Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс | Депресия през зимата

Зимата със студените си и тъмни дни може да ни причини дискомфорт, така че ето няколко начина, за да се преборим със зимната депресия.

Известно ни е че, зимата не е най-лесния период от годината, с който трябва да се справим. Дните стават по-къси и по-студени.

Това е периодът на болки в гърлото и грипове, настинки и желанието да не си показваме носа извън юргана.

Сега ще ви предложим 6 начина, чрез които да преборите зимната депресия.

1. Спорт

Често сме склонни да забравяме, че добрата физическа активност е отговорна за производството на ендорфини. Ето защо е изключително важно да продължаваме да спортуваме и през зимата.

Освен това, физическите усилия ще ви дадат възможност да запазите линията си дори през студените месеци, в които сме склонни да пълнеем. А добрата форма ще добави допълнителен принос към самочувствието ни. Така че не се ослушвайте, а се захващайте на работа. Отпуснете ли се, ще ви става все по-трудно да започнете. Запишете се на някакъв спорт, танци, вече има такова голямо разнообразие, или просто си вземете карта за фитнес. След като платите за абонамент, автоматично ще получите нужната мотивация, за да отидете да се раздвижите. Определено няма да съжалявате.

2. СПА център

Да се глезите от време на време може да бъде един лесен начин да избягате от зимната депресия. Подарявайте си един път месечно релаксиращ ден в спа центъра. Топлите води и сауни ще подействат добре на тялото и кожата ви, свикнали на ниски температури.

Идва време и да ви препоръчаме къде да го направите – няма да сбъркате ако дойдете при нас: в петзвездния апарт хотел Лъки Банско. Разполагаме със страхотен СПА център, оборудван с всичко необходимо, за да се отпуснете и насладите максимално на почивката си.

3. Магнезий

Зимата е времето, когато сме склонни да се разболяваме най-много. И няма нищо, което депресира повече от лош грип. Ето защо винаги е важно да се грижим за тялото си, прополисът е отличен тоник, а употребата на магнезий ще ви помогне да си възвърнете силата по време на умора или стрес.

4. Слънце

Слънцето е най-големият ни съюзник срещу зимната депресия, нашият съвет е да се възползвате от всеки ден със слънчево време, за да бъдете на открито и да освободите напрежението, натрупано по време на тъмните дни на лошо време.

5. Диета

Студеното и лошото време не трябва да бъдат извинение за злоупотреба със сладкиши и нездравословно хранене. Точно обратното, здравословната диета ни помага да живеем по-добре и да не надебеляваме, следователно, да избягваме депресията. От друга страна е важно да не се измъчвате със строги диети, за да свалите няколко допълнителни килограма. И през пролетта ще има време да се подготвите за пробването на банския. Ако имате нужда от помощ може да се обърнете към ЛъкиФит, където за отрицателно време ще постигнете бързо и здравословно отслабване.

6. Ароматерапия

Ароматерапията или другите най-различни видове терапии и масажи могат да ни дойдат на помощ срещу зимната депресия. Например, комбинацията от етерично масло с розмарин ще ви помогне да се отпуснете и да се преборите с умствената умора.
Масажите също са перфектен способ, може да разгледате офертите ни на сайта на Лъки Банско, като до края на ноември 2015 година (26.11) може да се възползвате от 20% намаление. Предлагаме огромно разнообразие, професионално обслужване и чудесна атмосфера, където да се отпуснете с удоволствия.

А ако сте любители на зимните спортове, може да се възползвате и от невероятните ски писти в Банско, докато сте отседнали в петзвездния ни приказен хотел. Каране на ски или сноуборд в един от най-добрите зимни курорти, съчетано с лукс и комфорт и СПА.
Какво чакате? Направете своята резервация и си осигурете сигурно бягство от зимната депресия.
Ще се върнете към ежедневието с усмивка и енергия и ще забравите за негативните емоции.
Още нещо, което можете да направите, докато сте у дома на топло, е да вдигнете щорите и да позволите на светлината да влезе и внесе малко настроение.

Послушайте съветите ни и няма да съжалявате!