много и на кой ще се спрете зависи от личните ви предпочитания. Но ако искате да прекарате една наистина спокойна и напълно безопасна спа почивка, препоръчваме ви да се спрете на апартхотел Лъки Банско.

Както малко по-горе споменахме, хотелът може да ви предложи както перфектно обслужване, така и много допълнителни екстри и безплатни услуги.

Хотелът разполага с два био басейна (за възрастни и детски), които се дезинфекцират чрез иновативни технологии и са с високо качество на водата.

Освен двата закрити басейна, хотелът разполага и с уникален солен басейн със соли от Мъртво море, в който можете да се отпуснете за пълен спа релакс.
А докато вие и децата ви се забавлявате във водата, за вашата безопасност ще се грижат професионални спасители, които няма да ви изпуснат от поглед и ще реагират при първата индикация за възможен проблем.