Научете всичко, което ви вълнува около ски сезона в Банско, кога е откриването, какви са цените на ски картите и лифтовете, какви писти има, карта на лифтовете, къде да отседнете.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Ски сезон зимата

Откриване на ски-сезона в Банско 2015-2016 на 12 декември 2015г.

Не пропускайте откриването на тазгодишния ски сезон в Банско 2015-2016, който ще се състои на 12 декември 2015г. на Бъндеришка поляна. Събитието започва сутринта: от 10 ч. и ще бъде открито със заря, в събота с много музика, емоции и награди. Специални гости са двукратния олимпийски шампион от германски произход Маркус Васмайер със свой отбор от ски фенове, който ще се състезава с още два отбора: на Марк Жирардели и Петър Попангелов в небезизвестното състезание „Влез в отбора на шампиона”. Местата са ограничени, но вълнуващото шоу е гарантирано.

Част от програмата е и играта „Ловци на съкровища”, в която победителят печели чисто нов автомобил Ауди А3.

След края на събитието, купонът ще се пренесе в клуб Happy end за един достоен завършек на деня.

Продължителност на сезона

Както вече споменахме, сезонът се открива на 12 декември 2015 година и ще продължи до 17 април 2016г., достатъчно време, за да може любителите на зимните спортове да му се насладят максимално. Разбира се, датите могат да бъдат променени в зависимост от метеорологичните условия.

Цени на лифт карти и съоръжения в Банско за 2015-2016г.

Едно от нещата, които най-живо ни интересуват е именно колко ще ни излезе удоволствието да практикуваме любимите си бели спортове като ски и сноуборд.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Кабинков лифт Гондола

Ето и цените за ски картите този сезон:

Вид карта

Деца

Студенти/Ученици

Възрастни

Кабинка (в двете посоки)

20 лв.

25 лв.

28 лв.

Карта „Банско – Туенти”

700 лв.

750 лв.

800 лв.

Сезонна карта

1300 лв.

1400 лв.

1500 лв.

Депозит за чип карта – 5 лв.

В цените на картите е включена планинска застраховка.

Студентските и ученически карти се вадят при представен валиден документ: заверена студентска книжка или ученическа карта, а детска карта ползват децата до 12 годишна възраст включително.

Картата „Банско Туенти” важи за 20 дни по избор, като не е задължително да са последователни, но важат само за сезона 2015-2016 година.

Сезонната карта пък дава достъп до бърз коридор до кабинковия лифт.

Ски писти в Банско

Банско разполага със 70 км перфектно поддържани и обезопасени писти, като се разделят на 3 подвида: 35% за начинаещи, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Цялото трасе е оборудвано на 90% с машини за изкуствен сняг – общо 230, което осигурява перфектни условия през целия ски сезон.

Най-дългата писта е с дължина 16 км, подходяща за средно напреднали, а в допълнение има и осветени писти с дължина 7 км, някои от които осигуряват страхотни условия за нощно каране до късно.

Ето и разделение на пистите:

Лесни:

*Банско (ски път) – с дължина 7 км, кабинков лифт

*Плато 1 – широка писта с постоянен наклон, влек-паничка

*Шилингарник 1 – разнообразна писта за начинаещи и напреднали, 4- седалков лифт

*Шилингарник 2 – отново много просторна писта, 4- седалков лифт.

Средно трудни:
*Бъндерица – 4-седалков лифт

*Балканиада – 3-седалков лифт

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Открит лифт

*Тодорка – 3-седалков лифт

*Стара писта – влек-котва

*Юлен – влек-котва

*Плато 2 – влек-котва

*Стражите – 4-седалков лифт

*Чалин валог 1 – 4-седалков лифт

* Чалин валог 2 – 4-седалков лифт

Трудни:

*Томба – 4-седалков лифт, най-голямото предизвикателство на ски-център Банско. За да се изправите срещу него, трябва да бъдете сигурни в уменията си и въпреки това – много внимавайте!

Общата дължина на ски-лифтовете е 22 км.

Карта на ски пистите в Банско

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Карта на планините

Защо да изберем Банско?

Ако след всички неща, които прочетохте и които предлага Банско, още се чудите дали да изберете него, ето още една причина да го направите: за 3та поредна година Банско е обявен за зимен курорт номер 1 в България от Академията на световните ски награди. Банско заслужи статуетката си благодарение на вота на над 1 милион души. Ако това не е достатъчно доказателство за качество и професионално обслужване, не знаем кое е.
Ако цените ви се струват завишени, ето още един интересен факт – Банско е признат за най-изгоден ски курорт в Европа. Да, в България не всички получаваме европейски заплати, но според нас отличното обслужване, качество и сигурност си струват.

Къде да отседнете в Банско?

Говорейки за качество, няма как да не споменем и най-добрият апарт хотел в Банско, а именно Лъки Банско. Отседнете при нас, за да може да съчетаете насладата от зимните спортове с петзвездно обслужване и СПА удоволствия.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Банско ски сезон
Ние, от Лъки Банско, ви даваме възможността да закупите ски карти за лифта директно от рецепцията на хотела, без надценки и опашки!

Освен всичко това, предлагаме и безплатен транспорт до лифта на всеки 30 минути през зимата, а в събота и неделя и директно до ски пистите в местността Шилигарника. Осигуряваме ви и ски гардероб с отопление за ски обувките.

Подарете си перфектната зимна приказка в апарт хотел Лъки Банско в най-добрия зимен курорт!